Matrac

Gyógymatrac nem létezik.

Gyógymatrac – népbutítás, sokadik rész.

Ez egy nagyon rövid bejegyzés is lehetne. Ennyi a lényege: gyógymatrac nem létezik. Vagy, ha igen, akkor az összes az. Viszont mégis újra és újra felbukkan néhány üzlet kínálatában a “gyógymatracok”, mint kategória, ami ezúttal arra késztetett, hogy kicsit részletesebben is leírjam, hogy miért baromság ez az egész. A cikk végére te is érteni fogod, hogy miért hülyeség, amikor egy-egy matracot így hívnak.


Ha nincs kedved azzal pazarolni az idődet, hogy elolvasd, hogy miért nem léteznek gyógymatracok, akkor olvasd el inkább cikkünket, ami alapján bárki könnyedén megtalálhatja álmai matracát: Milyen matracot vegyek?


Ha nincs kedved olvasni, nézd meg a gyógymatracokról készült videónkat!

Szóval. Egy ágybetét nem tud meggyógyítani semmit. Maximum beteg lehetsz egy matractól, hogy ha rosszul választod ki. Ha például túl kemény lesz és elnyomja a vállad vagy éppen nem tudsz tőle aludni. Ez keményen rámehet az egészségedre. Ezért rossz hozzáállás azt várni egy matractól, hogy orvosi problémákat oldjon meg. Maximum szintentartani tud.

De ha veszel egy rendes matracot, akkor ezek a bajok nem fognak fennállni. Ettől viszont még nem a jó matrac gyógyít meg, csupán megszünteted a probléma forrását. Olyan ez, mintha eddig egy rajzszög lett volna a cipődben, most pedig vennél egy új cipőt, ami már nem szúr. Attól még az új cipőd nem lesz gyógycipő.

gyógymatrac

Kép forrása: http://health.usnews.com/

A másik probléma, hogy az a matrac, ami neked jó, lehet, hogy másnak katasztrófálisan rossz. Éppen ezért nem lehet ráírni egy matracra, hogy az “gyógy”. Mert lehet, hogy te 130 kiló vagy, a másik pedig 70. Te oldalt fekszel, a másik meg háton. Ilyen súlykülönbségnél például szinte biztos, hogy nem lesz jó mindkettőtök számára ugyanaz a matrac. Ami az egyik embernek jó, az konkrétan lehet, hogy a másik embernek fájdalmat okoz.

(Ha olyan matracot keresel, amit a gerinced szeretni fog, akkor valami formakövetőre van szükséged. Nem árt ha zónázva van. A következő videóban mindent elmondunk a zónás matracokkal kapcsolatban:)

Vannak olyan fekvőalkalmatosságok, amelyek gyógyászati segédeszköznek minősülnek, de hidd el, ezekbe nem akarsz belefeküdni, mert tényleg akkor van rájuk szükség, ha valakinek valamilyen komoly baja van.

Vannak kimondottan ártalmas “gyógymatracok”

Amellett, hogy leírjuk, hogy ilyen matracok nem léteznek, érdemes felhívni rá a figyelmet, hogy melyek azok az ágybetétek, amelyek kimondottan károsak az egészséged számára, mégis sokszor “gyógy” jelzővel látják el őket.

Ezek lennének a kemény matracok, amelyek nem hogy gyógymatracnak nem minősülnek, de konkrétan nem hagynak normálisan aludni. Nem írom le újból, hogy miért rosszak, mert már egyszer szenteltünk nekik külön bejegyzést, itt elolvashatod: kemény matracok káros hatásai. Azt ajánlom, hogy jó messzire kerüld el őket. Itt videón is beszélek róluk:

Gyógymatrac – marketingfogalom a magyar matraciparban

Fontos kiemelnem, hogy nem gondolom, hogy azok a cégek hatalmas szemétséget követnek el, akik aktívan használják a gyógymatrac kifejezést. Kicsit inkább megalkuvónak tartom őket – vagy tudatlannak. De ez nem a világ vége – lehet, hogy még én is használtam valaha, valahol… 🙂

Sokkal inkább azt az embert kellene elkapni, aki először leírta a matracára, hogy az gyógymatrac. A többi már beindult magától. Az emberek valahol látták és elkezdték kereseni mindenhol. Ha pedig keresik, akkor a kereskedelem megteremti a lehetőségét a kereslet és kínálat találkozásának.

Remélem, hogy miután elolvastad ezt a rövid kis leírást a “gyógymatracokról” már te sem fogsz sehol ilyet keresni… 🙂

Ha jó matracot keresel akkor újfent ajánlom, hogy olvasd el ezt a cikkünket: Milyen matracot vegyek? Ezzel nem nyúlhatsz félre.

Ha tetszett a cikkünk, akkor kérlek lájkold vagy oszd meg. Köszönjük szépen. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük