SZÁLLÍTÁSI DÍJAK

Budapesten és Pest megyében:

 

 • Kisméretű vákuumcsomagolt matracok (80×200-as és 90×200-as méretben az összes hideghab, habrugós és memory matrac): 5 000,- forint.
 • Nagyméretű vákuumcsomagolt matracok (140×200-as, 160×200-as és 180×200-as méretben az összes hideghab, habrugós és memory matrac): 5 000,- forint.
 • Latex matracok és nem vákuumcsomagolt matracok: 10 000,- forint.
 • Ágyak: 10 000,- forint
 • Párnák és matracvédők: ingyenes.

Budapesten és Pest megyén kívül:

 

 • Kisméretű vákuumcsomagolt matracok (80×200-as és 90×200-as méretben az összes hideghab, habrugós és memory matrac): 5 000,- forint.
 • Nagyméretű vákuumcsomagolt matracok (140×200-as, 160×200-as és 180×200-as méretben az összes hideghab, habrugós és memory matrac): 10 000,- forint.
 • Latex matracok: 10 000,- forint.
 • Ágyak: 10 000,- forint
 • Párnák és matracvédők: ingyenes.

Egyéb szolgáltatások díja:

 

 • Ágyneműtartó nélküli ágy szerelése: 5 000,- forint.
 • Ágyneműtartós ágy szerelése: 10 000,- forint
 • Emeletdíj ágy esetében – ha nincs lift, vagy nem fér be a liftbe: 1 000,- forint emeletenként.

 

 

Gyakran ismételt kérdések – kattints a kérdésre és jön a válasz. 🙂

Hogyan tudok fizetni kiszállítás esetén?

Gyakorlatilag bárhogyan.

Budapesten és Pest megyében készpénzzel, bankkártyával, átutalással, egészségpénztári kártyával. Ahogyan szeretnél.

Egyéb címek esetén készpénzzel vagy átutalással.

Ha több terméket rendelek, akkor mennyibe kerül a szállítás?

Annyiba, mintha egy terméket rendelnél. Ha például két matracot rendelsz, a szállításért akkor is csak egyszer fizetsz. Nem kell termékenként fizetned, mindig címenként fizetsz.

Mennyi idő alatt kapom meg a megrendelt terméket?

Budapesten és Pest megyében a raktáron lévő matracokat (a legtöbb matracból van raktáron) általában 48 órán belül szállítjuk, míg az ágyakat 2-4 hét alatt.

Budapesten és Pest megyén kívül átlagosan a raktáron lévő matracok esetében átlagosan 1 hét szállítási idővel számolhatsz.

Azért hosszabb a szállítási idő, hogy olcsóbb legyen a szállítás – ilyenkor több cím is bekerül egy túra útvonalába.

Megkaphatom gyorsabban is a megrendelt terméket?

Ha valamire ennél is gyorsabban szükséged van, akkor írj a hello@matracman.hu címre és megnézzük, hogy mit tudunk csinálni.

Mit foglal magában a szállítási szolgáltatás?

A szállítás azt jelenti, hogy a megrendelt terméket bevisszük a házba. Összeszerelést az ár nem tartalmaz, ahogyan emeletre való felhordást sem. Tehát nem neked kell lepakolnod az autóról és nem is a kapu előtt tesszük le.

Ettől függetlenül kollégáink a matracokat felviszik a kért emeletre ingyenesen, de az ágyak esetében ennek díja van – ha nem fér be a liftbe -, amely emeletenként 1000,- forint.

Miért nem ingyenes a vákuummatracok szállítása?

Egyrészt az általunk forgalmazott matracok olyan sűrűségű anyagból készülnek, amelyek igen ritkák Magyarországon. Egyszerűen ezt a méretet és súlyt a hagyományos futárszolgálatok egyáltalán nem (pl. a 140, 160, 180-as méret esetében) vagy csak drágábban hajlandóak elvinni (80-as, 90-es méret esetében).

Másrészt a szállítás díját mi nem építettük bele a matrac árába. Ha megnézed, hogy mit tud egy-egy matracunk és összehasonlítod más cégek matracaival – és azoknak az áraival – akkor látni fogod, hogy ár-érték arányban elég jók vagyunk. Mondhatjuk, hogy ebben a minőségben nehéz olyan céget találni, aki árban felveszi velünk a versenyt.

Miért nem ingyenes a szállítás?

Ahogy már említettük, mi nem építjük be az árainkba a szállítás díját. Mindemellett nagyon olcsón szállítunk.

Ha átgondolod, hogy mennyibe kerülhet a címedre elszállítani például egy ágyat, akkor te is megbizonyosodhatsz róla, hogy a szállítási díjunk igazából még így sem fedezi a szállítás költségét. Hívhatjuk inkább csak szállítási hozzájárulásnak is, hiszen messze nem fedezi kollégánk munkabérét, az autó árát, annak üzemeltetési költségeit, stb…

Természetesen, ha te tudsz olcsóbb fuvart, akkor lehetőséged van személyesen is átvenni a megvásárolt termékeket budapesti bemutatótermünkben.

 

Miért nem dolgoztok futárokkal?

Az ágyak esetében három lehetőség van a csomagküldésre:

 1. Dirib-darabban érnének hozzád, ha odaadnánk egy átlagos futárnak.
 2. Nagyjából 20 000,- forinttal többe kerülne minden ágy az atombiztos csomagolás miatt (ez ugye kétszer annyi, mint a mostani legdrágább szállítási díjunk az ország legtávolabbi szegletébe.)
 3. Odaadnánk egy olyan bútorszállító fuvarosnak, aki tud rá vigyázni. Ebben az esetben nagyjából háromszor drágább lenne az ár a mostaninál. (Ez biztos, kértünk rá árajánlatot.)

A matracok esetében:

 1. A legtöbb cég a nagy méretű matracot nem viszi el a méretei miatt.
 2. Ha méretei nem zavarják, akkor nem viszi el a súlya miatt (olyan sűrűségű anyagokkal dolgozunk ugyanis, amit sok másik szaküzletben meg sem lehet találni.)
 3. Nem tudnak vigyázni a matrac épségére – ez ekkora súlynál és méretnél egyáltalán nem könnyű.
 4. Ha mégis elvinné valamelyik, akkor drágább lenne, mint amennyiért mi ki tudjuk vinni (frissítés: most van egy nem hagyományos cég, akivel dolgozunk. Nem olcsók, de eddig jónak tűnnek. 🙂 )