Matrac

Cardo matrac vélemény

Cardo matrac

A Cardo matrac Magyarország legrégebbi matracos cége – ha információim nem csalnak. A cég matracokkal 1993 óta foglalkozik – amióta egy külföldi csoport számára privatizálták a régi győri faipari céget.

Köszönhetően a lassan 25 éves piaci jelenlétnek – és az agresszív marketingnek – a Cardo márkanevet ma már mindenki ismeri. De mit tudnak valójában az ágybetéteik? Ennek megyünk utána ebben a blogbejegyzésben.

Nem hiszel a matrac tesztekben? Mi sem. Nézd meg erről szóló videónkat!

Cardo matrac vélemény

A következő jó néhány sorban egyesével végigmegyünk az összes létező Cardo matracon – és megpróbálunk róluk objektív véleményt mondani. Azonban, mielőtt ezt megtennénk, szeretném néhány sorban összegezni, hogy milyen benyomásaim alakultak ki, amíg megírtam ezt a kis ismertetőt.

cardo matrac

Először is fontosnak tartom leszögezni, hogy olvastam néhány olyan dolgot a honlapjukon, amivel nem értek egyet. Például azt írják, hogy “a megfelelő alátamasztásra a rugózat a legalkalmasabb”. Ez szerintem nettó hülyeség. Nem véletlenül raknak ők is egy csomó mindent a rugók fölé – különben baromi kényelmetlen lenne.

Aztán azt is írják, hogy ha nem rugós matracot veszünk, akkor kell ágyrács is, hogy legyen alátámasztás. Nos, szerintem ágyrács minden matrac alatt van, amit nem a földre tesznek. Ha rugalmas ágyrácsra gondoltak, akkor pedig el kell mondjam: nem szükséges a habok alá, mert nem feltétlenül a matrac alapanyaga határozza meg, hogy milyen bordasor kell alá.

Van egy pont, ahol a hideghab matracokat vetik össze a rugós matracokkal – tartósság szempontjából. Azt írják, hogy hosszabb az élettartama. Természetesen az acélnak hosszabb az élettartama. De tudjátok, mi van az acél fölött a Cardo matracokban? Hideghab, latex, memory… Szóval habok. Szuper a 15 év garancia a rugózatra, de valójában semmit nem ér, mert nyilvánvaló, hogy nem az acélrugó fog tönkremenni, hanem a párnázó réteg – amire tudtommal egyébként ők is csak 2 év garanciát kínálnak.

Nincsenek számok, nincs mit összehasonlítani

A legnagyobb problémám mégis inkább az volt, hogy a Cardo rengeteg saját “marketing” kifejezést használ. Ez önmagában nem lenne baj, hiszen mindenki igyekszik kicsit színesíteni a termékleírásait – még mi is, de emellett sajnos ők nem adnak meg olyan adatokat, amelyek alapján objektíven össze lehetne hasonlítani a fekhelyeket.

Mondok egy példát: ránézésre azt sem lehet megtudni egy-egy ágybetétükről, hogy bonell rugós vagy éppen zsákrugós. Ami azért fontos infó lenne, mert szerény (szubjektív) véleményem szerint a bonell rendszerek kukába valók, míg a zsákrugókból szuper kis matracokat lehet összehozni. Ugyanez igaz például a habmatracaikra is, ott sincsenek adatok.

Egy rugósűrűségből, habsűrűségből persze még nem derül ki, hogy mégis mennyire lesz nekünk jó a kinézett matrac, – ehhez ugyanis próbálnunk is kell – de mégis támpontot adnak arról, hogy elinduljunk az összehasonlításban.

Ha csak egy videót nézel meg a matracokról, akkor ez legyen az. Ebben elmesélem, hogy miért fontos a zónázás és milyet érdemes keresni?

Ezeket az adatokat csak úgy tudtam/tudom megszerezni, ha személyesen ellátogatok a különböző szakboltokba – vagy éppen írok nekik -, ezért a matracok listája még nem teljes, de úgy döntöttem, hogy az eddigi eredményeket is nyilvánosságra hozom – hátha tudok segíteni azoknak a döntésben, akik épp az egyik már véleményezett Cardo matrac megvásárlásán törik a fejüket.

Fontos info! A leírások nem teljesek, mert ha a kérdéseimet egyszerre küldeném el a Cardo számára, akkor némi joggal neheztelnének rám. Ugyanis a honlapjukat böngészve úgy találtam, hogy a nagyjából 60 darab matrac leírásából számomra a pontosabb kép megalkotásához matraconként nagyjából 5 olyan információra lenne szükségem, ami a honlapjukról hiányzik – a teljesség igénye nélkül: milyen rendszerű a rugótest, milyen a rugósűrűség, miből áll össze a párnázóréteg, milyen a beépített anyagok sűrűsége, vastagsága, stb…

Nagyjából 3-500 kérdést kell tehát feltennem a megfelelő fórumokon, így lassan haladok. Ha új információ kerül a bitrokomba bármelyik matracról, akkor természetesen bővítem a leírásokat. Jelenleg a Prima by Cardo matraccsaládon dolgozom. Reményeim szerint egy hét múlva már lesznek pontosabb infóim.

Egyéb hasznos infók a Cardo matracok kapcsán

Cardo matrac általában három féle minősítésű boltban vásárolható:

  • Cardo mintabolt
  • Cardo márkabolt
  • Cardo partner

A vásárló számára én nagy különbséget a gyakorlatban nem láttam a különböző minősítésű boltok között, bár vannak matracok, amiket csak mintaboltban vagy márkaboltban lehet megkapni – persze a dizájn a mintaboltoknál azért gyönyörű és nyilvánvalóan több termék van kiállítva.

Néhány dolgot még megkérdeztünk az egyik mintabolttól, íme a válaszok:

  • Egészségpénztárra elszámolható? Igen.
  • Hitelre meg lehet venni? Egyelőre nem kaptam választ.
  • Pénzvisszafizetési vagy csere garancia van? Egyelőre nem kaptam választ.
  • Használt ágybetétet elszállítják? Egyelőre nem kaptam választ.
  • Házhozszállítás ingyenes? Egyelőre nem kaptam választ.

Ha hasznos volt számodra a cikk, akkor kérlek oszd meg Facebookon is. Köszönöm.


A cikkben található Cardo matrac képek a cardo.hu oldalról készült képernyőmentések és saját fotók, amelyek kizárólag a könnyebb tájékozódást szolgálják az olvasó számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük