Matrac

Az EMC hab matrac az új memóriahab?

EMC hab matrac logo

A memóriahabos matrac nem egy új találmány, nagyjából fél évszázados sztori. Mégis, a mai napig ezzel szúrják ki a szemünket a legtöbb matracboltban. (Pedig már vannak EMC hab matracok.)

Nézd meg a videót, amiben elmagyarázom, hogy mi a jövő memóriahabos matraca.

Azt mondják, hogy milyen modern, milyen jó, pedig lassan rájön a szakma is, hogy több hátránya van, mint előnye.

Csak néhány hátrány a legfontosabbak közül:

 • melegszik, mert a hagyományos memóriahab nem szellőzik,
 • mocsaras, süppedős érzetet ad,
 • az érzékenyebb orrúak esetében gondot okozhat, hogy kicsomagoláskor lehet egy jellegzetes szaga,
 • illetve vastagságtól függően nehezebb benne a mozgás – és így a hancúrozás is nehezebb lesz.

Felmerül a kérdés, hogy aki lágyabb, finom tapintású matracot szeretne, az vajon mit tehet? Már, ha nem akar a memóriahab mellékhatásaival szembesülni.

EMC hab matracok – a habok királya

Itt jönnek képbe az úgynevezett EMC habok. A Matracman Shopban egy olyan EMC habot használunk lágyításra, ami mindent tud, amit egy normál memóriahab – annak minden mellékhatása nélkül.

Az általunk használt EMC Classic 4818-as hab olyan lágyságú, mint egy hagyományos memóriahab, mégsincs benne mocsaras érzés. Nem nehéz átfordulni, nem okoz gondot mocorogni, nem kell várni, hogy a memóriahab visszanyerje az alakját… 

az EMC hab matrac jobb, mint a memóriahab

A túl süppedős memóriahab még hancúrozás közben is gondot okozhat, mert az egyik fél könnyebben belesüppedhet, így nehezebben összehangolható a mozgás – hiszen sokkal kevesebb az alátámasztás.

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a memóriahab milyen könnyen befülledhet… Ez egy EMC habot komfortzónaként használó matraccal egyszerűen nem történhet meg.

Az EMC matrac átszellőzik

Az EMC hab matracok gyakorlatilag hideghabok, így az átszellőzésükre nincs panasz, a hőt nem tartják meg. Nem lesz belőlük szauna. Még nyáron sem…

A memóriahab ezzel szemben annyira nem szellőzik, hogy ha fogsz belőle egy darabot és az arcod elé tartod, akkor nem tudod átlélegezni. Olyan, mintha műanyag fóliával tekernéd be magad.

Az EMC hab matrac jól szellőzik

Az EMC hab nem melegszik. Nem véletlenül hívják bizonyos változatait a habok királyának.

Az EMC hab formát követ, alátámaszt és jól alszol tőle.

Legalábbis a mi EMC hab sorozatunk biztos. Az EMC haboknak minden adottsága megvan hozzá, hogy jól alátámasszanak és engedjék pihenni gerincedet.

Egy nem betonkemény EMC hab segít csökkenteni az éjszakai forgolódást és így kipihentebben fogsz ébredni. Amikor ugyanis éjszaka egy túl kemény matracon pozíciót változtatsz, hogy szabad utat engedj vérkeringésednek, akkor megszakítod az alvási folyamatot.

EMC hab matrac logo

Ilyenkor agyad felébreszt, ezért másnap fáradtabb leszel. Nos, ezt a hatást az EMC®XD 4818-as habja kiveszi a képletből.

Persze az sem mindegy, hogy mi van az EMC alatt, de mi ezt is megoldottuk. Csak és kizárólag minimum 40 kg/köbméter sűrűségű (HD) és nagyrugalmas HR habokat használunk. Tehát semmitől nem kell tartanod…

EMC habból is csak a legjobb.

A Matracman Shopban az EMC habok közül is csak azzal foglalkozunk, amelyik a legjobb. Ezért választottuk az EMC®XD habokat.

Az XD jelzés itt arra vonatkozik, hogy a gyártó szerint ez egy extra tartós változata az EMC haboknak.

Mutatjuk, hogy mit ír róla a gyártó – az Eurofoam Gmbh.:

 • A habok királya
 • Örökké tart. Az EMC®XD hosszú évekig jó lesz, hiszen kiemelkedő formatartása van. Sem az éjszakai izzadás, sem a tartós használat nem tudja kikezdeni ezt a habot.” (én azért semmire nem mondanám, hogy örökké tart,..)
 • képtelenség szétszakítani ezt a habot.
 • Egy valóban eredeti megoldás.Az EMC®XD azt a kényelmet nyújta, amiről az emberek álmodnak. Mindezt az egyedülálló cellaszerkezetének, rugalmasságának és puhaságának köszönhetően.
 • A hab extra nyitott sejtszerkezetének köszönhetően kiemelkedően szellőzik. Ennek köszönhetően nem melegszik és nem gyűjt magába nedvességet. Így biztosítja a megfelelő mikroklímát az alvó ember számára…

Az EMC®XD hab jobb, mint a többi EMC hab? Ezt így nem lehet kijelenteni amíg nem tudjuk, hogy pontosan milyen keménységet és kényelmet keresünk. De sokat elmond, hogy az EMC habok gyártója is ezt a habot nevezi a habok királyának.

Melyik EMC hab matracot válasszam?

Nem ismerek rossz EMC habos matracot, de nem mindegyik ugyanolyan jó. Nagyon fontos, hogy egy matrac nem tud mindenki számára jó lenni, ezért próbálni kell.

Ugyanez a helyzet az EMC hab matracokkal is. Van olyan a piacon, amiről én tudom, hogy nem tudnék jól aludni rajta, de lehet, hogy neked pont az lesz a jó.

A saját komfortérzeted mellett azonban vannak olyan dolgok, amiket objektíven össze tudsz hasonlítani két matracban.

Ez pedig nem más, mint a az EMC hab alatt/fölött/mellett található többi alapanyag. Ezeknek az anyagoknak a minősége ugyanis ugyanolyan fontos lesz az összkép meghatározásánál.

Nagyon röviden, ezekre érdemes odafigyelni:

 • hideghabok esetében a hab sűrűségére és arra, hogy hogy normál vagy nagyrugalmas habról van-e szó. Bővebben itt írunk a témáról: hideghab matracok
 • zsákrugós matracok esetében a rugósűrűségre. Részletesebb infók itt: zsákrugós matracok
 • habrugós matracoknál a hideghabokhoz hasonlóan a sűrűség és HR hab megléte a fontos, de itt olvashatsz többet is a témában: habrugós matracok.

Hol vegyek EMC hab matracot?

Magát a matracot olyan helyen érdemes megvenni, ahol igénybe tudsz venni pénzvisszafizetési garanciát – ha mégis rosszul döntenél – illetve, ahol minden kérdésedre tudnak válaszolni.

Például a Matracman Shopban. 🙂 Nálunk kaphatsz 30 nap pénz-visszafizetési garanciát és biztos, hogy minden kérdésedre tudunk válaszolni – még könyvet is írtunk a témáról, bár a következő kiadásig csak az antikváriumok polcairől tudod azt levadászni.

Kattints ide és nézd meg EMC hab matracainkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük