Matrac

Muun matrac – matracok külföldről sorozat 4. rész

 Muun matrac: az ízig-vérig német

A Muun matracot Németországban fejlesztették ki és mai napig ott gyártják. A mai német piac legdrágább “one fits all matraca”. A Muun matracnak 2016-os matracteszteken a legalacsonyabb pontszámot sikerült bezsebelnie.

Ezután a Muun egészen más módszert választott mint az Emma vagy Eve csapata. A Muun tervezői nem akarták megváltoztatni a matracot, szerintük ez a matrac így tökéletes. Ehelyett egy kampányt indítottak, amiben kritizálták a zsűrit és tesztoldalt. (Zseniálisak! 🙂 Már most imádom őket… – Gábor)

Muun matrac

Kép forrása: muun.de

A módszer az volt, hogy videót forgattak az agarakról!(Windhund) Hogyan jön az agár a matrachoz? Azt mondja a Muun csapata, hogy két fajta agár létezik: az egyiket azért tenyésztik, hogy szép hosszú szőrük legyen és a zsűri szépnek találja őket. Ellenben a másik fajtát vadászatra és futásra…

Nem hiszel a matrac tesztekben? Mi sem. Nézd meg erről szóló videónkat!


Figyelem! Ha matracot keresel, akkor mindenképpen olvasd el ezt a cikkünket: matracválasztási tanácsok.


Ezzel persze azt akarták mondani, hogy vannak matrackészítők, akik a matracaikat nem a vevőknek készítik, hanem a zsűrinek. Ezekkel  a cégekkel szemben a Muun a vevőkre gondol, továbbra is az a legfontosabb számukra, hogy a vásárló jól aludjon a matracukon. Mint egy jó agár, ők sem tudnak mindig befutók lenni, megnyerni a versenyt, de attól a jó agár értékes marad.

Ez volt a Muun matrac kampányvideója (németül van)

Mennyibe kerül a Muun matrac?

A német piacon a Muun matrac a legdrágább, az egymatracos cégek közül. Egy 80x200cm-es matracért 490 eurót kell fizetnünk. Egy Casper 80x200cm-es matraca 90 euróval olcsóbb. A 180x200cm-es matracnál már 190 euro a különbség.

árak

Forrás: matratzentester.com

Miért ilyen drága a Muun matrac?

A Muun matrac 24 cm vastagságú – nagyjából olyan vastag, mint a konkurensei – ami viszont különlegesé teszi a matracot, az a felépítése: a matrac 5 különböző anyagból tevődik össze, de középen szétszedhető és szabadon forgatható (tehát két részre szedhető szét: az alsó része 18cm, míg a felső 6cm).

 

Tudtad, miért fontos a zónázás a matracokban? A videóban ezt is elmondom…

A Muun matracnál variációs lehetőségek vannak, hogy különböző keménységű fekvőfelületeket lehessen elérni a rétegek forgatásával. Összesen négy féle keménység létezik ennél a matracnál, vagyis nagyobb esélyünk van, hogy valamelyik variációban megtaláljuk  az ideális keménységű matracot.

rétegek a matracban

Kép forrása: Matratzentests.de

A matracmag 18 cm vastag. (alsó rész) Ez két féle (6 és 12 cm) keménységű poliuretán anyagból tevődik össze. Erre kerül három különböző anyag (ez a komfortréteg): 2cm memory hab, 2 cm hideghab (Pantera-Schaum), 2cm natúr kaucsuk (Talalay-Naturlatex).

Mint már írtam, összesen négy féle forgatási lehetőség közül tud a vásárló választani. (A neveik: Aldrin, Colombo, Davy, Byrd) Ezeket kicsomagolás után magunknak kell összeállítani. Természetesen a csomaggal kapunk a variációs lehetőségekről útmutatót.

A huzat kék és szürke színben kapható. Az újdonság a többi matrachoz képest, hogy a huzat alsó része 40 fokon mosható és a felső része pedig 60 fokon. A felső huzatnak jó légáteresztő és nedveségelvezető képesége van.

A honlapon olvasható, hogy a Muun egy segélyalapot nyitott rászoruló gyerekeknek, vagyis azzal, ha Muun matracot veszünk, akkor egy segélykeretet támogatunk.

A Muun matrac tesztje

Sajnos ezt a matracot nem sikerült még kipróbálnunk, ezért most csak az interneten talált vélemények és tesztek alapján tudunk informálódni.

Számomra meglepetés volt, hogy a vásárlói visszajelzések úgy tűnik, hogy ellentmondanak a zsűri véleményének. Sokan pozitívnak találták, hogy a huzatoknál két szín közül lehet választani és hogy a huzat mind a két része mosógépben mosható – sok matracnál csak kézzel lehet mosni.

A legtöbben szerették azt a lehetőséget, hogy a matrac forgatható, így négy keménység közül lehet választani. Több helyen lehetett ötletként olvasni, hogy akár kiváló vendégmatracként is funkcionálhat – véleményem szerint elég drága lenne vendégmatracnak :). Természetesen voltak, akik azt kritizálták, hogy a matrac összeállítása túl komplikált és időigényes.

anyagok

Ezek vannak a matracban… Forrás: matratzentester.com

A Muun matracot kényelmesnek találták minden alvás pozícióban, persze a 100 kg felettiek közül páran azért puhának találták ezt a matracot is. A hátránya a Muunnak, hogy nagyon drága a konkurenseihez képest és a kiszállítás is tovább tart, mint ahogyan a honlapon megadták (6-8 nap).

Összeségében számomra a Muun matrac megtestesíti a német precizitást, gondolkodást. Egy alaposan átgondolt matrac, amit a saját ízlésed szerint alakíthatsz. (Igazából szerintem nem tudtak/mertek elsőre jót alkotni. Kicsit arra emlékeztet a dolog, mintha minden matrac mellé járna egy fedőmatrac is, hogy ha túl kemény lenne… – Gábor) Természetesen az ár igen magas és ennyi pénzért azért vannak már más cégek is a piacon, akik szintén jó matracot kínálnak a vásárlóknak. A Muun matracot sajnos nem lehet kapni Magyarországon…

További matractesztjeinket ide kattintva tekintheted meg.

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg nyugodan Facebookon! 🙂 Köszönjük!


Források:

  • http://matratzentester.com/muun-matratze/
  • https://matratzentests.de/muun-matratze/
  • http://www.gutefrage.net/frage/hat-jemand-erfahrung-mit-einer-muun-matratze
  • http://muun.co/stiftungwarentest
  • http://www.matratzen-tests24.org/muun-matratze/
  • http://www.business-punk.com/2016/10/die-ausreichendsten-stiftung-warentest-vergibt-schlechte-bewertung-und-muun-kontert-mit-haarigem-spot/
  • http://www.matratzen-test.biz/muun-matratze-test/#

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük