Matrac

Emag matracok kritikája.

Emag matrac vélemény

Mostanában beindult az Emag matrac fronton is. Engem is megkerestek, hogy legyünk partnerek, de nem lettem túl izgatott az ajánlatuktól. Viszont azért kicsit utánanéztem, hogy mit tudnak, és nem lepődtem meg. A cikk végére kiderül, hogy szerintem miért nem éri meg az Emagon matracot venni…

Tartalomjegyzék:

Miért nem veszünk matracot webáruházból?

Mert nem tudod kipróbálni. Ennyi. Ezért. Hogy miért fontos kipróbálni? Megpróbálom elmagyarázni egy egyszerű példával.

Nem hiszel a matrac tesztekben? Mi sem. Nézd meg erről szóló videónkat!


Nem tudsz választani? Ebben a cikkben mindent összeszedtünk, amire szükséged lehet, hogy megtaláld az ideális ágybetétet: Milyen matracot vegyek?


Volt nekem egy nagyon kedves vásárlóm még a nyár közepén (2017). Imádtam a nénit. Bejött és azt mondta, hogy ő a legkeményebbet keresi. Hát, ilyet már láttam – persze a kemény matrac nem egészséges -, de végül szinte senki nem viszi el a legkeményebbet. Ezúttal azonban olyan dolog történt, amire nem számítottam.

emag-logo

A kedves idős hölgy a próbák végén fogta és vitte a leglágyabb ágybetétünket. Szerelmes lett bele. Tudod, mi a történet tanulsága? Az, hogy amikor azt mondjuk, hogy “kemény matrac” vagy “puha matrac”, akkor igazából a többségnek fogalma sincs róla, hogy miről beszél. Mert minden ember más. Mást érez egy 50 kilós ember ugyanabból a matracból, mint egy 110 kilós.

Én egyébként a zónás matracokat ajánlom. Hogy miért? A videóból kiderül!

Te tudod, hogy a marketinges – ideális esetben szakértő – mire gondolt, amikor az általad kiszemelt fekhelyre ráírta, hogy félkemény? Nem hát. Nos, ezért kell próbálni…

Ágybetétek esetében nincsen elállási jog!

Nem elég azonban, hogy eleve hátrányból indulsz a jó matrac megtalálásában – hiszen sosem próbáltad ki, amit megrendelsz -, de van még egy nagy hátránya a netes vásárlásnak. 

A neten ugye úgy vagyunk vele, hogy ha nem tetszik valami, akkor majd élünk a 14 napos elállási jogunkkal és visszaküldjük. Ezzel csak az a baj, hogy a törvénynek van egy apró betűs része, amiben leírják, hogy mire nem vonatkozik a dolog (részletesebben foglalkoztunk vele itt: matracok és az elállási jog). Márpedig a higiéniai termékekre nem vonatkozik. Ilyen termék például egy bugyi. És ilyen termék a matrac is.

Szóval, ha neten veszel fekhelyet, akkor már két hátrányt tuti bezsebeltél. Nem próbáltad ki és nem tudod visszaküldeni. Akkor mi értelme? Talán olcsóbb? Nem feltétlenül – erről már írtam ebben a cikkben: matrac webáruházak hátulütői.

Mit csináljak, ha kényelmetlen az Emag matrac?

Szóval tegyük fel, hogy mégis rendeltél az Emagról matracot és most iszonyú kényelmetlen. Mit tehetsz? Semmit. Pórul jártál, mert a már fent leírtaknak megfelelően természetesen az Emag matracok mellé sem jár pénzvisszafizetési garancia.

Ebben persze teljesen igazuk is van. Én sem örülnék neki, ha megkapnám egy friss szerelmespár két hétig használt matracát, amiben masszívan “romantikáztak” az elmúlt éjszakákon…

Az Emag tehát biztosan nem vásárol vissza használt matracot. A piactér partnerei természetesen megtehetnék, hogy máshogy állnak a vásárlóikhoz, de azért ők sem törik magukat. Ahogy végigfutottam őket, nincs nagy kapkodás a lehetőségért, hogy pénzvisszafizetési garanciát adjanak…

Szóval az eredeti kérdésre visszatérve: ha kényelmetlen az Emagos matrac, akkor irány a Vatera. Ott még eladhatod használt matracként.

Drágább a matrac az Emagon vásárolva?

Amikor ezt a cikket kezdtem írni, akkor a szokásos adat- és információ gyűjtés során meglepő jelenségre lettem figyelmes. Szembe találkoztam egy általam jól ismert márka matracával és kicsit sokalltam az árát.

Ugye az Emag piacterén nem csak Emagos termékek vannak, hanem külső kereskedők termékei is. Szóval megtaláltam ezt a céget, hogy értékesít matracokat az Emagon. Az egyetlen számomra furcsa jelenség az volt, hogy ugyanaz a cég drágábban adja az ágybetéteit, mintha személyesen nála vennéd meg. Ugyanaz a termék, ugyanaz a cég.

A piactéren nem csak a saját termékeiket árulják.

Ez egy elég furcsa jelenség, de a magyarázata faék egyszerűségű. Vannak olyan alacsony árrésű matracok, ahol egyszerűen már nem férne bele, ha a kereskedőnek még az Emag matracok után számított jutalékát is ki kéne fizetnie. Az Emag piacterein fent lenni ugyanis nem mindig olcsó mulatság.

Hát így történhet meg, hogy az Emagos matrac vásárlás nem mindig a legnagyobb biznisz… Ez persze nem az ő hibájuk. Nem jobbak vagy rosszabbak, mint egy másik webáruház. Egyszerűen csak nem így vásárolunk matracot.

Hol vegyek matracot, ha nem neten?

Hát persze, hogy a Matracman Shopban 🙂 Viccet félretéve csak olyan helyen érdemes keresgélni, ahol két alap feltételnek meg tudnak felelni.

Egyrészt mindenképpen csak úgy vásárolj, ha kapsz a matracod mellé pénzvisszafizetési garanciát, hiszen anélkül csúnyán bebukod a pénzed, ha kényelmetlen a matrac. Ez pedig még a legnagyobb szakértelem mellett is előfordulhat. Még én is szoktam hibázni.

Másrészt csak úgy vegyél matracot, ha ki is tudod próbálni. Pont ezért nem veszünk neten sem ágybetétet – de ugyanúgy érdemes elkerülni azokat a helyeket is, ahol valami irdatlan vastag fólián keresztül lehet csak ráfeküdni az ágymatracra.

Ha viszont próbáról van szó, azt érdemes komolyan venni és a lehető legtöbb üzletbe ellátogatni, hogy így kapjunk képet a kínálatról. Sok sikert hozzá! 🙂

Ha hasznos volt a bejegyzés, nyomd meg a “Tetszik” gombot. Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük