Matrac

Dr. Dream matrac – vélemény

Dr. Dream matrac

A Dr. Dream matrac erős marketinggel van jelen a magyar piacon, de vajon mi van mögöttük? Mennyire megbízhatóak? Értenek a dologhoz? Ezeknek járunk utána a következő néhány sorban…

Dr. Dream matrac logo

Mostanában kalandoztunk egy sort a Gyakorikérdések oldalán, hogy lássuk, mi érdekel titeket és ott visszatérő dolog volt, hogy ajánlották a Dr. Dream matracot. Amikor elkezdtem keresgélni, hogy kik lehetnek ők, akkor a saját honlapjukon kívül nem találtam túl sok infót, így gondoltam írok róluk, hogy könnyebb legyen eligazodni a magyar matracrengetegben.

Nem hiszel a matrac tesztekben? Mi sem. Nézd meg erről szóló videónkat!

Mit árul a Dr. Dream matrac?

A Dr. Dream matracok kizárólag az alábbi kombinációban készülnek:


Ha biztosan jó matracot akarsz választani, olvasd el az ország legrészletesebb matracválasztási tanácsadóját!


Dr. Dream Orto matrac család

A hideghab matracaikat az Orto termékcsalád képviseli. Ez egy halálosan egyszerű matraccsalád. Egyedül a matrac vastagsága változik, az Ortobase (13 cm), az Ortofitt (15cm) és az Ortolux (20cm) matracok között. Az, hogy “ortopédikus hideghabnak” nevezik, ne tévesszen meg, ortopéd matrac szerintem nincs, maximum olyan, ami megfelel a te ortopédiai igényeidnek.

Nem is nagyon tudok róluk mit írni, azon felül, hogy a huzat levehető és mosható, de nem választható ketté, így egy kicsit bajosabb a mosása, mint az olyan matracoknak, ahol a felső rész külön is mosható.

Ha érdekel, hogy mit kell tudni a hasonló hideghab matracokról, ezt a videót érdemes megnézned:

Dr. Dream Thermofix matracok

A Thermofix név a memory habot tartalmazó családot jelöli. Összesen hat féle memory matracot választhatunk a kínálatukból. Az ágybetéteknél a memory réteg vastagsága és a hideghab tartómag vastagsága változik.

Nem tudtam kipróbálni ezeket a matracokat, de én alapvetően nem kedvelem a memory matracokat (itt részletesebben is leírom, hogy mit gondolok róluk), így erről nem is írnék többet – ha mélyebben érdekel, ez a videó is érdekes lehet:

Dr. Dream biomatracok

A kókuszban én nem nagyon hiszek, mint matrac alapanyag, viszont egészen tetszik, hogy latexet is árulnak. Valahogy mindig izgatták a fantáziámat a tiszta latex matracok, nem tudom, miért.

Arra azért figyelj, hogy ha megvásárolod az egyik latex matracukat a Latex 10 vagy a Latex 12 közül, akkor nagy szükséged lesz egy rugalmas ágyrácsra, méghozzá a profibb fajtából, ha nem akarod alvás közben a bordáid között érezni az ágy deszkáit. Ez azért van, mert a latex egy viszonylag lágy alapanyag, így nagy mértékben tud süppedni az ember alatt.

A latex szuper alapanyag, érdemes megnézned ezt a videót, hogy képbe kerülj vele:

Amiben a Dr. Dream matrac nem túl jó fej

A matracok kiválasztása szubjektív dolog és mivel a Dr. Dream matracokat sehol nem lehet kipróbálni, így én sem tehettem meg – azzal pedig nem szivatnám őket, hogy megrendelem, majd visszaküldöm, miután kipróbáltam. De van valami, amiben nagyon nem értek egyet velük, mégpedig az, hogy ezt írják a weboldalukon:

“9. Miért nincsen üzlet vagy bemutatóterem?

Nem hisszük hogy csupán érintéssel vagy 5 perces kipróbálással meg tudjuk állapítani, hogy hosszú távon egészséges és kényelmes lesz-e a matrac,ezért inkább ezen spórolunk, nem pedig a minőségen hogy megfizethető áron tudjuk vásárlóinkat kiszolgálni.”

Szóval értem én, hogy egy webáruház nem írhatja azt, hogy ne vegyél matracot próba nélkül, de azért azt sugallni, hogy a bolttal rendelkező matracosok vagy a minőségen sprólonak vagy drágák. Nos, az khm. Nem jófejség.

Főleg azért nem, mert valójában a Dr. Dream matrac oldalán egyáltalán nem kapunk infót arról, hogy mit jelent náluk a minőség például a habok sűrűségének tekintetében. Mert könnyű odaírni valami mellé, hogy “nagy sűrűségű”, csak konkrét számok nélkül ez nem sokat jelent.

És bár az is igaz, hogy nem 100%, hogy jó matracot választunk, hogy ha bemegyünk egy olyan üzletbe, ahol rá is feküdhetünk egy matracra, de szerintem többszörösére nő az esélyünk. Ugyanis van néhány olyan dolog, amit nem tudunk meg a netről, itt van például kettő:

  • Milyen kemény matrac? Mert sem a kereskedők, sem a gyártók nem egyeztetnek róla, hogy melyik matrac mennyire kemény egymáshoz viszonyítva – arról nem is beszélve, hogy a te testfelépítéseddel meg főleg nem számolnak. Hideghabból is van annyiféle, mint égen a csillag, sőt csípőből azt is nehéz megmondani, hogy hány centi memory réteg kell az ember alá.
  • Milyen a huzat anyaga? Ember legyen a talpán, aki egy leírásból megmondja, hogy milyen érzés lesz azon a huzatob feküdni.

Kicsit olyan ez, mintha pörkölt kóstoló versenyen lennénk. Szerinted hogy lehet egyszerűbben kóstolni? Ha leírom, hogy van benne 2 deka só, 3 paradicsom, 40 deka hagyma, meg másfél kiló hús vagy akkor, ha eszel belőle egy kanállal? Nagyjából ezt gondolom a netes vásárlásról, ha ágybetétekről van szó.

Amiben a Dr. Dream matrac jófej

Kimondottan jófej hozzáállás, hogy ha nem jön be a matrac, akkor gond nélkül visszaveszik és visszaadják a pénzedet. A szállításról neked kell gondoskodnod, de ez akkor is nagyon nagy dolog, mert hiába interneten keresztül vásárolsz, valójában ahogy arról már írtunk, a matracok esetében nem érvényes az elállási jog.

Nekem kimondottan tetszett még, hogy csinálnak kör alakú matracot. Itthon elég kevés helyen lehet ilyet rendelni, szóval ez super ötlet, jár tőlem a pluszpont érte. És persze az sem utolsó szempont, hogy teljesen magyar termékről beszélünk.

Egyéb hasznos infók a Dr. Dream matracokról

Néhány plusz információ, amit eddig még nem említettünk:

  • Egészségpénztárra elszámolható? Nem.
  • Átfutási idő: 2-4 hét.

Megéri kipróbálni a Dr. Dream matracokat? Persze. Mármint megérné, de sajnos csak akkor lehet, ha vállalod, hogy előre ki is fizeted…

Ha úgy érzed, hogy hasznos volt cikkünk, akkor oszd meg Facebookon is. Köszönjük!

A Dr. Dream matrac logóját a márka Facebook oldaláról vettük át.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük