Ágynemű

Smartduvet okospaplan – megérkezett.

Smartduvet okospaplan – az első “okos” takaró

Úgy néz ki, hogy még tavaly év végén összejött a pénz az első okospaplanra a világon… Az alkotók a Kickstarteren kalapozták össze a pénzt a csodálatos fejlesztésre. De mitől okos ez a paplan? Megfelelő hőmérsékleten tartja a tested egész éjjel? Nem fülledsz be alá? Nem engedi, hogy ki-be takargasd magad? Nem. Beágyazza magát… Tényleg. Az alábbi viedóban kb. egy perc alatt látni fogod, hogy hogyan működik.

Hogyan működik a Smartduvet okospaplan?

Az egész szerkezet nagyjából egy rácsalapú lufi – vagy gumimatrac -, amit be kell varázsolni a meglévő takaród és az ágyneműhuzat közé. Ha ez megvan, akkor már csak össze kell kötnöd a szerkezetet az ágy alá bedobott elektromos pumpával. Amikor beindítod, megtörténik a csoda. Az okostakaró beágyazza magát. 

Okostelefonról beágyazni...

Megnyomod a gombot és már be is ágyaztál…

Mi értelme az okospaplannak?

Semmi. Baromi könnyen beágyazható. Cserébe egy adag műanyagot borítasz magadra minden este. Okostelefonról is be lehet állítani és időzíteni is lehet. Potom 90 ezer forint körül fut egy franciaágy méretű Smartduvet okospaplan. Elsőre azt hittem, hogy médiahekk, de nem, a srácok komolyan gondolták és be is jött az ötletük.

Smartduvet okospaplan

Így néz ki a Smatrduvet okospaplan. Forrás: Kickstarter.com

Megfizethetetlen érzés lenne arra ébredni, hogy az okostakaróm elkezd beágyazni, mert elfelejtettem kikapcsolni az időzítőt vasárnap. De talán ez a poén nem ér meg ennyit…

Ha tetszett a cikk, nyugodtan nyomj a “Tetszik” gombra. Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük