Matrac, matracbolt

Kika matracok – matracboltok sorozat 8. rész.

Kika matrac – vélemény

A Kika matracok 7 helyen is kipróbálhatóak az országban, így egyértelmű, hogy róluk is írnunk kellett a hazai matracboltokat bemutató sorozatunkban.

Nem hiszel a matrac tesztekben? Mi sem. Nézd meg erről szóló videónkat!

Bár alapvetően őket is lakberendezési áruháznak tartom, attól még nem lehet elvitatni tőlük, hogy elég nagy matracválasztékkal – ebben a pillanatban 49 kipróbálható ágybetétet látok – várják az érdeklődőket. Nézzük is meg, hogy mit tudnak nyújtani.

Kika matracok logója

Milyen matracokat találsz a Kikában?

Van itt minden, ami kell. Az árak tekintetében jellemzően drágább megoldásokkal találkozunk, mint mondjuk az Ikea matracok esetében. A következő típusokkal találkozunk az üzleteikben:

Szivacs matracok: én a szivacsmatracoknak nem vagyok nagy híve, de a Kika hozzáállása, hogy a sima mezei szivacsot nem nevezik hideghabnak nagyon tiszteletre méltó. Ezért az őszinteségért az egész Matracman blog nevében megemeljük a kalapunkat a Kika előtt! Nagyon vásárlóbarát gesztus. Azért szivacsot ne vegyetek, mert nem biztos, hogy olcsóbb, mint a hideghab, de biztosan nem olyan tartós. 🙂

Kika matrac szivacsból

Ez a matracuk például jó kis matrac lenne – csak kár, hogy nem olyan nagy sűrűségű és kár, hogy nem hideghabból készül… Kép forrása: kika.hu

Hideghab matracok: a hideghab matracokról írt cikkünkben már kiveséztük ezt a habtípust. Strapabíró, jól szellőző és formát jól követő, szuper alátámasztást adó darabokat lehet belőle készíteni. Mindenkinek ajánlom őket legalább kipróbálásra…

Az egyik legfontosabb téma: a zónás matracok. Érdemes megnézni!

Bonell rugós matracok: szerintem ez a kategória már a múlté. Pontrugalmassága nem nagyon van, cserébe hullámzik, ha a partnered megmozdul. Nem ajánlom senkinek, nem csak a Kika matracainak esetében, de amúgy sem.

Táskarugós matracok: ezek az ágybetétek sokkal több formakövetést és pontrugalmasságot adnak, mint az a bonelles matracok. Ha rugósban gondolkodsz, akkor csak ilyet ajánlok kipróbálásra!

Memory matracok: én nem szeretem őket, mert hihetetlen “memory” érzésük mellett sajnos szellőzésben nem a legjobbak. Attól függetlenül, ha kipróbálod és kényelmes, akkor nem kell megijedni, mert sok embernél a memory “melegedése” inkább csak mérhető, mint érezhető dolog. Ha szerencséd van, akkor te sem fogsz izzadni. 🙂

Kika matrac – megér egy próbát?

Persze! Ahány helyet csak van időd kipróbálni, azt általában érdemes is! A matracvásárlás alapja a matracok tesztelése. Tégy te is úgy és teszteld a matracokat – amennyit csak időd enged! Nyugodtan próbálj Kika matracot is!

Kika üzletek címei

A Kika matracait ezeken a címeken próbálhatod ki:

  • 2040 Budaörs Kinizsi utca 5.
  • 1135 Budapest Lehel út 51.
  • 9012 Győr Királyszék utca 35.
  • 7634 Pécs Makay István utca 7.
  • 1237 Budapest Bevásárló utca 6.
  • 4031 Debrecen Kishatár utca 32.
  • 6723 Szeged Makkosházi körút 29.

Néhány plusz infó a Kika matracairól

A Kika matracok sajnos egészségpénztárra nem számolhatóak el, viszont lehetőség van hitelre vásárolni. A matracok kiszállítása nem ingyenes és sajnos nincs lehetőség rá, hogy elhozzák a a régi ágybetétet. Pénzvisszafizetési garanciát sajnos nem kínálnak, csak és kizárólag az új és bontatlan termékeket veszik vissza – így gyakorlatilag otthoni kipróbálásra nincsen lehetőség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük