Matrac

Bruno matrac – matracok külföldről sorozat 5.rész

A Bruno matrac

A Bruno matrac a legrégebbi “one fits all” matrac Németországban. A start up-ot Felix Baer és Andreas Bauer alapította 2014-ben. A Bruno is, mint a Casper csapata, egy mindenkinek ideális matracot álmodtak meg. A Bruno matrac alapítása óta semmit sem változott, nem kellett rosszul szerepelt tesztek után megváltoztatni a matrac felépítését.

Az alapítók

Az alapítók… Kép forrása: bruno.de


Fontos infó! Ha matracot keresel, mindenképpen olvasd el ezt a cikket: Hogyan válasszunk matracot?


Nem hiszel a matrac tesztekben? Mi sem. Nézd meg erről szóló videónkat!

Szinte alig lehet hallani a médiában a cégről, ennek ellenére továbbra is töretlenül stabil helyük van a németországi matracpiacon.

Bruno matrac

bruno.de

Mennyibe kerül a Bruno matrac?

Az árak szempontjából a Bruno matrac valahol a középmezőnyben (persze a német árakat tekintetbe véve – Gábor) helyezkedik el. Egy 80x200cm matracot 375 euróért vásárolhatunk meg.

matrac árak

bruno.de

Mit kapunk a pénzünkért?

A Bruno matrac 23 cm vastagságú és két féle alapanyagból épül fel. Egy 20 cm-es hideghab az alapja és erre jön rá a 3 cm-es latex anyag. A matracot a felépítése teszi nagyon különlegesé, hiszen a Bruno egy hideghab-latex matrac, a többi egymatracos inkább memory habos matracokat árul.

Ezt a videót érdemes megnézned, ha matracot keresel!

A nagy rugalmaságú hideghab zónás kialakítású és 50 és 110 kg közötti emberekre tervezték – mondjuk ennyiből tolhatták volna kicsit feljebb is a súlyhatárt.

A hideghab sűrűsége 48 kg/m3, ami nagyon jó habot feltételez – Magyarországon sajnos nem is jellemző ilyen sűrűség. A latex réteget pedig nyilvánvalóan arra szánták, hogy segítsen a testsúlyt megfelelően elosztani. A latexrétegben lévő lyukak itt is a normálisabb szellőzésért felelnek.

A huzat a szokásos körcipzáras megoldással van felszerelve, így könnyen leválasztható a felső rész egy gyors mosáshoz. A felső huzat fehér, 100% pamutból készül és 40 fokban mosható, míg a huzat alsó része szürke színű és poliészterből készült – ez a szokásos dizájn huzat.

matratzentest24.de

A Bruno matrac tesztje

Sajnos ezt a matracot sem tudtuk élőben tesztelni, így az interneten talált véleményekre tudtunk csak támaszkodni – de ami késik, nem múlik! 🙂 A vásárlók véleménye alapján, a Bruno matrac nagyon jó pontozást kapott.

A honlapjukon lévő adatok megegyeztek a valósággal. A matrac kiszállítása 2-3 napon belül megtörtént és a szokásos karton dobozban érkezik a matrac.

matrac dobozban

bruno.de

Amit negatívumként említenek meg a Bruno matraccal kapcsolatban, az a 30 napos pénzvisszafizetési garancia. (Komolyan ez legyen a legnagyobb baj egy matraccal… – Gábor) A legtöbb egy matraccal a piacon lévő cégnél ugyebár 100 napot kap a vásárló.

A Bruno csapata azt kommunikálja, hogy igazából a 30 nap a tesztre bőven elég hiszen ennyi idő alatt ki kell derülnie, hogy a matrac passzol-e hozzád – és minden bizonnyal igazuk is van. A Bruno matrac csak interneten rendelhető, természetesen a szállítás itt is ingyenes és tudomásom szerint, ha nem felelt meg, ingyen el is szállítják.

Összeségében egy kiváló hideghab-latex matrac, megbízható szolgáltatással.

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg Facebookon is. Köszönjük!

Források:

  • https://www.brunobett.de/matratze#bestellen
  • http://matratzentest24.de/bruno-matratze/
  • http://etm-testmagazin.de/tests/bruno-kaltschaummatratze-im-test-1553
  • https://www.brunobett.de/matratzen-test
  • https://www.brunobett.de/bewertungen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük