Matrac

Az alvásért matracok

Az Alvásért matracok – vélemény

2019-ben nyitotta meg kapuit – vagy csak én vettem ekkor észre 🙂 – az azalvasert.hu oldal. A cég hamar terjeszkedésbe kezdett, így elindult az úton, hogy országos hálózatot építsen. Nézzük meg először, hogy milyen matracokat forgalmaznak, aztán majd beszélünk még róla, hogy kik ők.

Az Alvásért matracok

Matracaik között több külföldi márkával, valamint saját gyártású ágybetétekkel is találkozhatunk. Legismertebb márkáik a Tempur, a Perdormire, a Klinmam és a Stearns & Foster.

Nem hiszel a matrac tesztekben? Mi sem. Nézd meg erről szóló videónkat!

Az Alvásért matracok vélemény kép

Az “Az Alvásért” oldal több fajta matracot is árul – egészen pontosan bonell rugós, memóriahabos, hideghab és zsákrugós ágybetéteket.

Az Alvásért bonell rugós matrac: Detroit. Egy van belőle, szerintem sem kell több, itt írunk róla, miért nem: bonell rugós matracok.

Az Alvásért zsákrugós matracok: Denver, Enzio Dallas, Tempur Hybrid Supreme, Tempur Hybrid Elite, Enzio Houston. A táskarugós ágybetét sokkal jobb, mint a bonell, természetes, hogy nekik is több van belőle. Itt írtunk a témában: zsákrugós matracok.

Tudod, hogy miért fontos a zónázás? A videóban kifejtem!

Az Alvásért memóriahabos matracok: Mono Visco, Duo Plus Visco, Silver Mind, Adam, Memory Basic, Sorellina, Air Massage Memory, Essence Grey, Libra Fresh 3.0, Bel Riposo Fresh 3.0, Cashmere Comfort 3.0, Gran Son Fresh Wash 3.0, Cashmere Plus 3.0, Tempur Original 19, Tempur Cloud 19, Tempur Sensation, Tempur Original Supreme, Tempur Cloud Supreme, Tempur Sensation Supreme, Tempur Original Elite, Tempur Cloud Elite, Tempur Sensation Elite, Tempur Original Luxe, Tempur Cloud Luxe, Tempur Sensation Luxe, Tempur Hybrid Luxe.

Jó sok memóriahabos matracuk van – az ágybetéteik többsége az. Érdemes odafigyelni, hogy a honlapjukon sokszor a hideghab kategóriába kerültek és csak a termékleírásból lehet rájönni, hogy valójában memóriahab van a matracban.


Szuperkényelmes matracot keresel? Gyere be hozzánk és találd meg te is álmaid matracát! Addig is olvasd el, mit írtak rólunk vásárlóink:


Emellett én azokat a matracokat is a memóriahabok közé sorolom, ahol a huzatba van memory steppelve – tehát van a matracban. Ez azért fontos, mert a hagyományos memóriahab nem nagyon szellőzik át – természetesen nekik sem csak hagyományos van. Erről a témáról itt olvashatsz többet: memóriahabos matracok.

Az Alvásért hideghab matracok: Colorado, Omaha, Oakland, California, Bordato, Comfort Partner. A hideghab korunk egyik legfelkapottabb matrac alapanyaga. Itt tudsz utánajárni, hogy miért szeretik: hideghab matracok.

Érdemes még odafigyelni arra, hogy a honlapjuk szerint van olyan matrac, ami csak a boltban és van, ami csak a neten vásárolható. Tehát, mielőtt próbálni indulunk, mindenképpen tájékozódjunk, hogy van-e az adott üzletben a kiszemelt ágybetétből.

Egyéb információk:

  • Egészségpénztári ügyintézés: nincs – legalábbis a honlapjukon nem szerepel az “egészségpénztár” szó.
  • Ingyenes szállítás: utalnak rá, hogy van, de én csak fizetős megoldást láttam. Érdeklődjetek rendelés előtt.
  • Pénzvisszafizetési garancia: igen, 45 nap.
  • Használt matrac elszállítása: lehetséges, de csak térítés ellenében.
  • Hitel: nincs.

Honnan jön az “Az Alvásért” matrac szaküzlet csapata?

Bár Magyarországon még nincs nagy története a cégnek, ez nem azt jelenti, hogy ma kezdték volna az ipart. A cseh hátterű cég ugyanis már 69 üzlettel rendelkezik Európában.

Magyarországon kívül Lengyelországban, Szlovákiában és természetesen Csehországban vannak boltjaik.

Megéri bemenni egy Az Alvásért szaküzletbe?

Hogy a viharba ne! A matraválasztás alapja, hogy próbálunk. Márpedig minél több matracot kipróbál az ember, annál teljesebb képe lesz a kínálatból. Mindenkit bátorítok, hogy menjen a lehető legtöbb matracboltba, ahova csak tud.

Az Alvásért matrac szaküzletek

Jelen pillanatban 5 üzlettel vannak jelen az országban, de a hálózat bővül.

  • Budapest: 1222 Nagytétényi út 37-43. (Campona)
  • Győr: 9021 Bajcsy-Zsilinszky út 30-32.
  • Veszprém: 8200 Jutasi út 95.
  • Sopron: 9400 Határdomb utca 1-2.
  • Szombathely: 9700 Zanati út 26/a

Ha bármilyen kérdésetek lenne  matracokkal kapcsolatban, keressetek nyugodtan a hahn.gabor(kukac)matracman.hu címen, segítünk!

A cikket 2019. október 30-án írtam. Azóta a dolgok változhattak. Ha bármilyen elírást észlelsz, kérlek írj nekem, hogy javítani tudjam. Köszönöm.