Matrac

160×200-as matracok. Melyiket válasszuk?

Töltsd ki a kérdőívet és megmondjuk, melyik passzol hozzád!

Ne kattints el, nagyon jó helyen jársz! 160×200-as matracot minden boltban vásárolhatsz. Azonban a kérdés nem az, hogy van-e matrac 160×200-as méretben, hanem az, hogy milyen matracra van szükséged.

Éppen ezért brutális matracválasztási kisokost szedtünk neked össze a témában. Ha ezt elolvasod, biztos vagyok benne, hogy jó ágybetétet fogsz venni – és akkor majd törődhetsz azzal is, hogy a kiválasztott matrac méret a 160×200-as.

Ime a matracválasztási segédlet: Milyen matracot vegyek?

Nem tudod még, milyen lesz a matrac? Szerintem legyen zónás! Miért? A videóban elmondom!

Ha esetleg már egy kicsit előrébb jársz, talán érdemes erre a cikkre is ránézned – néhány matracot és üzletet kivesézünk: Matrac tesztek.

Kérdés: 1 nagy matrac 160×200-as méretben vagy 2 nyolcvanas?

Nagyon sok tanácsadás alkalmával elhangzik a kérdés, hogy két kis vagy egy 160×200-as matracot vásároljunk inkább? Melyik éri meg jobban?

Alapvetően, ha a páros mindkét tagja azonos komfortérzettel rendelkezik, akkor azt szoktuk ajánlani, hogy egyben vegyék meg a matracot. Két különböző matracot én személy szerint csak akkor szoktam javasolni, ha eltérő típusú matracok tetszenek a párnak. Általában ilyenkor szoktak szóba kerülni a női-férfi matracok is.

160x200-as matrac

A legtöbben elférnek rajta… Kép forrása: ultrabed.com

Azonos matracok esetén én inkább egy nagy matracot ajánlok, ugyanos bár a matracok általában passzentosan illeszkednek az ágyba, azért annál passzentosabb nem lehet, mintha fél milliméter rés sincs a kettő között.

A két külön matrac mellett legtöbbször az szól, hogy az emberek nem szeretnék párjuk mozgását érezni alvás közben. Ez a probléma azonban igazából csak az epeda rugós ágybetéteknél és a bonell rugós matracoknál szokott előfordulni. A modern hideghab, táskarugós vagy éppen memóriahabos matracok esetében egyáltalán nem érezni a mellettünk fekvő mozgolódását.

Elfér a család a 160×200-as matracon?

Sokan kérdezik, hogy mire elég a 160×200-as matrac. Nos, ha van hely, vegyen az ember nyugodtan nagyobbat, de alapvetően apa, anya, gyerek nyugodtan el tud rajta aludni. Nálunk legalábbis simán összejött, pedig a lányom lassan már hét éves – nem alszik velünk, de beteg volt. 🙂

Persze, ha van hely egy nagyobb verzióra – 180-as vagy akár 200-as méretre -, akkor érdemes átgondolni, hogy nem lenne-e kényelmesebb, ha több hely jutna mindenkinek.

Azonban mindent figyelembe véve nem kell félni tőle, hogy ne férnénk el kényelmesem. Ez nem kis méretű matrac, simán normál franciaágy méretnek számít.

Matrac 160×200 – hol vegyem meg?

A puding próbája az evés, a matracé pedig a fekvés. Éppen ezért az javaslom, hogy próbáljatok ki minél több matracot. Az, hogy melyik lesz a kényelmes, majd a próbák alatt kiderül. Én két kritériumot szabnék – a többi benne van a matracválasztási kisokosban:

  • Ne vegyetek matracot webáruházban, mert nem tudjátok kipróbálni,
  • valamint csak olyan helyen vegyetek matracot, ahol kaptok mellé pénzvisszafizetési garanciát – ki tudja, hogy amit a boltban próbálsz, az otthon is kényelmes lesz-e.

No persze én a Matracman Shopban vásárolnék, mert tudom, hogy mi jófejek vagyunk. 🙂

Ha tetszett  cikkünk, kérlek nyugodtan nyomd meg a “tetszik” és/vagy “megosztom” gombokat. Köszönjük. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük