Matrac, matracbolt

Matrac Pécs városában – körkép a pécsi matracboltokról.

Matrac Pécs városában? Hova menjünk?

Matrac fronton Pécs nem is áll olyan rosszul, mint ahogy gondolnánk. Első nekifutásra 8 helyet is találtam, ahol tudsz próbálgatni. A 3 nagy cég (Kika, Jysk, és Mömax) mellett 5 szaküzlet (Matrackuckó, Megamatrac, Mecsek matracház, Edetto, Dormeo és) is vár téged. Nézzük is meg őket egy gyors összehasonlításban.

Matracboltok Pécsen

Pécsi matracbolt gyorsteszt vásárlóbarátság szempontjából.

Nem hiszel a matrac tesztekben? Mi sem. Nézd meg erről szóló videónkat!

Szóval, nézzük meg cégenként, hogy ki Pécs matrac “királya”. Ez a teszt inkább a vásárlóbarátságról szól, hiszen a matracok kényelmessége elég szubjektív dolog. A következő szempontokat vettük figyelembe a pontozásnál – mindegyikért 1 pont járt:

 • Egészségpénztári kártyával lehet-e vásárolni?
 • A matracot Pécsen ingyen szállítják?
 • Elhozzák-e a használt matracot?
 • Van-e pénzvisszafizetési garancia az ott vásárolt matracra?
 • Hitelre lehet-e vásárolni?
 • A honlapon megtalálható matracok mind kipróbálhatóak?

Így összesen 6 pontot lehetett gyűjteni. A teszt módszertanát a lap aljára görgetve olvashatod. Nézzük a helyezetteket:

Ezt a videót érdemes megnézned! Miért fontos a zónázás?

Pár szóban azért néhány gondolatot írnék mindegyik pécsi matracüzletről:

 • Matrackuckó: jellemzően hideghab matracokban és memoryban erősek. Tartós, kényelmes matracokat készítenek. És van minden ami a vásárlónak kellhet – ahogy a fenti táblázatból is látszik. Nem véletlenül állhattak a dobogó legfelső fokára. Egyedül hitel nincs. 🙂
 • Dormeo Pécs: Ők is hideghab és memory ágybetétekben utaznak. Holtversenyben az első helyet szerezték meg a pécsi matrac versenyeben. Egyetlen hátrányuk, hogy nem minden matracuk van kiállítva a bemutatóteremben. Róluk egyszer már írtunk egy hosszabb cikket. Itt elolvashatod: Vélemény a Dormeo matracokról.
 • Mecsek Matracház: A harmadik helyet szerezte meg az egyik legrégebbi matrac bolt Pécsen. A weboldalukon nem volt túl részletes infó, de szerencsére felvették velünk a kapcsoaltot, így már tudjuk, hogy minden egészségpénztárral van
  szerződésük, ingyenesen szállítanak házhoz Pécs területén, illetve a használt matrac elszállításában is segítenek a vevő kérésére. Ránézésre olcsóbb hideghab és memory matracokat árulnak.
 • Megamatrac: A negyedik helyre értek fel, főleg az egészségpénztári elszámolás miatt. Rugós, hideghab és memory matracokat árulnak. Leginkább a Konfor (török gyártó) és Ted (bolgár gyártó) márkákat.
 • Jysk Pécs: Nem hinném, hogy be kell mutatni. Nagyáruház, ahol matracok is vannak. Holtversenyben harmadik helyezett lett. Sok matrac, de szerintem sokszor (legtöbbször) nagyon gyenge alapanyagok. Ide kattintva: elolvashatod véleményünket a Jysk matracokról.
 • Edetto bútor: Hideghab és memory matracokat láttam a weboldalukon, de elég nehéz volt áttekinteni.
 • Kika matrac Pécs: A Kika nagy alapterületen várja az érdeklődőket. Én inkább jegyzem őket lakberendezési áruházként, mint matraszaküzletként. Nem dolgoznak túl nagy habsűrűséggel, viszont ezért cserébe drágák – legallábbis ezért a minőségért szerintem azok.
 • Mömax matrac Pécs: ránézésre azt gondolom, hogy a Mömax nem a legjobb. Inkább csak azt mondom, hogy bármelyik fent említett matracszaküzletben jobb ár-érték arányt találsz – szerintem. Ők is inkább lakberendezésben jók.

Ne feledd, hogy fent nem a matracokat minősítettük, hanem azt, hogy mennyit tesz az adott üzlet, hogy a vásárlóit a legjobb szolgáltatásban részesítse. Az én alapelvem az, hogy ha lehet, próbáljon az ember annyi matracot, amennyire csak ideje van – így lesz könnyebb az összehasonlítás. Szóval ne félj elmenni akár az összes üzletbe! Jó szórakozást!

Matracüzletek Pécsen – címekkel

 • Matrackuckó:  7626, Király utca 62.
 • Dormeo: 7622 Bajcsy-Zsilinszky u. 11.
 • Megamatrac: 7621 Rákóczi út 5-7.
 • Jysk: 7634 Makay István u. 13.
 • Mecsek Matracház: 7633 Ybl Miklós u. 10.
 • Kika: 7634 Makay István út 7.
 • Mömax: 7632 Siklósi út 47.

Pécsi matracboltok tesztjének módszere

A tesztetben lévő kérdésekre a választ úgy kerestem, hogy google barátomat hívtam segítségül. Például, ha tudni akartam, hogy a Mömax ad-e hitelt, akkor beírtam, hogy “mömax hitel”. Ha itt nem találtam infót, akkor megpróbáltam az adott cég honlapján is beírni a keresőbe. Ha ott sem találtam infót, akkor a válasz “nem” lett.

A módszer biztosan nem száz százalékos, ha olyan infód van, amit mi nem vettünk észre, akkor nyugodtan írj a molnar.miklos@matracman.hu címre. Továbbá szeretném jelezni, hogy a Matrackuckóhoz közöm volt. Ez persze nem változtat a tényen, hogy Pécs matrac tesztjén ők érték el a legjobb eredményt – a Dormeo boltjával holtversenyben -, de azért inkább elmondtam. 🙂

Napi alvástippekért kövess minket Facebookon! Köszönjük!

A csillagok nyomkodásával tudod értékelni a cikkünket:

10 említés a “Matrac Pécs városában – körkép a pécsi matracboltokról.” cikkben/cikkekben

 1. Miklós Péter szerint:

  Az ingyenes parkolás is egy fontos vásárlóbarát szempont .
  Lehet hogy azért nem került a szempontok közé, mert ilyen nincs a Matrackuckónak?

  1. Kedves Péter!

   Köszönöm, hogy elküldte kérdését nekünk!

   Azért nem került a szempontok közé, mert nincs jelentősége. Természetesen nem arra gondolok, hogy 200 forint kevés pénz – ennyibe kerül ott egy óra, mint számomra kiderült, miután utánakérdeztem.

   Sokkal inkább arra, hogy a többi szolgáltatás jelentősebb összeget spórol a vásárlóknak. Például a Jysknél, a Mecsek Matracnál és a Matrackuckónál is van lehetőség ingyenes szállításra. Ezek értéküket tekintve 3-8000 forintos szolgáltatások – 15-40-szer többet spórol velük, mint az egy óra parkolás.

   Vagy nézzük a használt matrac elszállítását.Egy kibontott matrac elszállítása és hulladékkezelőbe való leadása nagyjából 10000 forint. Ez ötvenszer akkora érték, mint a 200 forintos parkolás.

   A pénzvisszafizetési garancia, ami ha jól tudom csak a Dormeonál és a Matrackuckónál van nehezen számszerűsíthető. Végülis, ha egy százezer forintos matrac kényelmetlen és nem veszik vissza, az kellemetlen, mert csak kidobni lehet. Ez mondjuk ötszázszor nagyobb érték, mint a parkolás.

   Mint fenti példáimból is látszik, azért nem tartom szempontnak a parkolást, mert elenyésző az összege a matracvásárlás többi költségéhez képest.

   Üdvözlettel,

   Hahn Gábor

 2. jenei szerint:

  Persze nem lehet teljes képet festeni Googléból lapozgatva,de pl-úl azért hiányoltam a Jysknél árult talán jobb matracokat is Gold F95 vagy hasonlókat ami ha ép gyorsan kell és akcíós lehet elég jónak számit.

  1. Matracman - Hahn Gábor szerint:

   Hello!

   A cikkben különösebben nem foglalkoztam egy-egy matraccal. De a konkrét matracot megnézve azt gondolom, hogy ha nincs akcióban, akkor teljesen felejtős, míg ha akcióban van, akkor is a pécsi matracszaküzletek jelentős részében lehet jobb ár-érték arányú matracot találni a Gold F95-nél.

   Üdv: Gábor

 3. Vass János szerint:

  Ha- ha! Meglepődnék, ha véletlenül valahol nem magát hozná ki a legjobbnak. 🙂 🙂

  1. Matracman - Hahn Gábor szerint:

   Akkor gondolom a meglepetés most teljes, mert nincs üzletem Pécsett, így nem is szerepelhetek ebben a listában. 😀

 4. Papp Ágoston szerint:

  Remek, összeszedett írás! Épp matracvásárlás előtt vagyunk, asztalos már faragja az ágyikónkat 🙂
  Megfogadjuk a tanácsod, körbejárjuk rendesen a és tespedünk naphosszat… 🙂

  1. Matracman - Hahn Gábor szerint:

   Köszönjük szépen a visszajelzést! 🙂

   Gábor

 5. Bácsi Ede szerint:

  Véletlenül pont a saját érdekeltségbe tartozó Matrackuckó az első. Kicsit gáz. Persze mindent meg tudunk magyarázni ugye?

  1. Matracman - Hahn Gábor szerint:

   Kedves Ede!

   Igen, pont a sajátomat hoztam ki győztesnek. Ja, nem. Nekem nincs Pécsen üzletem, sőt az én üzletem 240 kilométerre van Pécstől. De ha maga mondja.

   Üdvözlettel,

   Hahn Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük