Matrac

HR hideghab és HD hideghab matracok

Nagy rugalmasságú HR hideghab matrac – a habmatrac gyártás csúcsa

Nagy rugalmas HR hideghab, nagy sűrűségű HD hideghab – miért jobbak a hagyományos hideghaboknál?


Nézd meg hideghabokról készült videónkat!

Ha a 21. század matrac alapanyaga a hideghab, akkor a nagyrugalmasságú HR hideghabot és nagy sűrűségű HD hideghabot a habanyagok non plus ultrájának, csúcsának tarthatjuk.

De mit is jelentenek ezek a kifejezések és miért is szuperebbek ezek a normál hideghaboknál?

Mi az a nagy rugalmasságú (HR ) hideghab?

A High Resilience (HR) kifejezés egyszerűen nagy rugalmasságot jelent, ami arra utal hogy ezek a matracok jóval ruganyosabbak a hagyományos hideghab matracoknál, előnyeiket pedig majd az alábbiakban részletezzük bővebben.

A nagy rugalmasság a hideghab matracoknál pedig szorosan összefügg a következő fogalommal.

Mi az a nagy sűrűségű (HD) hideghab?

A HD, High Density kifejezés pedig annyit tesz, mint „magas sűrűségű”. Magyarán szólva ezek a hideghab ágybetétek az átlagosnál nagyobb anyagsűrűséggel rendelkeznek – nehezebbek és tömörebbek. A valódi, HD hideghab matracok sűrűsége 40 kg/m3-nél kezdődik, de a rugalmas HR hideghabok sűrűsége sem megy 35 kg/m3 alá a magyar piacon.

Sokat mondó, hogy velük szemben az átlagos hideghab matracok sűrűsége olyan 25-32 kg/m3 között mozog, ami miatt ezek az ágybetétek már alapvetően jelentős hátrányból indulnak.

Mi az az SHD?

Az SHD jelzőt a Matracman Shopban található hideghab matracok közül azok kapják meg, amelyek esetében a hideghab eléri az 50kg/m3-as sűrűséget. Ezeket a matracokat mi Szuper HD matracoknak nevezzük.

De miért is olyan lényeges ez a két jellemző a számodra? Miért érdemes kizárólag HR, HD hideghab matracban gondolkodnod?

A rugalmas HR és tömör HD hideghab matracok előnyei

Azért mert a rugalmas, nagy tömörségű hideghabok fényévekkel körözik le a hagyományos társaikat,  nem véletlen, hogy sok szakember csak és kizárólag a nagy rugalmas komforthabokat tekinti igazi hideghaboknak. A meglévő gyakorlat viszont a gyártástechnológiára és összetevőkre utalva kiterjeszti a hideghabok körét a gyengébb típusokra is, ezzel pedig mi sem akarunk szakítani – a különbségtétel viszont éppen ezért olyan fontos.


Tökéletes HR, HD hideghab matracot szeretnél? Gyere be hozzánk és találd meg álmaid HR hideghab matracát! Addig is olvasd el, mit írtak rólunk vásárlóink:


Ruganyosság, kényelem és jobb formakövetés

Az tudja átérezni a nagy rugalmas hideghab és „sima” hideghab matrac közötti különbséget, aki feküdt már hagyományos, merev felületű hideghabon illetve rugalmas hideghab matracon. Ez utóbbi a ruganyossága miatt egyszerűen sokkal kényelmesebb – akkor a különbség élményben, hogy sok ember még a kemény HR hideghabot is félkeménynek érzi (!). Érdemes ezzel egy próbát tenned, ha kimaradt volna korábban.

Tapasztalataink szerint a HR komforthab matracok felvehetik a versenyt kényelemben a vékonyka, 2-3 cm memory habot tartalmazó matracokkal is akár – természetesen az érzés nem lesz ugyanolyan, mert a rugalmas hideghab nem viszkoelasztikus, mint a memory habok.

A lényeg viszont, hogy alátámasztó képességük és komfortjuk messze lekörözi az alapból kemény, merev normál hideghabokét. A rugalmas hideghab matrac precízebb formakövetést kínál a pihenő test számára és hatékonyabban tehermentesíti a gerinc csigolyáit.

Hatékonyabb szellőzés

A nagy rugalmas hideghab hűsebb érzetű és jobban átszellőzik a normál habmatracoknál, ami abban nyilvánul meg, hogy kisebb eséllyel izzadunk le éjszaka és pihentetőbbet alszunk.

A jó alváshoz a kutatások szerint ugyanis nélkülözhetetlen a száraz, hűvös (16-19  fok) alvásklíma, a rugalmas hideghab pedig kiválóan vezeti el a testpárát és ideálisan ventilál. Ebben a tekintetben a habszivacsot, hagyományos hideghabot és természetesen a memory habokat is lekörözi.

Ne felejtsük el azt sem, hogy az ideális, hűvös és száraz klíma az atkákat is segíthet távol tartani fekhelyünktől…

Egy kis érdekesség. A szellőzés, homogén szerkezet és ruganyosság a nyitott cellaszerkezetnek köszönhető a nagy rugalmas hideghabnál, melyet úgy érnek el, hogy a habot összepréselve „kitörik” a még zárt cellákat.

Időtállóság

Amint említettük feljebb, a rugalmas hideghabok általában nagy sűrűséggel (High Density) készülnek. Ez azért fontos,  mert a habanyagoknál a formatartásáért, puhulásra való hajlamáért szinte teljes egészében az anyagsűrűség (a tömörebb anyag természetesen nehezebb is) felel. Ez határozza meg lényegében a habanyag árát és értékét is.

Minél tömörebb, sűrűbb a hideghab, annál nehezebben adja meg magát az évek folyamán, annál tartósabb lesz. Azt azonban persze szem előtt kell tartanunk, hogy a matracok reális hasznos élettartama nagyjából 6-8 év – vagyis eddig képesek a gerincoszlop megfelelő alátámasztására. Tovább is használhatók a matracok persze, nem véletlen hogy az átlagember akár 10-15 évig is „el van” a matracával, szerencsésebb megoldás azonban még a hát- és derék fájdalmak kialakulása előtt lecserélni hideghab matracunkat.

A sűrű HD hideghab is puhul és tömörödik, ez a fajta amortizáció azonban nem olyan látványos és gyors, mint a hagyományos hideghabok esetében.

Mind a nagy rugalmasság, mind a magas sűrűség rendkívül fontos tehát, a Matracman csapata ezért kizárólag a minimum 40-es sűrűségű, nagy rugalmas hideghabokkal foglalkozik a habmatrac kategóriában és ezeket ajánljuk Neked is.

Zónázott nagy rugalmas hideghabok

Bár önmagában is kényelmes lehet a rugalmas komforthab, az ergonómiai zónázásnak köszönhetően még hatékonyabban alkalmazkodik a gerinc természetes vonalához – az ilyen zónás hideghabok felülete eltérő keménységű, a különféle méretű csatornákat, zónákat CNC vágógéppel alakítják ki az ágybetét felületében.

Ha jobban is érdekel a zónázás témája, nézd meg ezt a videót!

Az anatómiai, zónás kialakítást tehát a legjobb HR hideghabbal kombinálni, a normál hideghabba vághatunk ugyan bármilyen csatornát, nem ad olyan rugalmasságot és kényelmet.

Mind a zónás hideghab matracnál, mind a habrugós hideghabnál „kötelező” a rugalmas HR hab mellett magas tömörségű HD habot használni, ezeknél ugyanis az anyag fokozott igénybevételnek van kitéve.

Most már nincs is más dolgod, mint meglátogatni minket a 1136, Hegedűs Gyula utca 38. szám alatti bemutatótermünkben, ahol szuper nagy rugalmasságú, nagy sűrűségű hideghab matracokkal találkozhatsz! Várunk Szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük