Matrac

Matracot egészségpénztárra? Nem gond!

Egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz a Matracman Shopban!

A Matracman Shop minden egészségpénztárral le van szerződve!

Egészségpénztári kártyáddal is fizethetsz a Matracman Shopban!

Matracok egészségpénztárra? Micsoda?

Ez a cikk 2023-ban is aktuális! (2024-ben is az lesz. :))

A cikk szerzője nagyjából 800 matracot adott el egészségpénztárra. Eddig egyetlen számláját sem dobták vissza…

Nem tévedés. Ha eddig nem tudtad, akkor most szólunk: a matrac elszámolható egészségpénztárra, amennyiben rendelkezik néhány szép, pecsétes papírral, amit az éppen aktuális állami szerv állít ki.

Ha csak egy videót nézel meg a matracokról, akkor legyen ez az, amiben elmesélem, hogy miért fontos a zónázás!

Hol tudok egészségpénztári kártyával matracot venni?

Szinte az összes matracszaküzletben kapható matrac egészségpénztárra elszámolható formában. Felsorolhatnánk itt, hogy konkrétan kiknél, de a lista egyrészt nagyon hosszú lenne, másrészt biztosan kimaradna valaki és akkor hihetetlen siránkozás kezdődne, így ezt nem tesszük meg. Persze elengedhetetlenül meg kell jegyeznem, hogy a Matracman Shopnál vannak ilyen matracok. 🙂

Szinte bármelyik matracszaküzletben fizethetsz egészségpénztárral…

Ami érdekesebb, hogy a nagy cégeknél – mint a Kika, Ikea, Jysk, Mömax – egyetlen egészségpénztárra elszámolható matrac sincs. Sajnos ők nem élnek ezzel a lehetőséggel.

A legbiztosabb módszer az, hogy ha felhívod a kiszemelt kereskedést és megkérdezed, hogy tudsz-e egészségpénztárra matracot venni náluk.


Figyelem! Fontos tanácsok!

Sok matracboltban vannak egészségpénztárra elszámolható matracok, de nem mindenhol van lehetőséged egészségpénztári kártyával fizetni! Ebben az esetben neked készpénzben vagy bankkártyával előre ki kell fizetned a termék árát és csak utólag – általában pár hét múlva – kapod vissza a pénzt egészségpénztáradtól.

Ez azért rossz, mert amellett, hogy neked kell zsebből megszponzorálnod a dolgot, még az a lehetőség is fennáll, hogy ha a kereskedésben a számlát elrontották, akkor visszadobják azt, te pedig futhatsz a pénzed után!

Ugyanígy érdemes arra is figyelni, hogy a számlára kerülő ágybetét érvényes legyen, ellenkező esetben év végén az egészségpénztár jelentkezhet, hogy keletkezett némi adókötelezettséged. A legegyszerűbb, ha vásárláskor elkéred a matrac tanúsítványát és ellenőrzöd a dátumot. Akkor nem lehet baj.

figyelj az érvényességre

Figyelj az érvényességre!

Mit tegyek, ha az egészségpénztár visszadobja a matrac számláját?

Először is ne ijedj meg. A Matracman Shopnál például mi is csinálunk évente néhány száz egészségpénztári számlát és időnként bizony nincs minden rendben. Legtöbbször ilyenkor adminisztrációs hiba történik. Ebben az esetben szólj a kereskedésnek, ahol vásároltál, hogy módosítsanak a számlán. A végén mindenki boldog lesz és nem kell fizetni semmit.


Meddig lesz a matrac egészségpénztárra elszámolható termék?

A megfelelő matrac kiválasztása egyértelműen pozitívan hat egészségünkre, így nem várható, hogy kivennék a matracokat az egészségpénztárra elszámolható termékek köréből.

Ellenben sajnos a különböző cafeteria elemek folyamatosan változnak. Hol új dolgok kerülnek be a munkavállalóknak adható juttatások közé, hol régi bebetonozott szereplők esnek ki – például a magánnyugdíj pénztárak.

Egészségpénztári kártya

Kép forrása: premiumegeszsegpenztar.hu

Jelenleg körülbelül egymillió egészségpénztári tag van Magyarországon, ami elég jelentős bázisnak mondható és jól mutatja, hogy mennyien kedvelik az emberek ezt a juttatási formát, de egy kis változtatással könnyen jobb helyzetbe lehet hozni más cafeteria elemeket – például, ha csökkentik az Erzsébet utalványok adóterhét és megemelik az adható keretet.

Ilyen esetben minden bizonnyal senki nem ragaszkodna többé az egészségpénztárakhoz. Azonban ameddig nincs szó arról, hogy a mindenkori kormány alternatívát kínálna, addig nem várható, hogy érdemben hozzányúlnak a szabályokhoz.

Biztos, ami biztos, ha tervezel matracot venni ne halogasd. Ki tudja… 🙂

Matracok egészségpénztárra való elszámolhatóságának változásai 2017-ben.

A 2016-os 34,51%-os adóteher 2017-re 49,98%-ra nő. Ezzel megegyezően várhatóan egyre kevesebben fogják ezt a béren kívüli juttatási formát választani… A már számlán lévő összegnél ez semmilyen problémát nem jelent, azonban a matracipar hazai szereplői kezdhetnek felkészülni rá, hogy lassan visszaszorulnak az egészségpénztári vásárlások – ami persze senkinek sem jó hír, mert amellett, hogy a forgalom csökken, megint veszítünk egy lehetőséget, hogy az emberek figyelmét felhívjuk a minőségi alvás előnyeire.

A Matracman Shop szerződött egészségpénztári partnerei a következők:

 • Prémium Egészségpénztár (AXA)
 • Adoszt (Navosz) Egészségpénztár
 • Danubius Egészségpénztár
 • Életút Egészségpénztár
 • Honvéd Egészségpénztár
 • IZYS Egészségpénztár
 • Kardirex Egészségpénztár
 • MKB Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • Patika Egészségpénztár
 • Újpillér Egészségpénztár
 • Tempo Egészségpénztár
 • Vastutas EGészségpénztár
 • Vitamin Egészségpénztár
 • Generali Egészségpénztár
 • Dimenzió Egészségpénztár
 • Provita Egészségpénztár
 • Medicina Egészségpénztár
 • Allianz Egészségpénztár

Várunk szeretettel a Matracman Shopban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük