Matrac

Snooze Project – matracok külföldről sorozat 6. rész

Snooze Project matrac

A Bruno matrac beszámolója után maradnék még egy kicsit Németország fővárosában, Berlinben. Nem csak azért, mert Bécs után Berlin a kedvenc városom, hanem mert van itt még egy kis csapat, akik fontosnak tartják, hogy az emberek milyen matracon alszanak. Ők alkották meg a Snooze Project matracot. Nézzük meg!

 Snooze és jóga

instagram.com/snooze project


Figyelem! Ha matracvásárlás előtt állsz, akkor ezt mindenképpen olvasd el: Milyen matracot vegyek?


Nem hiszel a matrac tesztekben? Mi sem. Nézd meg erről szóló videónkat!

A Snooze Project csapata 2015-ben döntötte el, hogy létrehozzák a maguk one fits all matracát. A csapat négy főből áll: Alexander Behr, Felix Dammann, Bijan Mashagh, Marco Tijanic. A matracuk nem került fel tesztoldalakra (Nem értem, hogy hogyan kerülték el ezt… – Gábor), ezért megnéztem az interneten a vevői véleményeket és azok alapján próbáltam véleményt formálni a matracról.

Milyen méretben kapható?

A vásárló szinte minden méretben rendelhet náluk matracot. Ami nagy előny, hiszen más cégeknél várni kell az egyedi méretű matracokra – néhol akár egy hónapot is (Egy hónap amúgy gyors átfutásnak tekinthető egyedi méretű matracok esetében – Gábor). A Snooze Project csapata 3-7 napon belül kiszállítja és már a hálószobádban próbálhatod az egyedi méretű matracodat.

snooze alapítók

A Snooze Project matrac alkotói. Forrás: snoozeproject.de

Mennyibe kerül a Snooze Project matrac?

Az egyedi méretezés miatt nehéz a többi matracossal összehasonlítani, ezért a más cégeknél meglévő méreteket veszem alapul. Egy 80×200 cm-es matrac 249 euróba kerül. Igen, ez egy nagyon jó árnak számít a piacon. Sőt egy 180x 200cm-es matrac ára is csak 499 euró. Ha összehasonlítjuk a Casper matraccal, akkor 300 euróval olcsóbb a Snooze Project matraca. A közkedvelt Emma matracnál is 200 euróval olcsóbb.

Ezt a videót érdemes megnézned, ha matracot keresel!

Mit kapunk a pénzünkért?

Természetesen, ha korábban arról írtam, hogy árban nagyon kedvező, azért el kell mondani, hogy ennek az az oka, hogy a matracukban kevesebb az anyag. Vagyis az átlagos 24 cm-es matrac helyett egy 21 cm-es matracot kapunk a Snooze Projecttől. Ami nem mindig feltétlenül hátrány, hiszen sok matracos csak tölteléknek használ anyagokat, hogy magasabb legyen a matracuk és úgy magyarázza, hogy ez nagyon fontos, mert x anyag miatt a matrac jobban lélegzik – marketing.

Snooze project matrac

snoozeproject.de

Tehát a matrac alapja egy 13 cm-es  tartóhab, amire aztán 7 cm nagysűrűségű hideghab kerül. A felső réteg egy nagyon jó habsűrűségű 50 kg/m3-es hideghaból áll. Ekkora sűrűség nagyon ritka, kár, hogy az alsó tartórétegről nem kapunk semmilyen információt.  Nagyon sajnáltam, hogy nem találtam a matracról semmilyen képet huzat nélkül – így nem tudtunk benézni a kulisszák mögé, de sebaj, majd legközelebb Berlinben bepótolom. 🙂

A matrac huzata levehető, ugyanakkor érdekes, hogy nem a megszokott körcipzáras módszerrel. A huzat 60 fokon mosható, de arra érdemes odafigyelni, hogy nincs különválasztva a felső és az alsó huzat, így csak egyben lehet bevarázsolni a mosógépbe, ami nagyobb méretnél bajosabb lehet.

Snooze Project matrac tesztje

Mivel egy tesztoldal sem csinált a Snooze project matracával tesztet, így csak a vevők visszajelzéseire tudtam hagyatkozni. Ami mondjuk ki, nem adja vissza teljesen a valóságot, hiszen sokszor csak azoktól olvashatunk véleményt, akiknek bejött a matrac.

A vevők nagyon szerették a matrac alacsony árát és a mellé kapott 100 napos pénzvisszafizetési garanciát. Persze ez a mai piacon teljesen alap, én nem adnék túl sok plusz pontot ezért a szolgáltatásért. A 10 év garancia szintén normális egy matracnál – még akkor is, ha ez szinte mindig csak gyártási hibákra vonatkozik. A felső rétegként használt nagysűrűségű hideghabot viszont sokan dicsérték. Többen leírták, hogy végre nem egy puha, mocsár érzésű memory hab matracot kaptak, hanem egy kellő keménységű, és a testnek megfelelő alátámasztást nyújtó hideghab matracot.

Snooze matrac

snoozeproject.de

A matracuk sikerét szerintem pont a hideghabnak köszönhetik, hiszen szinte minden “one fits all matracos” cég a memory habot részesíti előnyben – emellett több réteg anyagot is felhasználnak és felruházzák őket különleges képességekkel. Akiknek viszont ezek nem jöttek be, azoknak egy jó alternatívát nyújthat a Snooze Project.

A srácok azt mondják, hogy nem szükséges 4-5 különböző hab, hogy jó matracot készítsünk -nekünk is ez a véleményünk. Szerintem a matracnak a 7 cm-es hideghab rétege az erősége, kár, hogy pontosan nem tudni, hogy mit használnak az alátámasztásra szolgáló habként. Ott tudnak valószínűleg spórolni, és ennek is köszönhető a matrac kedvező ára…

Magyaroszágra ők sem szállítanak, így nekünk az egymatracos cégek közül marad a Napsie…

Ha tetszett a cikkünk, nyugodtan lájkold Facebookon is! 🙂 Köszönöm!

Források:

  • https://www.snoozeproject.de/matratzen?number=SP180x200
  • https://www.snoozeproject.de/bewertungen
  • https://www.snoozeproject.de/matratzen-testsieger
  • http://www.stern.de/noch-fragen/was-ist-fuer-euch-die-beste-matratze-ich-suche-gerade-eine-neue-und-kann-mich-nicht-entscheiden-1000399152.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük