Hálószoba

Növényekkel az álmatlanság ellen

Milyen növényeket tartsunk a hálószobában, ha jól szeretnénk aludni?

Biztos veled is előfordult már, hogy összecsaptak a fejed fölött a hullámok és amikor egy nehéz nap után végre álomra hajtottad volna a fejed, egyszerűen nem jött álom a szemedre. Egy megterhelő időszak másik tipikus tünete lehet, hogy esetleg időben lefekszel, el is nyom az álmosság, az alvást mégis mikroébredések tarkítják, ami miatt reggel úgy érzed magad, mintha alig pihentél volna.

Az ilyen, sokszor szellemi-idegi kimerültségre visszavezethető szimptómák kezelését érdemes komolyan venni, hogy a kialvatlanság ne rontsa még jobban az aktuális közérzetünket. Azonban, ahogy egy enyhe meghűlésnél is először a jól bevált házi gyógymódokhoz nyúlsz, itt is tanácsosabb kezdetben a szelídebb megoldások felé fordulni. Sokszor nem vesszük figyelembe, de a lakásban tartott növényeknek nem csak esztétikai szerepe van, hanem életminőségünket is javíthatják.

Stílszerűen csokorba szedtünk pár olyan növényt, amit érdemes a hálószobádban tartani, mert nem csak szép, hanem a pihentető alvást is elősegíti – persze a jó matracról se feledkezz meg. 🙂

Növényekkel az álmatlanság ellen

Minimalista hálószobában is jól mutatnak a növények.  Forrás: www.naturallivingideas.com

Anyósnyelv: Nagy mennyiségű oxigént szabadít fel éjszaka, jelentősen javítja a levegő minőségét és jó hatással van a könnyedebb légzésre. Tartása ráadásul nem igényel túl sok fáradozást, szóval (tapasztalatból mondom) a notórius virág-elhanyagolóknak is van remény.

Aloe Vera: Ez a híresen jótékony növény az alvást is pozitívan befolyásolja. Oxigént termel, tisztítja a levegőt, segít az álmatlanság ellen és hozzásegít a békés éjjelekhez. Kevés vízigényű növény, amelynek hajtásai is remekül hasznosíthatók.

Levendula: Nyugtató tulajdonságai enyhítik a szorongást, lassítja a szívverést, csökkenti a vérnyomást, így egy nyugodt hálószobában tökéletes pihenésélményhez vezet. A száraz körülményeket kedveli, illata csodás, meghitt hangulatot teremt.

Borostyán:
Rendkívül gyorsan növekszik, szűri a levegőben található toxinokat, ezzel javítva a minőségét. Allergiásoknak, asztmásoknak erősen javallott, ugyanis segít enyhíteni a kellemetlen tüneteket. A gondozása nem bonyolult, kevés odafigyelés mellett is szépen, egészségesen tartható.

Növényekkel az álmatlanság ellen

     Levendula

Persze, ahogy mindennél, a mérték itt is érték, szóval természetesen ne zsúfoljuk tele az összes típussal hálószobánkat, hanem válasszunk a szoba hangulatához illő, gondozásában számunkra leginkább megfelelő szobanövényt. Ne feledjük, a növények ugyanolyan élőlények, tehát igyekezzünk lelkiismeretesen gondozni őket.

Ha tetszett a cikk, lájkold vagy oszd meg másokkal is! Köszönjük! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük