Matrac

Luna matrac teszt

Luna matrac – vélemény

A Luna matrac egy újszerű koncepcióval lépett piacra, amikor úgy döntött, hogy egyetlen matraccal nyit webáruházat. A bátor lépésért mindenképpen tisztelet jár nekik, de vajon mit tud a “pont jó matrac” a valóságban?

Luna matrac

Mivel a magyar cégek közül mi is az elsők között indítottunk – Noks néven – hasonló üzleti modellel rendelkező üzletet, így mindenképpen kiemelt figyelmet fordítottunk a Luna matrac fejlődésére. A következő sorokban leírjuk benyomásainkat…

Nem hiszel a matrac tesztekben? Mi sem. Nézd meg erről szóló videónkat!

Luna matrac felépítése

Az ágybetét 4 különböző rétegből áll, de sajnos a honlapon nem találtam információt arra vonatkozólag, hogy melyik milyen vastag és milyen sűrűségű. (Frissítve: Zsolti barátom kiderítette nekem az infókat, szóval alább közlöm.)

Tehát a Luna matrac rétegei és sűrűségük:

 • 4 cm latex (sűrűség: 65kg/m3)
 • 4 cm memory hab (sűrűség: 55 kg/m3)
 • 8 cm nagyrugalmasságú hideghab (sűrűség: 40kg/m3)
 • 7 cm normál hab (sűrűség: 25kg/m3)

Saját tapasztalatből azt mondanám, hogy ez a matrac a magyar közízlésnek túl puha, de a memória hab keménységéről nincs infóm, kipróbálni pedig tudtommal sehol nem lehet, így ez most csak feltételezés marad.


Nem tudod, milyen matracot válassz? Olvasd el az ország legrészletesebb matracválasztási kisokosát. Kattints ide!


Ez a felépítés egyébként nagyon hasonlít az első igazán befutott egymatracos cég, a Casper matrac felépítéséhez. A felső két réteg például mindössze 0,2 cm eltérést mutat csak a Casperhez képest (szintén latex és memory).

Személyes véleményem, hogy a memory akkor sem szerencsés egy matracban, ha nem közvetlenül rajta fekszünk. A melegedés még így is jelentkezhet azoknál, akik érzékenyebbek erre. A memory matracokról írt cikkünkben bővebben is írtunk már erről, ide kattintva elolvashatod.

Amúgy a felhasznált alapanyagokkal nincs gond, bár az alsó réteg eléggé a futottak még kategóriát idézi és szerintem mindössze azért felel, hogy a matrac vasatagabb legyen 7 centivel, de ár-érték arányt tekintve ebben nem látok problémát.

Luna matrac grafika

A grafikáikat kimondottan kedveltem. 🙂

A Luna matrac pontosan úgy néz ki kívülről, mint az összes többi “egymatracos” cég ágybetéte. A magot alulról és oldalról szürke huzat védi, míg felülről világos szövetet kapott. Természetesen méreganyagok nincsenek benne, a huzat odavissza átszellőzik, meg minden földi jó.

Ezt a videót érdemes megnézned, ha matracot keresel!

Azt azért fontos tudni, hogy a huzat felső része sajnos nem választahtó ketté az alsótól, így mosás esetén az egészet le kell hámoznunk róla – ez a mai matracoknál már egyre ritkább, sokkal jellemzőbb, hogy a felső huzat könnyedén leszedhető és mosás után visszaraktható.

Megéri kipróbálni a Luna matracot?

Sajnos kipróbálni csak akkor fogod tudni, hogy ha meg is vásárolod, ugyanis nincs bemutatótermük. Maga a matrac ár-érték arányban nem tűnik rossznak, de ezt nem tudom pontosan, hiszen nem próbáltam én sem – nem akartam visszavinni a használt matracot. 80-as méretben 80.000,- forint, mígy 160×200-as méretben 160.000,- forint a Luna matrac ára. Nem a csillagos ég kategória.

Arra azért érdemes figyelni, hogy amennyiben nem felel meg a matrac, úgy a visszaszállításáról neked kell gondoskodnod, így ennek a költségével számolnod kell. A pénzvisszafizetési garancia időtartama 100 nap.

További hasznos infók a Luna matracokkal kapcsolatban:

 • Egészségpénztárra elszámolható? Nem.
 • Lehetséges hitelre vásárolni? Nem.
 • Garanciaidő: 10 év
 • Vastagság: 23 cm.
 • Súlyhatár: ismeretlen.
 • Szállítási idő: 4-6 munkanap.
 • Szállítás ára: ingyenes.
 • Érdekesség: 180-as méretben nem kapható.
 • Forgalmazó: IKL Kft.

 Ha érdekelnek további matrac tesztjeink, akkor kattints ide.

Amennyiben hasznos volt számodra cikkünk, nyugodtan nyomd meg a “Tetszik” gombot. Köszönjük szépen.

A felhasznált képek a Luna matrac weboldaláról készült képernyőmentések.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük