Matrac

Mit jelent a férfi-női matrac?

Miért célszerű a férfi-női matrac használata?

A férfi-női matrac koncepciója sokunk számára még idegenül hangozhat, pedig egy nagyon egyszerű elvre épülő, a tengerentúlon már elterjedt, praktikus innovációról van szó. Azt gondolhatnánk, hogy kissé szembemegy a magyar közönség által preferált matrachasználati szokásokkal, holott sokkal inkább kiegészíti azt.

A matrachasználati attitűd alatt most kifejezetten arra a már korábban tárgyalt momentumra gondolok, hogy Magyarországon mennyivel szívesebben használunk egybe matracot, mint két egyszemélyeset. Ennek előnyeiről és hátrányairól egyébként ide kattintva olvashattok.

férfi-női matrac

Sokan, sokféleképpen alszunk, de a legjobban az egybe matracot preferáljuk (www.femcafe.net)

Az akkori cikkünkben ugyan még csak finoman érintettük, de az eddig ismert opciókon kívül van egy olyan megoldás is az egybe vagy külön matrac problematikájára, ami általában mindkét tábor szimpatizánsainak megfelel. Ez pedig a férfi-női matrac Magyarországon is szép lassan teret hódító kategóriája.

Honnan lehet felismerni a férfi-női matracokat?

Ránézésre sehogy, erről általában vagy a tanácsadó tájékoztat vagy már a honlapon találkozni fogsz a kifejezéssel. A férfi-női matracoknak ugyanis pont ez az egyik esszenciája; hogy szemlátomást hagyományos egybe matracnak tűnnek.

férfi-női matrac

A férfi-női matrac kívülről hagyományosan néz ki

De itt a huzaton belül nem egy nagy, hanem kettő különböző kialakítású egyszemélyes matracmag kap helyet. Ezzel a kis apró trükkel – ha nem szeretnénk megbarátkozni a külön matrac gondolatával – nem kell lemondanunk arról, hogy mégis eltérő érzetű felületen aludjunk. A férfi-női matrac tehát az arany középút az egybe és a külön matracok között.

A férfi-női matrac előnyei

  • A férfi-női matracok megalkotásával, a párok a személyes igényeiknek megfelelő keménységet használhatnak úgy, hogy közben megmarad a közös matrac élménye.
  • Kiválaszthatod, hogy a két komfort közül melyik áll közelebb az elképzeléseidhez.
  • Mivel a saját oldaladat forgatod, így nem kell a másik által „kifeküdt” felületen aludnod.
  • A két matracmagot szorosan összetartja a közös huzat, így nem fog szétcsúszkálni, akár a padlón vagy alacsony oldalelemű ágykeretben is használható.
  • Könnyebbé válik a szállítás és a forgatás.

Az elvárások és a leggyakoribb alváspozíciókon alapuló tapasztalatok ötvözése alapján a félkemény férfi-női típusok válnak be a legtöbb pár esetén. Ezeknél a kétféle felület a félkemény kategória egy-egy kikalkulált pontjára esnek, hogy a törékenyebb és masszívabb testalkatú felhasználók is egyaránt elégedettek legyenek.

Természetesen az, hogy milyen fajta és minőségű az alapanyag, kiegészítik-e más technikai extrákkal, illetve hogy mennyire praktikus és színvonalas a huzat, már csak a gyártók fantáziáján múlik. Próbáljunk ki minél több variációt és ne feledjük el, hogy matracválasztás aranyszabályai itt is ugyanúgy érvényesek.


Matracvásárlási tanácsainkat ide kattintva olvashatod el!


Fontos, hogy a férfi-női és a dupla vagy két komfortos matracok a legtöbb forgalmazónál egymás szinonimái, mindegyik közös huzatban két különböző keménységű matracmagot takar.

Férfi-női matracok itthon és külföldön

Az Egyesült Államok matraciparának egyik legérdekesebb ilyen típusú kezdeményezése a Lilybed, akik a hazai típusokkal szemben kizárólag női matracokat gyártanak. Nemcsak a csodaszép dizájnban, hanem a huzat anyagában, a lágyabb, formakövető kialakításban is igyekeztek szem előtt tartani a női alkat sajátosságait. Különösen nagy hangsúlyt fektetnek a kommunikációjukra, aminek köszönhetően egyre több hölgy lépett a minőségi alvás útjára.

férfi-női matrac

A Lilybed csodaszép női matraca

Magyarországon néhány matracüzlet repertoárjában is fellelhetők ezek a különleges típusok, a legkülönbözőbb keménységekben és összetételekben. Persze mi a Matracmant Shopot ajánljuk, hiszen ott velünk is találkozhatsz… 🙂

Azonban egyelőre elterjedtebbek a klasszikus huzatos, de már dupla komfortos matracok, amelyeknél ugyan még nem alkalmazzák a két matracmag – egy huzat koncepciót, de továbbra is fenntartom, hogy gyönyörűen párosíthatók és így is egy 2 az 1-ben megoldást viszünk haza.

Ha tetszett a cikk, támogasd földalatti-alvásmozgalmunkat egy lájk vagy megosztás formájában! 🙂

A cikket a csillagok nyomkodásával tudod értékelni:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük