Matrac

Jysk fekvőbetétek, Jysk fedőmatracok kritikája

Jysk fedőmatrac kritika

Nézd meg spéci fedőmatrac akciónkat! Kattints ide!

Már írtunk egyszer kritikát a Jysk matracokról, de akkor nem tértünk ki jobban a Jysk fedőmatrac témakörére. Ma szülinapi zsúrra vittem a lányomat és a játszóház mellett pont volt egy Jysk, így gondoltam, hogy amíg a gyerek mókázik, én tesztelek egy kicsit. A választásom a fedőmatracokra esett…

Jysk fedőmatrac nem túl big sűrűséggel

A Jysk memory fedőmatrac családjában 4 féle fekvőbetét található: T30, T40, T65 és T110 néven futnak. Nézzük meg őket egyesével.


Ha érdekel, hogy mi alapján érdemes fedőmatracot választani, akkor kattints ide: fedőmatrac választási tanácsok.


Jysk Gold T30 Wellpur fedőmatrac

Ez a legalapszintűbb termékük, de természetesen az ő neve is Gold. 4,5 cm memory habszivacsot tartalmaz, amiről azt írják, hogy memory hab. Ez, ha jól tudom,  az országban a legalacsonyabb sűrűségű memory hab, hiszen csak 30 kg/m3. Az átlagos sűrűségű memória hab Magyarországon 50kg/m3. Nagyjából mindenhol ez kapható. Cserébe 80×200-as méretben az ára 17500,- forint – úgy, hogy most féláron adják. Majd elfelejtettem: a huzata mosható.

Videó: néhány tipp a felületvarázslók kiválasztásával kapcsolatban.

Azt gondolom, hogy a T30-as fedőnevű Jysk fedőmatrac nem a legjobb vétel. Ennyiért vagy kicsit drágábban már szinte bármelyik szaküzletben kaphatunk jobb terméket.

Jysk Gold T40 Wellpur fedőmatrac

Kövezzetek meg, de én semmilyen különbséget nem találtam a T30 és a T40 között. Illetve egyet igen. A T40-es Jysk fedőmatracnál a termékleírásnál van egy ilyen fül: “Tulajdonságok: bambusz”. De a leírás szerint ugyanolyan a két termék huzatának összetétele – természetesen ezen is moható huzatot találunk. A valóságban annyira az eltérés, hogy a T40-es modellen a huzat allja 3D anyag.

t30-as felületjavító, mint luxus

Luxusnak én azért nem hívnám…

Az ára most akciósan csak 20.000,- forint a 80-as méret esetében. Mivel ő is az ország legrosszabb memoryhabját tartalmazza (nem tudok másról, aki ilyen gyenge minőséget használ, megismétlem 50-es helyett 30-as), ezért én nem venném meg.

Jysk Gold T65 Wellpur fedőmatrac

Megérkezett a nehéztüzérség! 8 centi 30-as sűrűségű memory hab. A piaci átlag azt mutatja, hogy a 4 után a 6 centi vastag fedőmatracok jönnek, de tulajdonképpen mindegy is, hiszen ez a habsűrűség olyan alacsony, hogy még így is 20 százalékkal kevesebb anyagot tartalmaz, mint egy átlagos 6 centis felületjavító…

Az árán kívül – 49990,- forint 80-as méretben – a Jysk T65-ös memory fedőmatracának még egy nagy hibája van. Az, hogy belevarrtak 2 cm memory réteget a huzatba. Így már nem lehet sajnos kimosni, mert különben tönkremenne…

Jysk Gold T110 Wellpur fedőmatrac

A végére azért maradt egy kis izgalom/ érdekesség is. Úgy néz ki, hogy itt szakítottak azzal a hagyománnyal, hogy csak az általam leggyengébbként ismert 30-as sűrűségű memory habot rakják bele a fedőmatracba. Merész lépésként tehát belekerült az általam második legrosszabbként ismert sűrűség, a 40kg/m3 is. Persze lehet, hogy én tévedek és más is árul ilyen memória habból készült felületjavítót. A huzatba itt is varrtak a memóriahabból, így itt sem tudod kimosni anélkül, hogy tönkre ne menne.

jysk felületvarázsló bolt

Mindenki nagyon kedves volt, amikor ott voltam….

A habba itt már került az úgynevezett “hűsítő gélből”, ami azt a célt szolgálja, hogy nem melegedjen át olyan könnyen a felületjavító. Az egész termék összesen 10 cm vastag, amiből 2 cm a huzat. Az ára jelen pillanatban 79.990,- forint (80×200 cm). Ebből az árból már majdnem olyan matracot veszel, ami énekel is neked, hogy könnyebben elaludj – persze, túloztam, de ennyiért már matracokat kapsz náluk.

Jysk fedőmatracok – konklúzió

Én azt gondolom, hogy ilyen sűrűségű memory habot kár vásárolni – ráadásul ennyiért főleg. Viszont félreértés ne essék, azt mondom, hogy menj el és próbáld ki őket nyugodtan.

Az általam ismertetett árak 2017. március 12-én voltak elérhetőek. A termékeket a Récsei Centerben lévő Jysk üzletben taperoltam. Minden eladó nagyon kedves volt – a kilétemet természetesen nem fedtem fel előttük. Köszönöm a segítőkészségüket!

Ha szeretnél jobban aludni, kövess minket Facebookon is! Köszönjük!

2 említés a “Jysk fekvőbetétek, Jysk fedőmatracok kritikája” cikkben/cikkekben

 1. Varga Judit szerint:

  Nagyon tetszett a tájékoztatás. A kérdésem a következő: Vásároltam egy bonell rugós, latex borítású Cardo ágyneműtartós ágyat, amely sajnos nagyon kemény felület nekem, mivel korábban gerinc mütétem volt. Ezért fedőmatracot szeretnék és a Jysknél a T110 memory habosat tervezem megvenni, de elbizonytalanodtam a tájékoztatójuk miatt. Kérem, hogy milyen megoldást javasolna, nagyon fontos és előre is nagyon megköszönném.

  1. Matracman - Hahn Gábor szerint:

   Kedves Judit!

   Én inkább egy zónázott hideghab fedőmatracban gondolkodnék. Szerintem az jobban szellőzik – és lehet, hogy olcsóbb is lesz. Mindenképpen olyat érdemes keresni, amit visszavesznek, ha esetleg kényelmetlen lenne.

   Üdvözlettel,

   Hahn Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük