Matrac

Matrac tesztek

Matrac teszt – őszinte matrac vélemények

Ha már őszinteséget ígértem, akkor az is leszek: baromi nehéz objektíven matrac tesztet írni. Mindenkinek más és más típusú matracra van szüksége, és elég szubjektív dolog, hogy kiknek mi a jó.


Figyelem! Ha matracot keresel, akkor mindenképpen ajánlom elolvasni az ország minden bizonnyal legrészletesebb matracválasztási útmutatóját. Ide kattintva elérheted: milyen matracot válasszak?


Nézd meg a matrac tesztekről szóló videónkat! Elmondjuk, hogy van-e értelme a matrac teszteknek!

Úgy gondoltuk ugyanakkor, hogy ha már eladtunk néhány ezer matracot fejenként, akkor itt a Matracman blogon nekiesünk egy kicsit a matrac tesztek írásának. Lesz, ahol elfogultak leszünk és lesz, ahol túl szigorúak.

Biztosan lesz tévedés is az írásaink között, dehát emberek vagyunk, mindenki hibázik. Nem érezzük fő csapásirányunknak, hogy matracokról közöljünk teszteket, de ha már írunk róluk, akkor összegyűjtöttük nektek őket. Íme:

Magyar matrac tesztek:

Német/osztrák matracok tesztje:

Amerikai/angol matrac teszt:

Hogy zajlik egy matrac teszt?

Mindig törekszünk rá, hogy lehetőség szerint az összes matracot élőben is kipróbáljuk. Sajnos ez nem mindig jön össze, mert a világ összes pénze sem lenne elég arra, hogy az összes matracot megvásároljuk. Nyilván van rá lehetőség, hogy bemenjünk egy szaküzletbe és ott próbáljuk ki a kiszemelt ágybetétet, de ez sem mindig működik, ugyanis van, ahonnan ki vagyunk tiltva, mert nincs annyi lehetőségünk például szétbontani a matracot.

A matracok tesztelése néha elég nagy kuplerájjal jár

Próbálgatás közben elég nagy felfordulást lehet csinálni…

Amennyiben élőben nem tudjuk kipróbálni a tesztre kiszemelt matracot, úgy megnézzük, hogy van-e lehetőségünk véleményt mondani róla az elérhető adatok, vélemények és leírások alapján. Ez legtöbbször csak akkor működik, ha a termék nagyon jól dokumentált vagy éppen valami rettenetesen rossz minőséget képvisel. Például egy háromkerekű autóról neked sem lenne nehéz megmondanod, hogy a stabilitása nem közelíti meg a hagyományos kocsikét. Így ránézésre meg tudjuk mondani egy matracról, hogy az rossz.

Miért nehéz feladat matracokat véleményezni?

Nehéz dolog a matracok tesztelése, mert könnyen beletipor az ember a gyártók és kereskedők lelkébe, de fontos leszögezni, hogy mi csak a véleményünket mondjuk el. Igyekszünk tárgyilagosan, előítéletektől mentesen írni. Sajnos így is van olyan eset, hogy nagyon markáns véleményt kell megfogalmaznunk. Ilyenkor általában a matrac olyan tulajdonságait kritizáljuk, amelyek könnyen mérhetőek – vastagság, habsűrűség, stb. – vagy olyan esetekben emeljük fel a szavunkat, amikor valaki nyíltan hazudik.

matrac teszt

Nem minden ágybetét esetében van lehetőségünk bekukkantani a huzat alá…

Németországban az ilyen tesztek márkákat dönthetnek romba – sokszor jogtalanul, egyetlen véleményre alapozva – úgy, hogy utána az egész brandet át kell formálni, az USA matrac tesztelői pedig egyre sűrűbben néznek szembe perekkel a véleményükért… Szóval nem könnyű a műfaj, de azért próbálkozunk.

A Matracman Alvásblog szerkesztőségének továbbra is az a véleménye, hogy a legjobb matrac teszt a személyes próba. A mi leírásaink csak kiindulópontként kell, hogy szolgáljanak a saját magad által végrehajtott próbálgatáshoz. Sok sikert kívánunk! 🙂

Ha tetszett cikkünk, oszd meg Facebookon is. Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük