Matrac, matracbolt

Dormeo matrac – matracboltok sorozat 2. rész

Dormeo matrac – vélemény Matracman tollából

Előszó: Ez a sorozat a hazai matracboltokról azt a célt szolgálja, hogy a vásárló teljesebb körképet kapjon a magyar matrac viszonyokról, mielőtt útnak indul vásárolni. Remélem senki nem sértődik meg a leírtakon.

Itthon az, hogy “Dormeo matrac” talán nem mindenki számára ismerős, de ha azt mondom, hogy TV Shop, vagy Top Shop, esetleg Sutdio Moderna, akkor mindenkinek eszébe jut, hogy a Dormeo matrac az a matrac, amit a tévében “csak itt, csak most, csak ennyiért” lehet megrendelni. Ennél azonban szerencsére jóval több van a matracaik mögött.

Nem hiszel a matrac tesztekben? Mi sem. Nézd meg erről szóló videónkat!


Figyelem! Matracot keresel? Összeszedtük minden tudásunk, hogy segítsünk: Így kell matracot választani.


Dormeo matracok gyártása – hol készülnek?

A Dormeo matracok gyártása Olaszországtól Lengyelországon át egészen Kínáig zajlik. Nyilván, ahogy egyre keletebbre megy az ember, úgy lesz olcsóbb az ár. Bár a kisördög azt mondatná velem, hogy a minőség is úgy csökken, ezt mégsem merem így leírni, hiszen a telefonomtól kezdve a laptopig, amin ezt a cikket írom minden Kínából jött… De azért én jobban kedvelem az európai dolgokat.

Dormeo Siena matrac

Így néz ki az egyik matracuk 60 ezer forintért.

Miért ilyen drága a Dormeo matrac?

A piac törvénye, hogy minden annyit ér, amennyit hajlandóak kifizetni érte. A Dormeo esetében két részre bontanám a matracokat. Vannak az alap Dormeo matracok – 18-20 centi vastagság alatt – és vannak a prémiumabb ágybetétek, amelyek az előbb említett vastagság fölött találhatóak. Elég buta egyszerűsítés, de nekünk most elég lesz. Úgy gondolom, hogy a prémium kategóriát mindenki úgy árazza, ahogy akarja, viszont a belépőtermékeiket egy kicsit borsosnak érzem – de persze ez is magánvélemény.

Amikor egy 16 centis hab (semmi memory, semmi extra) 80-as verzióban 60.000,- forintnál kezdődik, akkor érzi azért az ember, hogy egy bejáratott, stabil márkát meg kell fizetni.

A Dormeo ismertségét Magyarországon a televízió reklámok indították el, és bizony a TV-ben szerepelni sok pénzbe kerül – főleg, ha sztárokat vásárolunk meg reklámarcnak – no meg hát a amúgy is nagy előszeretettel költenek marketingre – ügyesek is benne, mert ha nem figyelsz néhány új edényt is veszel az új ágybetéted mellé 🙂 – , amit természetesen végül mindig a vásárló fizet ki.

Ez az egyik legfontosabb videónk. Miért jók a zónás matracok és milyet vegyünk?

Kipróbáljuk egyáltalán a Dormeo matracokat?

Hogy én ajánlom-e a Dormeo matracokat? Kipróbálásra mindenképpen. Hogy érdemes-e elmenni egy üzletükbe? Természetesen! Bármilyen meglepő én azt mondom, hogy nyugodtan menj el és próbálj ki te is néhányat. Nagyon jó összehasonlítási alapot lehet ugyanis szerezni egy ilyen próbával, ráadásul a matracvásárlás alapja az, hogy minél több matracot próbáljunk ki. Mit veszíthetsz? Semmit. Akkor meg hajrá, próbálj amennyit csak bírsz!

Üzleteikben a következő matracokat találod meg:

dormeo-uzlet

Csinin berendezett üzlet. Baloldalt a gyümicentrifuga azért befigyel.

+1 tipp: ha tőlük vásárolsz, akkor figyelj rá, hogy a vékonyabb matracaik esetében szükség lehet rugalmas ágyrácsra, hogy ne érezd magad alatt az ágyrácsot. Ez jelentősen drágíthatja a teljes beruházást, mert egy normális rugalmas ágyrács nem két fillér! Ágyráccsal együtt viszont már egész kényelmes kis dolgokat tudsz kihozni belőlük.

Van néhány fogalom, amit csak a Dormeo matracokkal kapcsolatban használnak, ezeket érdemes gyorsan átfutnod, lefordítom őket magyarról magyarra:

 • Clean Effect kezelés: azt írják, hogy ez a módszer távol tartja a kórokozókat, baktériumokat, atkákat és a kellemetlen szagokat. Ezt azért ne úgy értsd, hogy például nem lesz atka a matracodban, mert különben meg fogsz lepődni. Sok dolog van, amivel a fent felsorolt dolgok ellen védekezni lehet, de kiírtani őket nem fogod tudni a matracodból, maximum csökkenteni a számukat – ez nagyjából a világ összes matracánál így van.
 • Ecocell hab: nem kell tőle elájulni. Sima hab, amiről azt sem tudjuk meg sehol, hogy hideghab vagy csak sima szivacs. A sűrűségét sem említik meg sehol. A Dormeo saját habja.
 • 3D Airmesh anyag: ez a cucc tényleg baromi jól szellőzik. Általában a matrac aljára és oldalára rakják.

De tudod mit nézzük meg az összes ágybetétüket egyesével – minden nap bővül egy teszttel a cikk, május 7-re végzünk! 🙂

Dormeo matracok tesztje

Dormeo Siena matrac: a legolcsóbbal kezdünk. A Siena matrac a belépőtermék, és a legolcsóbb a Dormeónál. Nézzük meg pro és kontra, hogy mit tud.

Ha érdekel a hideghab matracok témája, nézd meg ezt a részletes videót!

Amit a Siena ágybetétben nem szeretek:

 • Ha éppen nincs akcióban, akkor 60.000,- forint, ami nem kevés 16 centis egyszerű hab matracért.
 • Súlyodtól függően szükséged lehet alá rugalmas ágyrácsra.
 • Azt, hogy nem tudom, hogy milyen sűrűségű benne a hab. Odaírják, hogy Ecocell, de ettől nem leszek előrébb.

Siena ágybetét

Íme a Siena matrac. Semmi extra.

Amit szeretek a Siena matracban:

 • A 3D Airmesh anyag a Siena oldalán és alján tényleg jól szellőzik. Ez szuper.

Dormeo Aloe Vera matrac: nem nagyon lehet róla plusz infót írni, mert pontosan ugyanaz, mint a Siena matrac, csak itt a huzat Aloe Verás. Illetve mégis. Én úgy látom, hogy a hab itt vékonyabb lehet, minta Siena esetében, amit azzal ellensúlyoznak, hogy a huzat vastagabb, illetve vannak hordozófülek varrva az anyagra.

Ne tévesszen meg, hogy 10 év garancia van az Aloe Vera matracra, a Siena esetében pedig csak 6. Pont ugyanannyiba kerülnek, így én 10-ből 10-szer inkább a Siena mellett döntenék.

Aloe vera plus ágybetét

Minden tiszta Aloe Vera.

Dormeo Aloe Vera Plus matrac: elnézést kérek és én érzem magam kellemetlenül, de erről a matracról sem lehet sok extrát írni. 2 centivel vastagabb, mint a sima Aloe Verás. Cserébe 80-as méretben 65000,- forint.

Ma itt fogytak el az agysejtjeim. Holnap folytatom.

Dormeo matrac üzletek

Az alábbi üzleteikben kimondottan alvással foglalkoznak, tehát jó eséllyel megtalálod kiállítva az ágybetétjeiket:

 • 1067 Budapest Teréz körút 29.
 • 1191 Budapest Vak Bottyán utca 75. (Köki Terminál)
 • 1222 Budapest Nagytétényi út 43. (Campona)
 • 9027 Győr Budai út 1. (Árkád)
 • 6724 Szeged Londoni krt. 3. (Árkád)
 • 4026 Debrecen Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza)
 • 4400 Nyíregyháza Szegfű utca 75. (Nyír Plaza)
 • 9400 Sopron Lackner Kristóf utca 35. (Sopron Plaza)
 • Ezen felül még több tucat helyen lehet kipróbálni a matracaikat az országban.

További fontos kérdések a Dormeo matracokkal kapcsolatban

 • Egészségpénztárra elszámolhatóak? Elvileg igen, de sok viszonteladójuk van, így inkább mindig érdeklődj!
 • Pénzvisszafizetési garanciát kínálnak? Matraconként változik. Mindig kérdezz rá!
 • A matrac házhozszállítás díjmentes? Igen, de a viszonteladóknál ez eltérhet, kérdezz rá.
 • Elhozzák a használt matracot? Igen, de szintén eltérhet viszonteladóknál, inkább kérdezd meg.
 • Hitelre lehet vásárolni? Igen.

Ha matracot keresel és van kedves benézni az “A matracvásárlás kézikönyve” című könyv szerzőihez, akkor várunk szeretettel a Matracman Shop üzleteiben.

Amennyibe tetszett a bejegyzésünk, kérlek nyomkodd nyugodtan a “Tetszik” és/vagy “Megosztás” gombot. Köszönjük szépen! 🙂

A képek a márka weboldaláról készült képernyőmentésekből származnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük