Matrac

Ágybetét – minden, amit tudnod kell.

28 + 7 cikk a tökéletes ágybetét megtalálásához.

Rossz ágybetéten aludni szívás…

A tökéletes ágybetét kiválasztása pedig nem könnyű feladat. Nem véletlen, hogy Molnár Miklós barátommal könyvet írtunk róla. Kényelmetlen ágybetéten aludni nem csak azért rossz, mert fáj a hátunk, hanem azért is, mert egyszerűen képtelenek leszünk kipihenni magunkat rajta.

Te sem akarod, hogy így nézzen ki matracod 1-2 év múlva? Járj utána, melyik a tökéletes!

Mit tehetünk, hogy ne nyúljunk félre? Összeszedtünk mindent, amit tudnod kell a témáról a következő cikkekben, válaszd ki, ami érdekel és kattints!

Milyen ágybetétek vannak a magyar piacon?

A magyar piacon jellemzően a következő típusú ágybetétekkel találkozhatsz:


Hideghab ágybetétek: miért számít a sűrűség? Mit jelent a zónázás? Miért szellőzik jól a hideghab? Mitől jó a formakövetésük és miért lettek az utóbbi évek legkeresettebb alapanyagai az alvásiparban? Részletes információkért kattints ide.

Ebben a videóban mindent elmondunk a hideghab matracokról!


Memóriahabos ágybetétek: tényleg olyan kényelmes és jó rajta aludni? Igaz az, hogy nem szellőzik és izzadunk rajta? Lehet ez ellen tenni valamit? Miért dicsőíti szinte mindenki? A válaszokért ide kell kattintani.

Bővebben ebben a videóban beszélünk róluk:


Zsákrugós ágybetét: miért tartják a bonell utódjának és a hideghabok vetélytársának? Tényleg nem ömlik ki a bor, ha ráugrok? Valóban ennek a legjobb a szellőzése? Nincs jobb a rugósok között? Ide kattintva elolvashatod.


Epedarugós ágybetét: egy fogalom, ami már nem létezik, mégis újra és újra feltűnik. Miért nem lehet már epedás ágybetétet találni és egyáltalán mit tudott régen? Részletek ide kattintva.


Bonellrugós ágybetétek: egy elavult technológia, ami az utolsókat rúgja? Van még értelme egyáltalán? Avagy, megéri-e miatta feláldozni a formakövetést? További részleteket ide kattintva tudsz olvasni. 


Kókuszból készült ágybetétek: miért mondják, hogy a tiszta kókuszból készült fekhely túl kemény? Miért nem nagyon találni tőlünk nyugatra akkora rajongást a kókuszért, mint itthon? Válaszok itt.


Latex ágybetétek: tényleg nagyon kényelmes? És miért ilyen nehéz? De legfőképpen mitől ilyen drága? Kérdések és válaszok a latexből készült termékekkel kapcsolatban, amik mindekiben felmerülnek. Válaszokat ide kattintva találsz.


Bio ágybetétek: ha már kókuszról és latexről beszéltünk, akkor fontos tisztázni, hogy mit jelent egyáltalán az, hogy bio. Valóban az? Vagy csak marketingről van szól? Válaszokat itt találsz.


Szivacs ágybetétek: mi az a szivacs? Van különbség a szivacs és a hideghab között? A memóriahab szivacsnak számít? Miből állapítjuk meg a minőségét? További infók ide kattintva.


Milyet vegyek? Segítsetek! Ha átolvastad a fenti cikkeket, akkor érdemes egy próbát tenned a magyar piac egyik leghosszab ágybetét választási kisokosával. Itt eléred: Milyen matracot válasszak?


Hülyeségek az ágybetétekkel kapcsolatban

Minden iparágban vannak olyan dolgok, amik inkább marketing értékkel bírnak, mint valós tartalommal. Esetleg olyanok, amik súlyos tévhiteken alapulnak.

Még Cérna, a macskám is meglepődik néha, hogy emberek milyen hülyeségeket tudnak leírni…

A következő 7 cikket azoknak ajánlom, akik szeretném megkímélni magukat ezektől a dolgoktól. Van szó benne kemény kamuról és olyan enyhébb állításokról is, aminek az én szubjektív véleményem szerint nincs sok értelme. Nézzük őket sorban.

  • Kemény ágybetétet mindenkinek! Ja, nem. Ha te még elhiszed, hogy kemény felületen kell aludni, mert az ősember is a földön feküdt a barlangban, akkor mindenképpen olvasd el cikkünket, amelyben leírjuk, hogy miért egészségtelen a túl kemény matrac.
  • Gyógymatrac – az eszed tokja. Az ember finoman fogalmazva közelíti meg az ilyen témákat, hiszen az ügyvédi felszólító levelek alacsonyan szállnak. De azért azt még le szabad írni, hogy ez én szubjektív véleményem szerint miért nem lehet gyógymatracokat árulni: ezért nincs gyógymatrac a matracszaküzletekben.
  • Gerinckímélő ágybetétek: ha valaki azt gondolja, hogy mindenkinek ugyanolyan a gerince, a testfelépítése, az alvási szokása, akkor ezt a cikket nem kell elolvasni. Ha azonban érdekel, hogy miért nem teljesen oké ez a fogalom, akkor kattints ide.
  • Vákuumos ágybetét: kezdj el gyanakodni, ha valaki azzal tukmál, hogy a vákuum technológia micsoda csoda termékeket ad, amelyek jobb minőséget képviselnek. Ez csak egy egyszerű csomagolási módszer, ha érdekel ide kattintva olvashatsz róla. 

 • Ortopéd a cipőd… Egy matrac lehet ortopéd – de nem mindenkinek ugyanaz. A párom fele akkora, mint én, gondolod, hogy ugyanaz tesz jó a gerincének? Ezért hülyeség az “ortopéd” fogalom.
 • Téli- nyári oldal: van létező megoldás arra, hogy a fekhely egyik fele nyári, a másik fele pedig téli legyen. A kérdés csak az, hogy megéri-e ilyen felépítésű terméket választani. Itt leírjuk a véleményünket.

Erre figyelj még, ha ágybetétet vásárolsz

A következő cikkek több különböző témát is érintenek, de hasznodra válhatnak, ha kérdések merülnének fel benned azzal kapcsolatban, hogy mi a helyes irány – vagy éppen azzal, hogy milyen jogaid és lehetőségeid vannak vásárláskor. Fogalmak, jogok és tippek vásárláshoz:

A hideghabok jól szellőznek – főleg, ha még egy kis zónázással is ráerősítünk…

Persze ezek mellett sokszor felmerülnek olyan kérdések is, amit el kell döntenünk vásárlás előtt, mint például:

 • Egybe vagy külön legyen? Mi szól az az egy nagy és a két kicsi mellett? Miért fontos, hogy milyenek az alvási szokásaink? Erre keressük a választ ebben az írásunkban.
 • Kinek lehet jó megoldás a férfi-női ágybetét? Egyáltalán hol lehet ilyet vásárolni és milyen elven működik? Részletek itt.
 • Melyiket vegyem hátfájásra, lumbágóra? Van olyan univerzális példány, ami mindenkinek jó lesz? Egyáltalán meggyógyulhatok egy jó ágybetéttől? Válaszokat itt találsz.
 • Lehethetem az új matracot a földre? Miért nem ajánlják? Be fog penészedni? Tönkremegy? Vagy csak félnek a gyártók, hogy feleslegesen verik el rajtuk a port a vásárlók? Itt írunk róla.
 • Egyedi méretű ágybetéten gondolkodóknak is megéri átverekedni magukat a következő cikken, mert egyáltalán nem biztos, hogy megéri többletköltséget (és időt!) szánni arra, hogy legyen egy olyan méretű ágyunk, amivel később csak a baj van. Itt olvashatod el a véleményünket.
 • Végüld, de nem utolsó sorban, annak aki ifjúsági ágybetétet keres, ajánljuk a következő cikkünket – amivel könnyen spórolnhatnak és még gyermekeik iskolai eredményét is jobbá tehetik: ifjúsági matracok.

Azoknak, akik pedig konkrét ágybetét tesztjeinket olvasnák el, ide kell kattintaniuk.

 +7 ágybetétekről szóló bónusz cikk –  hátha segít.

Remélem, a fenti kis válogatás segítségedre volt. Ha bármilyen kérdésed maradt volna, akkor nyugodtan írj a molnar.miklos(kukac)matracman.hu címre és segítünk. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük