Matrac

Emma matrac – matracok külföldről sorozat 3. rész

Emma matrac – német válasz az “egymatracos” cégeknek.

Ha eddig valaki kifogásolta volna, hogy miért nem írtunk a német matracokról, akkor most már megnyugodhat, hiszen a mai cikkben egy régi német női névről elnevezet matracról szeretnék írni, az Emmáról. Ami jó hír, hogy a kis csapatunk, ezt a matracot is személyesen kipróbálhatta Bécsben.

Emma csomagolása

Az Emma matrac története

Annyit kell a matrac történetéről tudni, hogy egy német csapat szeretett volna egy Casperre hasonló német matracot létrehozni. Az én véleményem, hogy kinézetre mindenképpen sikerült a másolás. Maga a matrac felépítése viszont különböző.

Nem hiszel a matrac tesztekben? Mi sem. Nézd meg erről szóló videónkat!

Mint már az előző cikkben írtam, ez a matrac is erős kritikákat kapott egy német teszt oldalon 2016-ban – az Eve és Muun matracok mellet -, ami miatt az Emmát tervező csapatnak újra kellett gondolni a matrac felépítését.


Figyelem! Ha matracot keresel, akkor összeszedtük Neked Magyarország legrészletesebb matracválasztási tanácsadóját! Ide kattintva elolvashatod: Milyen matracot vegyek?


Ezért van, hogy ma már első és második generációs Emma matracról beszélünk. Értelemszerűen a második generációs Emma már más alapanyagokból készült, amivel végül is kijavították az első generációs Emma hibáit.

Emma és a celeb

Lena Meyer Forrás: emma.de

Mennyibe kerül az Emma matrac?

Az előző cikkekben bemutatott matracok közül az Emma matrac a legolcsóbb. Legalább 50 eurót ráver az Eve matracra és 100 eurót a Casperre – alulról. Ami viszont még tovább csökkenti a matrac árát, a reklámokban megtalálható promóciós kódok, amiket ha beírunk vásárláskor, 30 vagy néha 50 eurós kedvezményt (Rabatt) is kaphatunk.

Tudod miért van szükség a zónákra a matracban? A videóból ez is kiderül!

Tehát ár tekintettében egyelőre verhetetlenek. Emellett 2017-ben elkezdtek egy új reklám kampányt, amiben híres német énekesnővel Lena Meyer-rel (2009-ben ő nyerte az Eurovíziót és nagyon népszerű Németországban) reklámozzák a matracot. Ennek köszönhetően megerősítették piaci helyzetüket.

Mit kapunk a pénzünkért?

Az Emma második generációs matraca (már csak ez kapható a német piacon) három különböző anyagból épül fel. A legalsó matracréteg egy 17 cm vastagságú hideghab, ami alátámasztja a matracot és a matrac hosszabb élettartamáért felelős. Erre a hideghabra egy 4 cm-es memory habréteget tettek, ami jól felveszi a test vonalát és alátámasztja azt. A legfelső réteg pedig egy 4 cm-es hypersoft-nak nevezett anyag, ami jó légáteresztő és nedvesség elvezető képességgel rendelkezik.

A huzat szintén kétszínű mint a Casper matracnál. A felső huzat körcipzáras módszerrel levehető és 40 fokon mosható. A felső huzat egy polyacrylfaser anyagból, más néven klimafaserből készül – ami jó légáteresztő és nedvességelvezető képességgel rendelkezik. (Az anyag kifejlesztése Németországban történt és az ötvenes évektől alkalmazzák a textiliparban).

emma matrac rétegei

Forrás: matratzen-test.biz

Az Emma matrac tesztje

A német tesztek szerint az első generációs Emma matracokkal sok probléma volt, amiket természetesen a második generációs matracoknál már orvosoltak. (A test rossz alátámasztása, gyenge huzat és latex anyagtól allergiás kiütések,stb.) Az Emma egy kiváló példa, arra, hogy hogyan kell a hibáinkból tanulni és azokat kijavítani. Ennek köszönhetően, mára Emma matrac az egyik legkedveltebb ágybetétté vált Németországban. Persze azért vannak továbbra is vevők, akiknek nem megfelelő a matrac, mert túl puhának tartják és nem pihenten ébrednek reggel.


Kicsit belekontárkodnék Báló Zoli leírásába. Szóval: amúgy érdekes, hogy az Emma teljesen más matraccal megy az angol piacra, mint a németre. Ez nem is akkora meglepetés, hiszen a germán és az angolszász elképzelés a matrac ideális keménységéről teljesen eltér… 

Amúgy azt gondolom a német Emma matracról, hogy egy baromi jól eltalált darab. Ha nem lenne a piacon a Noks matrac, akkor ezt ajánlanám. 🙂 De visszaadom a szót Zolinak – Gábor.


A mára általánossá vált 100 napos pénzvisszafizetési garancia az Emma matracnál is játszik, akárcsak az ingyenes házhozszállítás is. A legrosszabb kiszállítási idővel viszont az Emma „büszkélkedhet”, átlagban 15-16 nap alatt érkezik meg a matrac a vevőhöz, ami a többi céghez képest nagyon gyenge teljesítmény. A matrac kicsomagolása után jelentkező erős szagot sokan kifogásolták, de ez a korábbi két matracnál is jellemző volt.

Mi is teszteltük az Emma matracát és összeségében jobbnak találtuk az Eve matracnál (konkrétan fényévekkel több ötlet és kényelem van benne – Gábor) A kiszállítás a mi rendelésünk esetében sem volt gyorsabb, továbbá a kicsomagolás után észlelt kellemetlen szagot mi is éreztük.

Ahogyan az előző cikkben is jeleztem azt, a memory matracok nem a kedvenceim, ennek ellenére jónak találtam. Aki tehát a memory matracokat szereti és szimpatikus neki ez az “egymatracos koncepció”, annak csak ajánlani tudom az Emmát.

Ha tetszett a cikk, oszd meg te is Facebookon! Köszönjük!

Források:

  • http://www.matratzen-test.biz/emma-matratze-test/#
  • https://wir-testen-und-berichten.de/erfahrungen-emma-matratze-testbericht/
  • https://matratzentests.de
  • https://www.emma-matratze.de/stiftung-warentest/
  • https://www.dormando.de/lexikon/klimafaser/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük