Egyéb

Matrac Baja városában? Mutatjuk a kínálatot!

Bajai matracboltok körképe – miből választhatunk?

A bajai matrac keresőknek kiváló lehetőségeik vannak, hogy megtalálják álmuk fekhelyét, hiszen több nagy hálózat is képviselteti magát a városban – sőt, a legnagyobb magyar alvászaküzlet hálózat is Baja mellől Érsekcsanádról származik! 🙂

De vajon melyik céget válasszuk? Matrackuckó, Jysk, Homelux, Alvégi Bútor, Baranyák Bútor, Bárdos Bútor?

A következő sorokban annak próbálunk utánajárni, hogy melyik üzlet milyen matracokat kínál, milyen szolgáltatások mellett…

Bajai matracbolt gyorsteszt – ki mit kínál?

Tudod miért jók a zónák a matracban? A videóban elmondom!

A matracok kipróbálása továbbra is a bajaiak feladata marad, de szolgáltatások szempontjából könnyen össze tudjuk hasonlítani a különböző bajai matrac boltokat. A következő kérdéseket vizsgáljuk az alábbi táblázatban:

 • Lehetséges-e a matrac elszámolása egészségpénztárra?
 • Ingyen házhozszállítják-e a matracokat?
 • Van-e lehetőség pénzvisszafizetési garanciát igénybe venni a válaszott ágybetét mellé?
 • Elszállítják-e ingyen a használt matracot?
 • Van-e hitellehetőség?
 • Ki van állítva minden matrac az adott márkából?

Ha érdekel a matracok világa, ezt a cikkünket mindenképpen olvasd el: Milyen matracot vegyek?


Minden pozitív válasz 1-1 pontot ér, míg a részben pozitív válasz fél pontot. Ilyen például a Matrackuckónál az ingyenes szállítás kérdés, melyet igénybe vehetünk a habmatracok esetében, de a rugósok esetében nem, vagy a Jysknél a pénzvisszafizetési garancia, ami csak a prémiumabb termékeik esetében érhető el.

Az eredmények a táblázatban:

Néhány gondolat az üzletekkel kapcsolatban:

Matrackuckó Baja: az aranyérmet nem meglepő módon a város egyetlen kimondottan alvással foglalkozó szaküzlete vitte el. Kínálatukban gyakorlatilag minden típusú matrac megtalálható (hideghab, memória, rugós). Az ágybetéteik Magyarországon készülnek, mind saját fejlesztés.

Főleg az átlagnál nagyobb sűrűségű, zónázott hideghabjaik és az átszellőző memóriahab matracukkal hívják fel magukra a figyelmet. A szakmai hozzáértéssel sem lehet probléma – nem véletlen, hogy a Matrackuckó nevéhez kötődik az első magyar nyomtatásban megjelent könyv a matracok világáról.

Ráadásul néhány céggel együttműködési megállapodásuk van, így például a Mogyi, Axiál, Dorker, stb… dolgozói kedvezménnyel vásárolhatnak náluk.

Jysk matrac Baja: az ezüst ezúttal a Jysk üzletéé lett. Nagy választék, részben elérhető pénzvisszafizetési garancia. Ez a két fő pozitívum mondható el róluk. Nem hinném, hogy különösebben be kell mutatnom a dán multinak Kelet-Európára tervezett leányvállalatát – mert ne legyen senki számára meglepetés, de a dánok vagy az osztrákok nem ezek közül a matracok közül válogatnak…

Baranyák Bútor: a bronzérmes cég rugós, memory hab és hideghab matracokat forgalmaz, Ted (bolgár), Konfor (török) és Best Dream (magyar) márkanevek alatt – bár a Best Dreamből csak egy darabot látok a honlapon.

Alvégi Bútor: szintén bronzot kapott cég. Inkább tűnnek bútorboltnak, mint matracosnak – első blikkre alig találtam két ágybetétet honlapjukon. Ránézésre inkább olcsó kategóriában dolgoznak.

Bárdos Bútor: a weboldaluk alapján kizárólag rugós matracokat forgalmaznak – a Konfor néhány modelljét. Ráadásul ránézésre kizárólag bonellrugós ágybetéteket, amiket én általában nem szoktam ajánlani – itt olvashatod el, miért: bonellrugós matrac hátrányai.

Homelux: nagyobb kínálattal jelentkezik be a Homelux, aki szinte kizárólag azért került ennyire hátra, mert sok szolgáltatást nem nyújt. Rugós, hideghab, memóriahab termékek is vannak a kínálatukban.

Igazi vegyeskereskedés, ahol a csapteleptől a fűnyírón át a sarokkádig minden van.

Még egyszer írom, hogy ne felejtsd el: a fenti sorok nem vizsgálják az üzleteiket vagy a termékeiket, csupán néhány szolgáltatáson keresztül bemutatják őket. A döntés és a próba lehetősége a tiéd!

Bajai matracboltok elérhetőségei

 • Matrackuckó Baja: 6500 Baja Gránátos utca 20. (Family Center)
 • Jysk Baja: 6500 Baja Határ utca 93.
 • Baranyák Bútor: 6500 Baja Kölcsey Ferenc utca 23.
 • Alvégi Bútor: 6500 Baja Szeremlei utca 76.
 • Bárdos Bútor: 6500 Baja Dózsa György út 97.
 • Homelux: 6500 Baja Szegedi út 64.

Hol vásároljak matracot Baján?

A fentiek tekintetében rád bízom, hogy melyik üzletet választod. Bár a megadott feltételek közül a Matrackuckó kapta a legtöbb pozitív visszajelzést – és persze én is bennük bízok a legjobban 🙂 -, mégis lehetnek olyan érvek, amelyek máshoz vezetnek el.

Ráadásul a matrac vásárlásnál nagyon fontos a személyes kipróbálás, így csak bátorítani tudlak arra, hogy próbálj ki annyi ágybetétet, amennyit csak tudsz…

A felmérés módszertana

A cikkben szereplő adatokat az internetről szereztem be, azok a cikk írása óta változhattak. Ha például arra voltam kíváncsi, hogy adott cég ígér-e pénzvisszafizetési garanciát, akkor egyszerűen beírtam a keresőbe, hogy “cég matrac pénzvisszafizetési garancia”. Ha nem találtam nyomát, akkor értelemszerűen nem adnak.

Mindemellett fontos megjegyeznem, hogy a bajai Matrackuckó vezetőjéhez rokoni szálak fűznek. Ettől még minden, amit leírok igaz, de nem szeretnék lehetőséget adni a félreértésekre.

Ha az információk elavultak, valakit kihagytunk, vagy rossz adatot közöltünk, akkor kérlek írj a molnar.miklos(kukac)matracman.hu címre és javítjuk!

Ha tetszett a cikkünk, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassák! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük