Kik vagyunk mi?

Az Matracman Shop matrac áruház 2020 február 10-én nyitja meg kapuit, de a mögötte lévő történet – és a csapat – 10 évre nyúlik vissza.

Én – Hahn Gábor – 2010-ben kezdtem matracokkal foglalkozni. Akkor nyitottuk Budapesten első matracboltunkat, a Hegedűs Gyula utcában. Az elmúlt 10 év alatt a legnagyobb magyar matracos franchise hálózat nőtt körénk, amit mi is büszkén építettünk – és voltunk büszke tagjai is.

Azonban ahogy egyre nagyobbra nőttünk, úgy vált mássá az addigi munkánk. Egyre inkább úgy éreztem, hogy nagy cégként, nagy felelősséggel már nem tudok olyan közvetlen kapcsolatba kerülni a vásárlóimmal, amennyire szeretnék. Mindemellet egyre több munkám volt, ami – úgy éreztem -, hogy a családomtól veszi el az időt. Hiába szerettünk ott dolgozni, hiába volt kiemelkedően jó a csapat, egyszerűen nem volt nekem való.

Ezért döntöttem úgy, hogy feladom eddig „nagyvállalati” életemet és egy „kis” matracboltot nyitok. Egy olyan boltot, amely szinte – a jó értelemben vett – kézműves hozzállással áll a vásárlóihoz és a termékeihez is.

A kiváló matrac mindennek az alapja

Minden általunk forgalmazott termék születésénél személyesen is ott vagyunk. Alakítjuk, formáljuk és csak azt engedjük át eladásra, amelyik tényleg tökéletes.

Matracaink létrehozáskor nem használunk átlagos anyagokat. Így történhet meg, hogy nálunk nem találkozni olyan ágybetétekkel, amelyek például hagyományos habsűrűséget tartalmaznak. Nincsenek túl vékony matracaink. Nem találkozni olyan huzattal, amiben nincsen valami plusz az átlaghoz képest.

Sőt, ha lehet, akkor olyan fekhelyeket készítünk, amelyek a hazai kínálat – de akár említhetném Európát vagy az USA-t is – tetejét veszik célba kategóriájukban.

Mindemellett próbálunk olyan árazást alkalmazni, amely minél nagyobb célközönség számára teszi elérhetővé ágybetéteinket. Nem kell több boltot, hatalmas marketinggépezetet fenntartanunk, így ezzel nincsenek nehézségeink.

Törekszünk az átláthatóságra

Minden egyes termékünk minden egyes tulajdonságát igyekszünk megosztani az érdeklődőkkel.

Minden egyes habanyag sűrűsége, a huzatok összetétele, a természetesanyag tartalom, de akár a cipzár származási helyének tekintetében is. Ezzel szeretnénk biztosítani minden egyes hozzánk betérő embernek, hogy valós, összehasonlítható képet kapjon matracainkról.

A matracbolt nem csak a matracokról szól

Persze egy jó matracot létrehozni nem kellene, hogy művészet legyen. Egy kis jó szándékkal – és a megfelelő szakmai partnerek támogatásával – nem nehéz ugyanis remek fekhelyeket összehozni.

Számunkra az igazi küldetést az jelenti, hogy olyan szolgáltatást nyújsunk vásárlóinknak, amely meghaladja azt, amit bármelyik európai ország matracboltjában kaphat.

Pontosan ezért gondoskodunk arról, hogy a nálunk vásárolt matracok mellé elérhető legyen egy 30 napos pénzvisszafizetési garancia… és ezért gondolkodunk azon minden nap, hogy hogyan tehetnénk még jobbá szolgáltatásainkat.

Meggyőződésünk ugyanis, hogy nem csak piaci kofa módjára kell árulni az ágybetéteinket, de mellé a legszéleskörűbb szolgáltatáscsomagot is kell adnunk.

Szakmai tudás – és alázat

Szolgáltatásaink mellett különösen fontosnak tartjuk, hogy kollégáink szakmai felkészültsége az átlagosnál messze magasabb legyen.

Ez nem csak azt jelenti, hogy kötelezőnek érezzük, hogy minden évben eljárjunk Európa legnagyobb matrac témában szóbajöhető kiállítására (Heimtextil, IMM Cologne, Interzum) – ahogyan igyekszünk részt venni időnként az USA-ban zajló szakmai „ünnepélyeken” (ISPA EXPO, Las Vegas Market).

A saját szakmai fejlődésünk mellett fontosnak érezzük, hogy a megszerzett információkat ne tartsuk meg magunknak.

A Matracválasztás kézikönyve

Még könyvet is írtunk a matracokról…

Ennélfogva olyan vizsgarendszert vezettünk be, amely garantálja, hogy minden egyes velünk dolgzó munkatársunk megalapozottan, magabiztosan és egységesen tudjon válaszolni vásárlóink minden kérdésére, tudja segíteni a megfelelő matrac kiválasztását.

(Külön örömünkre szolgál viszont, hogy nincs semmilyen szabályzat az eladásokkal, a sales-szel kapcsolatban, ahogy jutalékot sem kínálunk azért, hogy egyik- vagy másik matracunkat kínáljuk.)

Csapat nélkül nem megy

Ebben a munkában nem egyedül veszek részt. Nagy segítségemre van Molnár Miklós kollégám, aki nem csak vásárlóinkkal szemben segítőkész, de szakmai ügyekben is támaszom már 2012 óta.

Ő az egyik legjobb matracos szakember az országban, nem véletlen, hogy 2018-ban közösen írtuk meg az ország első nyomtatásban megjelent matracos szakkönyvét, az „A matracválasztás kézikönyve” című művet, valamint az sem, hogy ő az egyik legnépszerűbb hazai matracos blog, a Matracman blog egyik állandó írója. (Igen, ez az üzlet tulajdonképpen egy blogból nőtt ki.)

Matracman-csapat

Tanácsaival, meglátásaival és részletes lexikális tudásával nem csak engem támogat, de gondolatait írásaiban átadva úgy gondolom, hogy a teljes hazai matracos társadalom fejlődéséért sokat tesz. Arról nem is beszélve, hogy fontos társam abban a küldetésben, hogy a magyar matracvásárlókat egyre tudatosabbá tegyük.

Nem mehetünk el szó nélkül Pistyúr Zsolt mellett sem, aki lehetővé teszi számunkra, hogy a szakmával foglalkozhassunk. Nélküle valószínűleg egy hét alatt dőlne össze az adminisztrációnk és a logisztikánk. Ebből a szempontból ő a csapat agya.

Zsolt 2014-ben érkezett a csapatba és a mai napig a legjobb problémamegoldónk – mellesleg a vásárlók egyik kedvenc tanácsadója.

Ugyanúgy a matracos családunk oszlopos tagja Lehel Gábor is, aki sokáig több szerepet is betöltött nálunk. Egyszerre volt tanácsadó és vett részt a szállítási feladatokban.

Gábor a csapat korelnökeként a nyugalom szigete. Akár órákon át mosolyogva válaszol a legrészletesebb kérdésekre is. Több, mint öt év alatt sosem láttam még valóban idegesnek – legfeljebb akkor, ha az autóval volt gond. 🙂

Ha bejössz hozzánk egy matracpróbára, akkor velünk fogsz találkozni…

A matracokon túl is van felelősségünk

A matracokhoz szorosan kapcsolódik az alvás témaköre. Magyarország alváskultúrája hagy némi kivánnivalót maga után, így a társadalom iránti felelősségvállalásunk része, hogy fejleszzük azt.

Ennek megfelelően rendszeresen végzünk felméréseket, közlünk publikációkat a témában – legyen szó akár különböző városok, sőt az egész ország alvásfelméréséről, akár az alvás és az energiaitalok kapcsolatáról.

Ezek a felméréseink nagyjából 50 különböző sajtótermékben jelenhettek meg az elmúlt években, méghozzá nem csak Magyarországon, de Ausztriában és Szerbiában – sőt, valami német felmérés is rémlik, de ennek most nem találom nyomát. 🙂 Természetesen ezek a sajtómegjelenések nem fizetett hirdetések voltak…

Nagyjából ezek vagyunk mi. 4 szaki, akinek szívügye az alvás és a matracok… Várunk téged sok szeretettel az ország egyetlen Matracman Shop bemutatótermében, a Hegedűs Gyula utca 38. szám alatt.