Matrac

Matrac Kecskeméten – körkép a kecskeméti matracboltokról.

Hol vegyünk matracot Kecskeméten?

Érdekel, hogy melyik a legjobb matracbolt Kecskeméten? Mutatjuk, mire érdemes figyelned!

A kecskeméti matracbolt felhozatal elég erős – persze nem olyan erős, mint Budapesten. Ezért egyesével végigmentünk mindenkinek a kínálatán és természetesen vásárlóbarátság szempontjából is elemeztük a boltokat. Összesen 9 olyan üzletet szemlézünk ebben a cikkben, ahol matracot vásárolhatsz a városban.

Tuti matracot keresel? A zónázás nagyon fontos! Miért? A videóban elmondom!

Kecskeméti matracboltok tesztje – vásárlóbarátság szerint

Az általunk végzett felmérés nem a matracokat vizsgálja, hiszen ezeknek az összehasonlítása teljesen szubjektív. Mindenkinek más lesz ugyanis a kényelmes. Inkább azokra a szolgáltatásokra koncentráltunk, amelyeket egy ágybetétekkel foglalkozó bolt adhat a vásárlóinak.

A módszerünk teljesen részlehajlás mentes: a eérdésekre “igen” vagy “nem” a válasz. Nézzük is a kérdéseket:

 • Visszavásárolják a matracot, ha az nem kényelmes?
 • A kiszállítás ingyenes (kizárólag matracok esetében vizsgáltuk.)?
 • A matracok egészségpénztárra elszámolhatóak?
 • Van lehetőség a használt matracok elszállítására?
 • Áruhitel igénybe vehető?
 • A honlapon feltüntetett matracok kipróbálhatók az üzletben?

A kecskeméti matracboltok eredményei a felmérés során.

Matrackuckó: fő erősségük a hideghab matracok – azoknak is a nagy rugalmasságú (HR) és a nagyobb sűrűségű (HD) változatai. Valójában sokkal inkább alvásszaküzlet, mint hagyományos matracbolt.

A táblázatból is kiolvasható, hogy nagyjából minden lehetőség adott, hogy jó matracot válasszunk. Nem véletlenül hozta el az első helyet vásárlóbarátság szempontjából – a Dormeóval karöltve. Az ország egyik legnagyobb alvásszaküzlet hálózata.


Minden, amit a matravásárlásról tudnod kell. Olvasd el matracválasztási kisokosunkat!


Dormeo matrac Kecskemét: a televíziós reklámokból minden bizonnyal mindenki jól ismeri a másik győztest. Habmatracokban utaznak. Ha bejön a TV Shopos marketing, akkor érdemes őket is meglátogatni. Túl sok mindent nem írnék róluk, mert már megtettük ebben a cikkünkben: vélemény a Dormeo matracokról.

Komfortéka matrac: ha jól tudom, ők a legrégebbi ágybetétekkel is foglalkozó cég a városban. Több márkával is dolgoznak (Best Dream, Gumotex, Korall, Materasso). Azt gondolom, hogy hozzájuk is érdemes lehet benézni. Valójában én csak a Matrackuckóba és a Komfortékába mennék be, ha ágymatracot keresnék, persze ez szubjektív vélemény. Arra azért érdemes figyelni, hogy ha rossz fekhelyet választunk, akkor nem kapjuk vissza a pénzünket.

Jysk matrac Kecskemét: a Jysket nem nagyon kell bemutatni senkinek. Mindenhol ott vannak. Rengeteg matracuk van, bár a hírnevük nem a legfényesebb az állandó “féláras” akcióiknak köszönhetően. Ha valakit mélyebben érdekel a téma, akkor érdemes elolvasni a következő cikket, amelyben minden matracukat elemezzük: Jysk matrac vélemény.

Doktor kanapé: ha jól számoltam két féle matracuk van. De van nekik, szóval felvettük a listába. Inkább tűnnek lakberendezési üzletnek.

Mömax matrac Kecskemét: sajnos Magyarországra az osztrákok csak a gyengébb minőségű lakberendezési üzletláncukat szánták – a rendes minőséget tudtommal kint is az XXXLutz képviseli. Sok féle fekhelyük van, nem is értem, miért nem írtunk még róluk eddig részletesebben.

Matracpontok Kecskemét: Kizárólag memóriahabos matracokkal foglalkoznak. Szerintem a memory ágybetétek nem jók. Itt leírom, hogy miért: minden, amit a memórihabos matracokról tudni kell. Update: valamit benéztem, amikor ezt nem írtam le az eredeti cikkben, de egészségpénztárra is vásárolhatsz náluk!

Home-Max matrac Kecskemét: viszonylag nagy választékot kínálnak. Fő márkáik a Rottex és a Cardo. Számomra ők is inkább lakberendezési áruház kategóriába esnek, de mindenképpen előnyükre válik, hogy tudtommal csak náluk található Cardo márka a városban. A Cardo  ágybetétekről itt írtunk részletesebben.

Színfolt bútor: szép nagy matracválasztékkal rendelkező szaküzlet. Elsőre kihagytam őket a felsorolásból, mert nincs fenft a honlapjukon a kecskeméti üzlet címe. Valójában lakberendezési áruház, annyi érdekességgel, hogy ha jól látom, akkor árulnak Nanni matracokat.

A fenti rövid lista mindössze arra szolgál, hogy minimális képet fessen a városban található ágybetét üzletekről. Ha van időd, akkor mi mindig azt javasoljuk, hogy menj el minél több helyre próbálni. Hiszen ahogy a puding próbája az evés, úgy a matracoké a fekve tesztelés. Jó szórakozást hozzá! 🙂

FONTOS: megfontolásra érdemes, hogy elgyere Budapestre a Matracman Shopba, ahol olyan matracokat próbálhatsz melyek nem érhetőek el Kecskeméten… Még spórolhatsz is, olyan áraink vannak… 🙂

Kecskeméti matracboltok címei

 • Matrackuckó: 6000 Dobó körút 5.
 • Színfolt Bútorbolt 6000 Széchenyi tér 5.
 • Komfortéka 6000 Petőfi Sándor utca 9.
 • Matracpont 6000 Kőhíd utca 28.
 • Home-max 6000 Izsáki út 2.
 • Mömax 6000 Halasi út 2.
 • Dormeo 6000 Kápolna utca 3.
 • Jysk 6000 Izsáki út 3.
 • Doktor Kanapé 6000 Szolnoki út 33.

Hogyan készítettük Kecskemét matrac felmérését?

A rendszer egyszerű volt. Van némi helyismeretünk is, de alapvetően Google barátunkat hívtuk segítségül. Beírtuk a keresőbe, hogy “matrac Kecskemét” és kiválogattuk a bolttal is rendelkező cégeket.

Az adatokat a cégek honlapjáról gyűjtöttük be, de volt akit fel is hívtunk, hogy megérdeklődjünk néhány dolgot. Ha a honlapon nem találtam infót a kérdéseimre, akkor újra a Google volt a barátom és rákerestem például arra, hogy “hitel XY cég”.

A tévedés jogát fenntartom. Ha hibát találasz a rendszerben, akkor írj nyugodtan a molnar.miklos(kukac)matracman.hu címre, és máris mindent javítunk. 🙂

Ha tetszett a cikkünk, kérlek oszd meg Facebookon is. Köszönjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük