Matrac, matracbolt

Ikea matracok – matracboltok sorozat 7. rész.

 Ikea matrac – vélemény

Legtöbbünk számára az Ikea ismerős hely, hiszen gyakorlatilag mindenki vett már ott valamit a lakásába – ráadásul a katalógusuk minden postaládába megérkezik.

Nyilvánvaló, hogy ha matracvásárlásra szánjuk magunkat, akkor is eszünkbe fog jutni az Ikea matrac. De mit tud nyújtani ezen a fronton a világ legnagyobb lakberendezési multija?


Ha biztosan jó matracot szeretnél, akkor olvasd el a matracválasztásról írt cikkünket: milyen matracot vegyek?


Matracos múlttal az Ikea matracok két részre bonthatók. Vannak azok a termékek, amit csak csalinak használnak. Ezeknek az ágybetéteknek az ára alacsony ugyan, de cserébe annyira vékony is a matrac, hogy nem nagyon úszod meg, hogy vegyél alájuk egy rugalmas ágyrácsot.

Nem hiszel a matrac tesztekben? Mi sem. Nézd meg erről szóló videónkat!

És akkor már vehetnél egy rendes matracot is, hiszen franciaágy méretben biztosan nem kapsz 30.000,- forint alatt rendes ágyrácsot – ennyiért is csoda.

Ikea matracok fotó

Kép forrása: player.hu

A matracaik másik fele már eléri a kívánt vastagságot. Ebben az esetben viszont ár-érték arányban még érdemes gondolkodni. Érdemes körülnézni a piacon, mert ugye, egy kis szaküzlet nem tudja behozni azt a kritikus tömeget, amit az Ikea igen. Így nincs pénz egész nap a tévében reklámozni. 🙂

Azt azért hozzá kell tenni a dologhoz, hogy nem rossz matracok azok, amik az Ikeában vannak és nem is próbálnak meg megvezetni téged. Egyetlen érdekesség jut csak velük kapcsolatban eszembe, ami nekem nem tetszik, az pedig az Ikea matrac mellé járó garancia. No dehát, ilyen a marketing…

Az Ikea matrac garancia

Talán néhány szót külön is megérdemel az Ikea matracok garanciája. Rekordidejű, 25 éves garanciát adnak matracaikra. Ez azért érdekes mert a szakma nagyjából 5 és 10 év (én vagyok az 5 mellett, de ez egy másik cikk témája lesz) között határozza meg egy ágybetét ideális élettartamát.

Elég nehéz normális garanciát adni tehát 25 évre. Mert a matracok nem erre vannak kitalálva. Az igazság az, hogy az Ikea matracok esetében sincs ez másként. A garancia kizárólag a gyártási hibákra vonatkozik. Na most, hogy pontosan mi számít gyártási hibának, azon el lehet elmélkedni, de első kézből adhatom az infót: a természetes felpuhulás például biztosan nem. Így akár 125 év is lehetne a garancia, akkor sem lennénk előrébb.

Mindemellett, hozzá kell tegyem, hogy a hozzám visszajutott információk alapján az IKEA garancia kezelése példaértékű…

Milyen matracokat árulnak az Ikeában?

Típusonként a következő matracokba tudsz belebotlani az üzleteikben:

Nézzük végig egyesével, hogy mit tudunk a termékeikről – kattints a kívánt matracra:

Ikea Jömna habmatrac vélemény

Az IKEA legolcsóbb hab matraca – ha nem számítjuk a Jarent, ami szerintem legjobb esetben is csak fedőmatrac. A 10 centiméteres vastagság számomra nem túl meggyőző. Főleg azért, mert ehhez a vastagsághoz biztosan szükség van egy rugalmas ágyrácsra. Akkor meg már többe kerül a hús, mint a leves.

Ikea Jömna hideghabmatrac

A matracban lévő hab 25kg/köbméter, ami szerintem alacsony egy matrac esetében. A huzat sajnos nem mosható. Az ára a fent leírtakhoz igazított, hiszen 90×200-as méretben csak 9.999 forint. Én nem ezt válaszanám az IKEA kínálatából.

Ha jobban is érdekelnek a habmatracok, nézd meg a hideghabokról szóló videónkat!

Ikea Moshult habszivacs matrac vélemény

Hasonlóan az előző példányhoz, 10 centis vastagságával igazából én nem is nagyon ajánlom megvételre, hacsak nincs valamilyen szuper rugalmasa ágyrácsod mellé.

Moshult matrac az ikeától

Ennél a vastagságnál – a hozzá tartozó tojástartó formázással és a 28 kg/köbméter sűrűséggel – ugyanis esélyes, hogy egy kemény merev bordasort éreznél fekvéskor. 3-10 éves korig tehet jó szolgálatot. Minden bizonnyal gyerekeknek is szánták, azért gyerekbiztos a cipzárja – ez azt jelenti, hogy hiányzik a füle, így be kell akasztanod valamit, ha le akarod venni (gémkapocs, ilyesmi).

A huzat 60 fokon mosható, a szállítás összegöngyölt formában történik. Ára 80×200-as méretben 14.990,- forint. Szerintem inkább válassz náluk másik matracot.

Ikea Malfors habmatrac vélemény

Az előzőekhez képest volt egy kis előrelépés a történetben, ugyanis a Malfors habszivacs matrac már 12 cm vastag – persze huzattal együtt, nem csak a magra gondolok.

Ikea malfors matracok

Az anyag sűrűsége még mindig 28kg/köbméter, így én a vastagság és a sűrűség miatt továbbra is csak 3-10 éves korú gyerekeknek ajánlanám. Fölötte már előfordulhat, hogy a gyerekek is megérzik, ha nem veszünk alá rugalmas ágyrácsot – akkor pedig már egy jobb matracot is vehetnénk.

Érdekesség még, hogy lehet kemény és közepesen kemény verzióban is rendelni. Ilyenkor a vágás mintája változik. A közepesen kemény verzióban egy tojástartó szerű vágás van – hasonló, mint a Moshult -, míg a keménynél középen van formázva a matrac.

A cipzárat még mindig csak akkor tudjuk levenni, ha valamit beleakasztunk a szembe – így “gyerekbiztos” 🙂 -, de már 60 fokon ki tudjuk mosni, ami szuper. A 90×200-as ára 21.990 forint. Én még mindig nem ezt választanám a kínálatból.

Ikea Malvik habszivacs matrac vélemény

A Malvik matrac már elgondolkodtatott, amikor arról volt szó, hogy ajánljam-e rugalmas bordasor nélkül. A 28kg/köbméter sűrűség mellé járó 14 centiméteres vastagság már akár alkalmassá is tehetné – éppenhogy, de igen -, azonban a huzat viszonylag vastag. Ha 14 centiméter habról lenne szó, akkor kisebb súlyú felnőtteknek már merném a merev bordasort ajánlani, így viszont még csak gyerekeknek merem. Ifjúsági matracnak.

ikea malvik ágybetét

A Malforshoz hasonlóan a Malvik is két különböző komforttal vásárolható. Kemény és félkemény között válogathatunk. Különböző vágással fogják a elérni a puhulást.

A huzat 60 fokon mosható és itt már teljes cipzárt kapunk – tehát nem kell gémkapocs a le/felhúzáshoz. Így persze már nem gyerekbiztos. Ifjúsági matracnak oké lehet, felnőtteknek én inkább egy fokkal jobbat ajánlok az Ikea választékából. Ára 90×200-as méretbenm 31.990 forint.

Ikea Morgedal matrac vélemény

A Morgedal habszivacs ágybetét már egy igazán felnőtteknek való darab a kínálatban. A felső rétege 35kg/köbméter sűrűségű nagyrugalmasságú habból készült, míg az alsó maradt a 28kg/köbméteres tartóhab.

Morgedal habszivacs matrac

Szerintem tiszteletreméltó a nagyrugalmas hab használata, ezért mindenképpen megemelem a kalapomat előttük. Ez a verzió is két különböző vágásformával elérhető, így lehet állítani a keménységét – és persze a szellőzésnek is jót tesz, hogy a levegő jobban átjárja.

Súlytól függően simán lehet merev ágyrácson is használni. Vákuumcsomagolva szállítható és 60 fokon mosható, mint a kínálat többi matraca. 90×200-as méretben az ára 46.990 forint. Felnőtteknek is jó, én nagyjából az előzőeket kihagyva innen kezdeném a próbálgatást.

Ikea Matrand emlékezőszivacs vélemény

Aki ismer, az tudja, hogy a memóriahabos matracokért nem vagyok túlságosan oda. Egyszerűen gondom van vele, hogy nem szellőznek eléggé. A Matrand esetében is ez a bajom. Ezért nem ajánlok soha hagyományos memóriahabos matracokat.

Egyébként itt részletesebben is mesélek a memóriahabos matracokról:

Matrand memoriahabos matrac

Ha valakit azonban nem zavar a szellőzés hiánya, akkor akár meg is találhatja számítását a Matrandban. A memóriahab az iparági átlagnak megfelelően 50kg/m3. Ez nagyon oké, mert van olyan multi, ahol ennél sokkal alacsonyabbat használnak. A 28kg/köbméteres tartóhab nem a legsűrűbb, de ebben az esetben a célnak bizonyára megfelel.

A honlapon keménynek írják, ami akár lehet is, mert a memóriahabot is lehet keményre készíteni, de vásárlás előtt én mindenképpen azt ajánlom, hogy próbáljátok ki, hogy nem túl süppedős-e. A használó súlyától és igényeitől függően akár rugalmas bordasor nélkül is használható.

Vákuumcsomagolva szállítják, a huzat a szokásos módon 60 fokon mosható. Az ára 90×200-as méretben 61.990 forint.

Ikea Matrand latex matrac vélemény

A Matrand latex matrac nem tartalmaz természetes latexet, csak szintetikus latexet. Ezt nem én találtam ki, hanem az Ikea írta le a honlapján. Ezzel a lépéssel szerinem ők lettek a legőszintébb latex matracot áruló kereskedés. Tényleg mélyen meghajolok az Ikea előtt, amiért nem kamuzik. Nagyon szimpatiukusak.

Ebben a videóban pedig a latexet vesézzük ki…

Matrand latex ágybetét ikea

Az ágybetét nem csak szintetikus latexből áll, hanem az alsó részén található egy 28kg/m3-as tartóhab is.

Próbálni döntés előtt mindenképpen érdemes, mert a leírás szerint ugyan közepesen kemény, de sokan ezt akár lágynak is érezhetik. Nem csak az alap tartóhab van bevágva, hanem a latex is át van fúrva, így a szellőzéssel nem lesznek bajok.

Göngyölve szállítható és a huzat természetesen 60 fokon mosható. Az ára 61.990 forint a 90×200-as méretben.

Ikea Myrbacka emlékezőhab matrac vélemény

Ez már egy komoly memóriahabos matrac. A Myrbacka 3 féle habból áll össze: a memóriahab 50kg/m3, alatta található egy nagy rugalmasságú hab 35kg/m3 sűrűséggel, míg legalul egy 28 kg/m3-as tartóhab.

Myrbacka matrac

A matrac összesen 24 centi vastag, így gyakorlatilag nyugodtan használhatod majd rugalmas ágyrács nélkül. Mindamellett ne felejtsük el megjegyezni, hogy a hagyományos memóriahabok szellőzése gyakorlatilag nulla. Így akik nem kedvelik a meleget alvás közben, azok kétszer is gondolják meg, hogy vesznek-e memory matracot.

A huzat levehető, 60 fokon mosható. Aki szereti a memóriahabot, annak a 90-es méretben 91.990 forintba kerülő Myrbacka simán megérhet egy próbafekvést.

Ikea Myrbacka latex matrac vélemény

A Matrandhoz hasonlóan a Myrbacka latex matrac is szintetikus kaucsukból készült. Nem beszélhetünk teljesen latex matracról továbbá azért sem, mert a matrac nem teljesen szintetikus latex. Az alján található egy habréteg, amely kiváló nagy rugalmasságú habból készült – sűrűsége 35kg/m3.

myrbacka latex matrac

Azt gondolom, hogy akiket érdekel egy lágyabb matrac, azok nyugodtan tehetnek egy próbált a Myrbacka latex verziójával… A huzat mosható, rugalmas ágyrácsra a 24 centis vastagság mellé nem lesz szükség.

Szállítani a latexekhez hasonlóan nem olyan egyszerű, hiszen nem csak nem vákuumozzák, de már egy 90-es méretű darab is 27 kilót nyom. Ebben a méretben 91.990 forintba is kerül.

Ikea Mausund latex matrac vélemény

A Mausund latex matrac egy szuper projekt. 85 százalékban természetes latexet tartalmaz (csak 15% van benne szintetikusból, ami jó arány). Hideghab tehát az eddigiekkel ellentétben nincs benne. A huzat is a latexhez hasonlóan sok természetes anyagot tartalmaz (pamut, gyapjút, stb…).

Mausund latex matrac

A huzat mosható, a 20 centis vastagság. A fent leírtakhoz megfelelően az ára is magasabb az átlagnál. 90×200-as méretben 139.900 forint. Van benne anyag, nem hiába 35 kiló már a 90-es méret is. Leginkább a lágyabb matracok kedvelőinek ajánlom kipróbálásra.

Ikea Hafslo matrac vélemény

Az Ikea belépőszintjű rugós matraca a Hafslo. Én magam a bonellrugós matracokat nagy örömmel tiltanám be, erről bővebben írtam itt: bonellrugós matracok hátrányai. Ennek tükrében ez a matrac sem lett a kedvencem.

Hafslo ágymatrac

Így néz ki belülről a Hafslo…

A huzata nem mosható, összvastagsága 18 centiméter, amelynek a tetején egy 28 kg/m3-as habréteg felelne a komfortért – a félkemény verzióban a hab csak 25-ös. 90×200-as méretben 21.990 forint. Én ennyiért nem várnék megváltást, hanem tovább keresgélnék az Ikea rugós matracai között.

Ikea Husvika rugós matrac vélemény

Az előzőhöz hasonlóan ez is egy bonellrugós matrac, ezúttal 12 centis kivitelben. Tetején vékony 28 kiló/köbméteres hab felelne a kényelemért. Az előbbi véleményem nem változott: nem kedvelem a bonellt, így ezt sem ajánlom.

Ikea Husvika matrac

A huzat nem mosható, a 80-as méret ára 24.990 forint. Inkább az előző példányt ajánlom a Husvika helyett. Bár szerintem jobban jársz, ha felfelé nézelődsz az Ikea kínálatában.

Ikea Hamarvik rugós matrac vélemény

A Hamarvik sajnos még mindig bonellrugós. Elveimhez hűen ezért még mindig nem tudom ajánlani. Vannak az Ikeának zsákrugós matracai is, inkább azokat próbálgasd.

Ikea hamarvik rugós matrac

Ettől függetlenül két különböző keménységű verzióban is létezik, a rajta található habok sűrűsége ennek megfelelően változó: 25 és 28 kg/m3 között van. A 125 rugó/négyzetméter nem nagy szám, de jellemző is a bonell matracokra, hogy alacsony a rugósűrűségük.

31.990 forintos ára nem magas, de bonellrugóst még mindig nem veszünk… Egyébként 21 centiméter magas, a huzata pedig sajnos nem mosható.

Ikea Hövag matrac vélemény

A Hövag az első zsákrugós matrac a kínálatban. Ez is két különböző kivitelben – egy lágyabban és egy keményebben – érkezik.

Mindkét keménységi fokozatban 190 rugót kapunk négyzetméterenként, (ez nem olyan sok) valamint 25-ös és 28-as sűrűségű habokat. A matrac huzata nem levehető, nem mosható.

Ikea Hövag matrac

24 centis magassága elég impozánsnak hat, a zsákrugóknak köszönhető pontrugalmassága bőven veri az eddig bemutatott bonelleket, de a benne lévő anyagok sűrűsége miatt én mégis azt mondom, hogy keresgélj inkább a kicsit drágább Ikeás matracok között.

90×200-as verzióban akció nélkül 41.990 forintba kerül.

Ikea Hyllestad matrac vélemény

Sajnos a Hyllestad is 190 rugó/négyzetméteres sűrűséggel és 25-28 kg/m3-as sűrűségű habokkal dolgozik. Aki nem a számok szerelmese, az persze könnyen felülemelkedhet rajta, hogy 200 rugó/négyzetméter alatt viszonylag ritkák a zsákrugós matracok – hiszen attól még lehet kényelmes.

hyllestad zsákrugós matrac

Ránézésre is kellemes ez a matrac a maga 27 centis vastagságával, szerintem a dizájnja is kimondottan tetszetős.

Akció nélkül a 90-es méret 59.990 forint. Meggondolandó, de én mindenképpen kipróbálnám előtte – főleg, mert két különböző komforttal is készítik.

Ikea Hokkasen matrac vélemény

A Hokkasen matrac tartogat egy kis újdonságot. Nem csak zsákrugók vannak ugyanis benne – bár azok az eddigieknél kisebb sűrűségben: 185 rugó/négyzetméterenként -, hanem úgynevezett mini táskarugók is.

hokkasen

Ezek a mini zsákrugók plusz kényelmet hivatottak adni. Rugó a rugón rendszer, mindenkinek érdemes kipróbálni, hogy kiérzi-e belőle a plusz komfortot. A mini táskrarugók sűrűsége 161 darab rugó/négyzetméter.

A Hokkasen két különböző keménységben érkezik: a keményebb verzióban latex, míg a lágyabban memóriahab van a rugók fölött.

Az Ikeánál prémium kategóriában lévő matracot érdemes kipróbálni. 31 centis vastagsággal érkezik, ám szerintem elég puha. 90-es méretben 79.990 forint

Ikea Hidrasund matrac vélemény

Az Ikea legjobb rugós matraca a Hidrasund. 33 centiméteres vastagságával a legmasszívabb. Az előzőhö hasonlóan a Hidrasund is vegyes alkalmaz sima (218 rugó/m2) és mini táskarugókat (258 rugó/m2).

hidrasund matrac

A zsákrugók mellett latex került még a matracba – no meg egy leheletnyi kókusz is, de csak az aljára. Ha ott vagyunk, érdemes kipróbálni, hiszen mégiscsak ez a legjobb rugós matracuk. Mindazonáltal én nem vagyok elájulva tőle. Ha az Ikeában kellene matracot vennem, akkor inkább maradnék a hab és a latex vonalon.

Az egyszemélyes (90×200) méret ára 154.900 forint.

Ikea matrac kipróbálása: megéri?

Természetesen! Ha ágymatrac vásárlásra adod a fejed, akkor egyetlen aranyszabály van, amit szinte minden matrackereskedő elmond. Így hangzik: “próbálj ki minél több matracot”! Az Ikea matracok mellé adott 90 napos cseregarancia – bár nem a pénzed kapod vissza – nyújt némi védelmet a mellényúlás ellen. És ha már ott vagy, nyugodtan megebédelhetsz náluk, a húsgolyókat mindenki imádja! 🙂 Ráadásul a panaszkezelésük messze földön híres arról, hogy milyen rugalmas.

Persze örülnénk, ha eljönnél hozzánk is a Matracman Shopban. Várunk szeretettel. 🙂

Ikea üzletek címei

Magyarországon az ikea matracait a következő címeken tudod kipróbálni:

 • 2040 Budaörs, Sport utca 2-4.
 • 1148 Budapest Örs vezér tere 22.
 • 1238 Bevásárló utca 4. (Soroksár)

Hasznos infók az Ikea matracokkal kapcsolatban

 • Egészségpénztárra elszámolhatók? Az Ikea matrac egészségpénztárra nem számolható el.
 • Ingyen szállítják házhoz? Nem.
 • Elviszik a használt ágybetétet? Sajnos nem.
 • Hitelre lehet vásárolni? Igen, lehet.
 • Adnak hozzá pénzvisszafizetési garanciát? Azt nem, de van cseregarancia. Tehát, ha nem válik be, akkor kicserélheted egy másik Ikea matracra vagy jóváírják az összeget egy jóváíró kártyán.

A matracokról készült képek az Ikea oldaláról származó képernyőmentések.

20 említés a “Ikea matracok – matracboltok sorozat 7. rész.” cikkben/cikkekben

 1. Horváth Gábor szerint:

  Kedves Gábor!

  Két éve vettünk nálatok nagy rugalmasságú,7zónás hideg hab matracot felnőttek részére, mellyel teljesen elégedettek vagyunk. Most a kislányunknak néztünk ki -ha már Ikeás termékekről írsz- Brimnes kanapéágyat náluk.Ennél az alsó ágy betétje is a felső ágybetéten van, tehát dupla ágybetéten alszik a gyermek. 8éves 26 kilós kislányról van szó. Véleményed szerint a Malfors 12cm-es betétje -tehát 24cm-en alszik,csak két fekhelyes állapotban lesz szimpla- megfelelő-e az ő számára.Kettőt kell belőle venni,hogy kettes használatkor -évente kb 10-15nap- egy szinten feküdhessenek, ezért nem mindegy az ára sem.Javasolnád?Esetleg a Moshult 10cm-es is elég lehet.
  Használat nélkül is a hab anyag öregszik, tehát mondjuk 5-7 év múlva a felsőt amin alszik és az alsót is célszerű cserélni?
  Válaszod köszönöm.

  1. Szia Gábor!

   Én inkább a Malforsra szavaznék, mert a kér Moshul szerintem jóval lágyabb lenne. Elég lehet a dolog egyébként, legfeljebb, ha felnőtt fekszik mellé, akkor neki nem lesz olyan kényelmes.

   Valamennyit öregszik az anyag a korral, persze közel sem annyit, mintha állandó használatban lenne. Én időnként cserélgetném a kettőt és akkor tovább is bírják, illetve egyszerre is fognak kiöregedni…

   Üdv: Gábor

 2. Mozsdicz Zoltán szerint:

  Üdv Gábor!

  Nagyon jó cikk, köszönöm Neked!
  Azt írod: “Ha az Ikeában kellene matracot vennem, akkor inkább maradnék a hab és a latex vonalon.”
  Mi lenne ezek közül a sorrended?

  Köszönöm,
  Zoltán

  1. Matracman - Hahn Gábor szerint:

   Szia Zoltán!

   Köszönöm a visszajelzést! Nekem a Mausund nagyon bejön a maga natúr latex mivoltával. A Myrbacka (latex) a második, harmadikként pedig a memory-s Myrbacka áll a listán – a memóriahab csak akkor, ha nem zavar az esetleges melegedés.

   Üdv: Gábor

 3. Eszter Földes szerint:

  Kedves Gábor!
  Én az IKEA-nak egy új termékét néztem ki ami “ÅNNELAND habszivacs matrac” néven fut (ebből is a kemény verizót). Ez is zsákrugós, de nem tudom beazonosítani, hogy a leírásából melyik régebbi matracnak lehet az “új változata”. Ha egyiknek sem megfeleltethető (úgy sejtem így lesz) akkor tudna véleményet mondani pár mondatban róla? Köszönöm előre is!

  1. Matracman - Hahn Gábor szerint:

   Szia Eszter!

   Alapvetően nem egy rossz matrac – bár azt hozzá kell tennem, hogy a 35-ös sűrűségű hab nem kiemelkedő. Egyetlen hibája az lehet, hogy nagy valószínűséggel hagyományos memóriahabot használnak, aminek nagyon gyenge a szellőzése, így ha nem bírjátok a meleget, akkor ezt érdemes átgondolni.

   Üdv,

   Gábor

 4. Szabó Gyula szerint:

  Kedves Gábor ! Köszönöm a cikket!
  Egy Jyskes gold f95 hideghab matrac után szeretnék valami kevésbé keményet,mert ezt egyszerűen nem tudtam megszokni.
  Ikeában a VALEVÅG Zsákrugós matracot próbáltam,az kemény verzióban egészen jónak tűnt. (van belőle extra kemény is)
  Mennyire tartja ezt jó választásnak?
  182cm vagyok, 120 kg és az oldalamon /hason szoktam aludni.
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Szabó Gyula

  1. Matracman - Hahn Gábor szerint:

   Kedves Gyula!

   Ha csak a keménységgel volt gond és ez a matrac puhább, akkor szerintem bőven megér egy próbát. 🙂

   Üdvözlettel,

   Hahn Gábor

   1. Szabó Gyula szerint:

    Kedves Gábor!
    Hát ez egy teljesen más matrac, hideghab után egy zsákrugós…
    Nem egyszerű ez a matrac vásárlás 😀

    1. Matracman - Hahn Gábor szerint:

     Én az IKEA-ban jobban bízom, minőségben szerintem jobban jár az ember velük, mint a Jysk-kel. Ráadásul, ha nem jön be, akkor még mindig vissza lehet küldeni. 🙂

     Persze a két alapanyag eltérő, de most szerintem csak arra érdemes koncentrálni, hogy puhább legyen – egyébként ezt akár egy fedőmatraccal is el lehet érni, ha rádobjuk a meglévő túl kemény matracra, és akkor talán kevesebb a cécó.

     Üdv,

     Hahn Gábor

     1. Szabó Gyula szerint:

      Köszönöm a válaszokat!
      Most bejött a képbe egy dupla rétegű zsákrugós matracuk is , VÅGSTRANDA néven, újra van raktáron,de ez drágább.
      De már többet nem kérdezek,megálmodom/ kipróbálom 🙂

     2. Matracman - Hahn Gábor szerint:

      Hát, ez teljesen más kategória, szerintem érezhető is lesz a próba során. 🙂

   2. Andi szerint:

    Kedves Gábor! Matrac vásárlás előtt állok, az Ikea-s matracok között keresgélve találtam az Akrehamn-t, azt írják hogy 12,5 cm-es PU habrétegből áll, a tetejére egy 3 cm-es memóriahab réteg, a tetejére pedig egy 3 cm-es hideghab réteg kerül. Végig olvastam az összes cikket amit a témában írtatok, a matrac vastagságáról, itt ugye megvan a 18cm matrac vastagság viszont a PU habréteg miatt elbizonytalanodtam. Tudnál kérlek erről a matracról véleményt írni? Köszönöm

    1. Matracman - Hahn Gábor szerint:

     Kedves Andi!

     A vastagsággal szerintem nem lesz baj. A memóriahabra érdemes figyelni, mert annak a szellőzése nagyon gyenge szokott lenni – bár itt van felette egy habréteg, ami javít a helyzeten. Az alsó hab gyenge – 28kg/m3 -, de összességében ár-érték arányban – a mostani durva áremelkedéseket tekintve – nem rossz. Én semmiképpen nem raknék alá rugalmas ágyrácsot – inkább egy jó sűrű merevet.

     Üdvözlettel,

     Hahn Gábor

 5. Novotny Sándor szerint:

  Kedves Gábor,
  Ugyan nem latex matracot gondoltam venni,de kérném a véleményed Ikeás matracokkal kapcsolatban. Alapvetően oldaltfekvős típus vagyok,70 kiló környékén. Vatneström matrac és a dupla rugós Vagstranda között vacillálok. Utóbbinál a pur hab alkalmazása picit zavar,de kényelmesnek tűnt. A drágábbnál a természetes anyagok használata volt szimpatikus. Te melyiket ajánlanám nekem ha kérhetek ilyet? Köszönettel:Sándor

  1. Matracman - Hahn Gábor szerint:

   Kedves Sándor!

   Én is inkább a latex felé mozdulnék. Engem valahogy nem nyűgőzött le a habosnál az anyagsűrűség.

   Üdvözlettel,

   Hahn Gábor

   1. Novotny Sándor szerint:

    Köszönöm szépen! Még annyit szeretnék kérdezni, hogy egy 26 cm vastag matrachoz szükséges-e egy rugalmas ágyrács? Köszönettel : Sándor

    1. Matracman - Hahn Gábor szerint:

     Szerintem egy merev ágyrács – ami legalább 50 százalékban alátámaszt – bőven elég lesz. 🙂

 6. L. Gábor szerint:

  Zseniális ez az oldal, előbb-utóbb biztosan megfordulunk az üzleteitekben is. Íme egy garanciális eset.

  25 év garanciával vásárolt zsákrugós IKEA Sultan Haslum zsákrugós matracunk 10+ év után elkezdett kényelmetlenné válni. Feltűnt, hogy a típus már egyáltalán nem kapható. Ez már a vételkor is drága matrac volt (250.000 körül?), szerencsére a blokk is előkerült, benyújtottam hát a reklamációt, az online olvasottak alapján bizakodva. Eleinte úgy nézett ki, elvileg ki is jönnének szemlézni, de mivel akkor (2020) javában zajlott a COVID is, végül csak képet/videót kértek. Igen ám, de a matrac addigra félre lett állítva, az ágykeret lebontva, mert elkezdtük használni a kinyitható kanapénkat (szintén IKEA, kinyitva 140×200), újra össze kellett volna rakni… így erre később terveztem sort keríteni. Mígnem pár nap múlva maga a cég küldött egy újabb mailt: a reklamáció elfogadva, csak hozzam be a matracot becsomagolva. Ennek eleget téve bármiféle vizsgálat nélkül átvették a matracot, és kb 10 perc kattintgatás és konzultáció után a kezemben is volt az eredeti vételár egy ajándékkártyán.

  Mi egyébként személyre gyártott Demkóval kezdtük, ezzel a Sultannal folytattuk, és most a következő koncepcióig a kanapénál maradtunk. Meg kell mondjam, 3 éve kényelmes, most tudunk költözni és újra elővenni a témát. A legjobbat eddig amúgy egy osztrák Airbnb-ben találtuk egy svájci memóriahabos matrac formájában.

  üdv,
  Gábor

  1. Matracman - Hahn Gábor szerint:

   Szia Gábor!

   Köszönjük a visszajelzést! 🙂 Az IKEA ügyfélszolgálata igencsak jó hírnévnek örvend – és nem lep meg a módszer sem, a covid idején több céggel is előfordult, hogy ki sem mentek megnézni a matracokat. Örülök, hogy ilyen jól sült el a dolog. 🙂

   Üdv,

   Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük