Matrac

Matrac outletek Magyarországon.

Matrac outlet – melyik a legjobb?

A kérdésre baromi egyszerű választ tudok adni: nincs olyan, hogy legjobb matrac outlet. Ugyanis ez a téma – az ágybetétek témája – nem olyan, mint amikor kinézünk egy márkás pulóvert és megvárjuk, hogy lemenjen a szezon, aztán a szezonvégi leárazások idején elmenjünk Parndorfba vagy Biatorbágyra. Rögtön el is magyarázom, hogy miért nem működik ez a logika ebben az iparágban.
Tartalomjegyzék:

Hogy lesz matracunk outlet áron?

Az igazság az  ugyanis, hogy a matracok esetében viszonylag ritkán van szezonváltás, illetve ritkán történik meg, hogy ki kell futtatni egy meglévő típust – és általában az sem úgy esik, hogy maradt belőle több száz példány – főleg nem méretenként. A leggyakrabban előforduló lehetőség, hogy nagyobb tételben szabaduljon olcsóbb ágymatrac a piacra, a következő három szokott lenni:
1. Valaki visszamond egy megrendelést. Ebben az esetben a matracot készítő üzem akár több száz – sőt, akár több ezer -matracot is piacra dobhat olcsóbban – csak azért, hogy szabaduljon tőle. Ha ezt a készletet valaki felvásárolja, akkor már kezdődhet is a matracos outlet buli – persze csak amíg a készlet tart. Ez bizony megesik, de azért elég ritka, hiszen súlyos bizalomvesztéssel jár két partner között.

Ha még nem tudod, milyet keresel… Keress zónásat! A videóban elmondom, miért!

2. Ha a matracot gyártó cég valamit elszúr. Mondok egy példát: mi egyszer kaptunk néhány száz matracot – csak nem azt, amit megrendeltünk. Ugyanis ami ékezett, az bűzlött a levendula aromától – mi meg olyat nem akartunk. Így a gyártó adott rá vagy 30 százalék kedvezményt – csak vigyük már a fenébe, mert a kutyának sem tudja eladni.

3. Véletlenül túl sok matracot rendelünk és el kell adni. Azért ez elég ritkán esik meg. Kevés bolt szokott véletlenül egy nullát írni a szokásos megrendelés mögé. 🙂

Ettől a három viszonylag ritka helyzettől eltekintve még néhány olyan esetet tudok elképzelni, aminek hatására olyan kedvezményeket kaphatunk, mintha outletben vásárolnánk matracot – jut eszembe egyedi matracok nem nagyon lesznek az “outletekben”, így azokat nem is érdemes keresni.

Egy random matracbolt outlet részlege

Egyrészt a kereskedők időnként lecserélik a bemutatómatracaikat, másrészt sok matracos cég ad pénzvisszafizetési garanciát (például mi a Matracman Shopnál), vagy valamilyen egyéb cseregaranciát. Ezeket a használt/visszahozott matracokat természetesen nem lehet teljes áron eladni – mert ugye használtak.

Szóval ezek a használt ágybetétek általában minden rendes üzletben ott figyelnek és bizony általában komoly kedvezménnyel lehet hozzájuk jutni. Jut eszembe… Általában a szállítás közben megsérült, kicsit megszakadt huzatú darabok is kedvezménnyel kaphatóak.

A matrac outlet nem ugyanaz, mint amikor prémium márkájú ruhák között keresgélsz…

A fenti leírásból remélem már világossá vált számodra, hogy nem lehet akkora csodákra számítani ágybetét fronton, mint amikor nekilendült az egész család Parndorfnak, hogy az akkor még 250-es Euró mellett – meg egy kis ÁFA visszaigénylés mellett, mielőtt beléptünk volna az EU-ba – nagybevásároljunk Helly Hansen, Nike, megy egyéb márkák között, gyakorlatilag nevetséges áron.

Azt a matracot ugyanis, amit X forintért kaphatsz meg, biztosan nem fogod féláron megvásárolni – hacsak éppen csoda nem történik vagy nincs egy kis szépséghibája a dolognak (például, hogy egy-két évig mások használták egy bemutatóteremben). Én ebben a pillanatban – 2018-ban – már nyolcadik éve vagyok a matraciparban, de ehhez hasonló valódi matracos outlet akciót még nem nagyon láttam… talán csak egyszer. Szóval mondhatjuk, hogy kár keresgélni, és azt fontos tudatosítani, hogy az olcsó matrac még nem biztos, hogy azt jelenti, hogy kifogtad a tuti.

Mire figyelj oda, ha jól akarsz aludni?

Ahelyett, hogy matrac outleteket vadásznál, érdemesebb inkább abban gondolkodnod, hogy hogyan találhatsz egy szuper ágymatracot, anélkül, hogy a gatyádat ráköltenéd – vagy éppen valahol rádsóznának egy olyan példányt, amin egyébként képtelenség jól aludni…

Rengeteg féle matrac van – ki kell próbálni őket…

A matracválasztás ugyanis nehéz dolog, de szerencsére van miből tanulnod. Kollégám, Molnár Miki, a “Matracválasztás kézikönyve” című könyv szerzője egy gigantikus cikkben szedte össze, hogy mire kell odafigyelned, ha a számodra legjobb ágybetétet keresed. Ide kattintva tudod elolvasni: milyen matracot vegyek?

Ha pedig ez sem lenne számodra elég a döntéshez, akkor nézz bele ebbe a cikkgyűjteményünkbe, amiben benne van nagyjából minden kérdés, ami felmerülhet, ha matracot keres az ember: ágybetét vásárlási tippek.

+ 2 tipp, ami szerintem aranyat ér…

Privát véleményem szerint az egyik legfontosabb dolog, ha ágybetétet vásárolsz, hogy járjon mellé pénzvisszafizetési garancia. Lehet, hogy a boltban kényelmes volt egy matracon feküdni, de ki tudja, otthon akár kényelmetlen is lehet. Miért dobnál ki egy halom pénzt az ablakon? Ha nem vásárolják vissza tőled, akkor mit kezdesz a használt ágymatraccal? Kényelmetlenül alszol rajta évekig?

Egyszerűbb, ha olyan helyet keresel, ahol – amennyiben a matrac kényelmetlen – visszaadják a pénzedet.

Másodszor pedig szerintem legalább ilyen fontos, hogy feküdj rá az ágybetétre, mielőtt megveszed. Nehéz matracot úgy választani, hogy soha nem feküdtél rajta. Olyan ez, mintha a pörköltfőző versenyen fotók alapján kellene zsűrizned. Csodákra azért nem vagyunk képesek. Ahogy a puding próbája az evés, úgy a matracé a fekvés… Ha érdekel, miért nem ajánlom, akkor olvasd el itt a cikkemet az online rendelésről: matrac webáruházak.

Várunk téged szeretettel!

Ha találkoznál a Matracman Alvásblog szerzőivel, akkor gyere be a Matracman Shopba és megkeressük a hozzád passzoló legtökéletesebb matracot!

Ha bármilyen kérdésed maradt volna a témával kapcsolatban, akkor nyugodtan írj nekem a molnar.miklos(kukac)matracman.hu címre és megpróbálok segíteni. Köszönöm, hogy minket olvastál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük