Matrac

Napsie matrac teszt

Így füllent az arcodba a Napsie matrac

A Napsie matrac szerintem kimondottan rosszul sikerült termék. Megmondom őszintén, ritkán szoktam olyan szókimondó lenni, amilyen most leszek, de tekintve, hogy a Napsie olyanokat állít a honlapján, ami teljes hülyeség – tulajdonképpen lehúznak mindenkit magukon kívül -, most én is megengedem magamnak azt a luxust, hogy leírom, miért nem jó ágybetét a Napise matrac.

A Napsie matrac akár még egy jó matrac is lehetett volna. A habrugók ötlete nem rossz, megmondom őszintén, hogy nekem még a keménységével, jobban mondva a lágyságával sem lenne semmi bajom, azonban van egy dolog, amit nagyon elmértek a Napsie matrac tervezői. Ez pedig a vastagság lett.

Ha nincs kedved olvasni, nézd meg a videót!

Úgy gondolom, hogy a Napsie nem a magyar piacra készült. Tőlünk kicsit nyugatabbra teljesen alapvető dolog, hogy a matracok alatt rugalmas ágyrács pihen. Nem nagyon erőltetik a hagyományos, merev bordasort. A rugalmas ágyrács pedig szuper jól jön, hogy ha egy vékonyabb, lágy matracunk van. Ilyenkor a matrac és az ágyrács együtt él, együtt követ formát.


Ha matracot keresel, akkor mindenképpen ajánlom, hogy olvasd el ezt a cikkünket: Milyen matracot vegyek?


A Napsie matraca 18 cm vastag és viszonylag lágynak mondható – a hazai viszonyok szerint. Annyira lágy, hogy ha nem rakunk alá rugalmas bordasort, akkor bizony érezni fogjuk az oldalunkban az ágyrácsot. Ebből a matracból hiányzik még 4-5 centi vastagság – vagy venni kell alá egy rugalmas ágyrácsot, mert egy kicsit nagyobb darab ember nagyon kényelmetlenül fogja érezni magát rajta.

Miért fontos a zónázás? Ebben a videóban elmesélem!

Miért rágtam be a Napsie matracra?

Röviden azért, mert ennyi csúsztatást, amit ők megengedtek maguknak kevés helyen látni a matraciparban. Összehasonlítják ugyanis a Napsie matracot a memory habos és a latex matracokkal. Ezzel csak az a probléma, hogy a Napsie tulajdonképpen egy memory matrac. Így teljesen fals dolog leszólni vele szemben a memory matracot. Átmegyek most pontról pontra, hogy miben kamuztak, sőt a képernyőmentést is megmutatom a honlapjukról, íme:

Napsie matrac vélemény

Nos, nézzük meg részletesen:

Általános komfort: nem tudom, hogy mit lehet arra írni, hogy azt gondolja a Napsie marketingese – mert gondolom nem matracszakértő írta ezt a táblázatot -, hogy a latex és a memory matracnak nincs komfortja. Én például személy szerint nem kedvelem a memory habot, de miért ne lenne komfortja?

Teskövető alátámasztás: én nem árulok latex matracot, de elmondom, hogy nem lehet így általánosítani, hogy a latex nem támaszt alá megfelelően. Ez mellébeszélés.

Friss és lélegző: a Napsie matrac egy memory matrac, szerintük mégis lélegzik, míg amúgy a memory matracok nem. Talányos önellentmondás.

Magasság: ez az egyik legnagyobb csúsztatás, amit a Napsie elkövet. Szerintük a 18 centis magasságukkal mindenkit levernek, mert a legtöbb matrac csak 14-16 centi körül van. Elárulom, hogy ez akkora kamu, hogy például nálunk 18 cm a legvékonyabb matrac. 14 centiméter vastagságú matracot Magyarországon úgy kell vadászni, mert itthon a vastagabb matracokat szeretik az emberek.

Napsie matrac

Dinamikus rugalmasság: itt biztosan a habrugókra gondoltak, mert a Napsie matrac tetején lévő memory hab egyáltalán nem rugalmas főleg nem dinamikus, hiszen ez a tulajdonság egyáltalán nem jellemző a memory habra.

Tehermentesítés: szerintem a latex is tud tehermentesíteni, dehát már nem lepődöm meg semmin…

Ruganyosság: azt nem tudom, hogy mi lehet a különbség a “dinamikus rugalmasság” és a “ruganyosság” között, de a memory habra szerintem egyik sem jellemző, így a Napsie-re sem.

Hipoallergén védelem: minden szentnek maga felé hajlik a keze, így a Napsie szerint kizárólag a Napsie matrac hipoallergén. Szerintem ezt már nem is kell kommentáljam.

Mozgás rezgéseinek csillapítása: ez igaz. Nem érzed rajta, ha a másik mozog.

Csúszásmentes: ez is igaz. Nem csúszkál a matracuk, kipróbáltam.

Könnyen mozgatható: megmondom őszintén, hogy egy memory matrac ugyanolyan könnyen mozgatható. A latex minden bizonnyal tényleg nehezebb.

Hosszú élettartam: nem értem, hogy a memory matrac élettartama miért kérdőjelesebb, mint a Napsie-é. Mármint, sejtem, hogy a habrugókra gondolnak, csak ez a fajta általánosítás könnyűvé teszi az összehasonlítást…

Napsie ágybetét

Európában készült: azt azért meg kell súgnom, hogy szerintem a hazai matrac szaküzletekben kapható ágybetétek nagy többsége Európában készül, szóval ez sem akkora szó…

Az utolsó szempont pedig az ár. Ez nyerte el nálam a “csúcskamu” díjat. Például azt írják, hogy a memory matracok 99.990,- forinttól kezdődnek (80×200-as méretről beszélnek). Tudod, ez akkora ferdítés, hogy én például tudok olyan memory matracról, ami nem túl nagy minőség, de 25.600,- forintba kerül. A valóságban 99.990,- forintért már nagyon jó minőségű memory matracot kapsz.

Ajánlom- e a Napsie matracot?

A fentiek tekintetében nem. A marketing csoda dolog és a matracipar nem pont az objektív összehasonlításairól és pontosan ismerhető adatairól ismert, de szerintem a Napsie matrac túlmegy egy határon, így én biztosan nem vennék tőlük semmit. Bár egyszer végülis már megtettem, amikor megrendeltem a matracukat. 🙂 Egyébként a Dormeo matrac alá tartozik a márka.

Hol próbálhatom ki a Napsie matracot?

Sajnos sehol. Tudtommmal sehol nincs kiállítva az országban. Ellenben a fairplay kedvéért azt el kell mondanom, hogy a pénzvisszafizetési garancia érvényesítése zökkenőmentesen és gyorsan megy náluk. Tehát ha még mindig érdekel a dolog, akkor nyugodtan rendelj egyet, maximum visszaküldöd.

Ha hasznosnak találtad a kritikánkat, akkor oszd meg kérlek Facebookon is. Köszönöm.

A cikkben található képek a Napsie oldaláról készült képernyőmentések.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük