Matrac

Dormeo fedőmatrac vélemény

Dormeo fedőmatracok

Nézd meg spéci fedőmatrac akciónkat! Kattints ide!

Megéri Dormeo fedőmatracot venni? Mire végigolvasod a cikket képben leszel, hogy jól költöd-e el a pénzed!

A Dormeo fedőmatrac kínálata az egyik legszélesebb Magyarországon, így nem árt, ha az ember egy kicsit utánanéz, hogy melyiket válassza, mielőtt olyat vesz, aminek semmi értelme. Az alábbiakban egyesével vizsgáljuk meg a termékeiket.

Mielőtt elkezdenéd… Tudtad, hogy a fedőmatrac nem jó arra, hogy a kifeküdt matracodat újjá varázsolja? Hiába mondják sokan, nem mindenre jó! Mielőtt döntenél, olvasd el, hogy mi alapján érdemes választani: Fedőmatrac választás szabályai.

Dormeo fedőmatracok, amiket vizsgáltunk:

Ha nem szeretnél olvasni, nézd meg videón, hogyan válassz!

Dormeo Hero fedőmatrac vélemény

A Hero a kínálat egyik legújabb tagja. Az Ecocell habból készült fekvőbetét 4,5 centiméter vastag, 3 zónára van osztva.

A Hero további előnyei:

 • Gépben, 40 fokon mosható.
 • Csúszásgátló alsó kialakítás.
 • Re-Vitalize kezelést kapott, ami állítólag többek közt aktiválhatja a sejteket és segítheti az anyagcserét is. Én ezekkel kapcsolatban elég szkeptikus vagyok, de ha ők mondják, biztos úgy van.
 • Cleaneffect technikával kezelt, ami elvileg távol tartja az atkákat, a baktériumokat és a szagokat – a kérdés csak az, hogy meddig.
 • Biztosan jól szellőzik, mert a hideghabok jól átszellőznek.
 • Szerintem tetszetős huzatban érkezik. 🙂

Hero fekvőbetét

Hátrányok:

 • A garancia időtartamáról sajnos nem találtam információt.
 • Jelenleg csak 80×200-as, 90×190-es, 90×200-as, 120×200-as és 160×200-as méretben rendelhető.
 • A három komforzóna nekem egy kicsit furcsa, de sok helyen alkalmazzák. Szerintem a két legfontosabb pontunk, aminek be kell süllyednie a matracba az a váll és a csípő (oldaltfekvésnél szemlélve). Viszont egy háromzónás matrac kialakítása ezt nem képes kezelni. Ez privát vélemény persze. Az 5, vagy éppen a 7 zóna sem garantálja, hogy az embert pont ott támassza alá a matrac, ahol kell.
 • Nincs infó róla, hogy milyen sűrűségű habból készül.

Összességében szerintem sokkal jobb választás lehet, mint a hagyományos memóriahabos termékek. Ha ezt választod, mindenképpen várd meg, amíg akciózzák, mert féláron is hozzá lehet jutni – a cikk írásakor pont ilyen akció fut. A 160×200-as méret akció nélkül ebben a pillanatban 59999,- forint.

Dormeo Renew Eucalyptus 3,5 cm fedőmatrac vélemény

A Renew Eucalyptus 3,5 cm vastagon készült példánya kizárólag memóriahabot tartalmaz, így azoknak ajánlom főleg, akiket nem zavar, hogy ez az anyag rendkívül gyengén szellőzik és ezért könnyen bemelegszik használója alatt.

Az Eucalyptus elnevezés az eukaliptusz fából nyert Tencel huzatra vonatkozik – a Tencel az egyik legjobb, ami elérhető a piacon. Ha valaki a memory mellett teszi le a voksát, akkor ez a vastagság elég lehet – az ennél vastagabb 6 centiméteres memóriahab fedők általában már túl süppedősnek érződnek a többség számára.

Előnyök:

 • Tencel huzat.
 • Mosható huzat.
 • Csúszásgátló alj.

Hátrány:

 • A memóriahab nagyon gyengén szellőzik.
 • A garancia időtartamáról nem találtam infót.
 • 80-as méretben ebben a pillanatban nem kapható.
 • Nem áll rendelkezésre információ a hab sűrűségével kapcsolatban.

Jelenleg a 160×200-as méret ára 51.999,- forint. Szerintem a Hero jobb vétel.

Dormeo Renew Eucalyptus 6 cm fedőmatrac vélemény

Dormeo Renew Eucalyptus 6 centis verziója szinte ugyanazt tudja, mint az előző Eucalyptus, azzal a kivétellel, hogy itt a memóriahab már nem 3,5, hanem 6 centiméter vastag. Azoknak ajánlom, akik tényleg a lágyabb érzetet keresik – és persze továbbra sem zavarja őket, hogy a hab szellőzése szinte nulla.

Egyéb tulajdonságai mind megegyeznek az előbb már kivesézett fekvőbetéttel, így nem írom le őket újra. a 160-as 61.999,- forintba kerül.

Dormeo Renew Eucalyptus 6 cm – 7 zónás fedőmatrac vélemény

A Dormeo Renew Eucalyptus 6 cm – 7 zónás fedőmatrac annyiban különbözik kistestvérétől, hogy a memóriahabba 7 “ortopéd” zónát vágtak.

Renew Eucalyptus 6cm 7 zónás fedőmatrac

Én a memóriahab zónásításának nem vagyok nagy híve. Ha a memóriahabba vannak vágva a zónák, akkor nem nagyon változik az alátámasztás csak azért, mert más a vágás formája és mélysége. Egyszerűen összenyomjuk ugyanis testünkkel ezeket a zónákat.

Egy fekvőbetét vastagságában – ha csak nem használunk nagyon nagy sűrűségű anyagot, ami egyáltalán nem jellemző ebben a termékkörben -, úgy gondolom, hogy ennek nincs sok értelme.

Ráadásul az ilyen zónázás szerintem gyengíti a “memory élményt” is – ami szinte egyetlen előnye ezeknek a termékeknek. A 160-as méret 67.999,- forint. Ha memóriahabosat keresel, inkább dönts az előző verzió mellett.

Dormeo Fresh Multizone fekvőbetét vélemény

A Herohoz hasonló a Dormeo Fresh Multizone, azzal a különbséggel, hogy egy kicsit vastagabb terméket kapunk – 5 centiméter -, zónásítás nélkül. Az Eliocell hab itt is kap egy kis vagdosást, hogy lágyítsák, amiről azt gondolom, hogy kimondottan jó ötlet.

Fresh Multizone

Szerintem jobb választás, mint az Eucalyptus sorozat – tekintve, hogy a benne lévő hab átszellőzik, míg a memory nem igazán…

Előnyök:

 • Jó szellőzés.
 • Mosható huzat.
 • Csúszásgátló réteg az alján.

Hátrányok:

 • Továbbra sincs infó a garanciáról és a habsűrűségről.

57.999,- forintért lehet most kapni. Ha választani lehetne, akkor a Hero helyett inkább ezt választanám. Szerinem olcsóbb és jobb.

Dormeo Yin&Yan fedőmatrac vélemény

Dormeo Yin&Yan számomra elég furcsa termék. Az S alakban, két különböző oldallal készült fedőmatrac szerintem nem ad ergonómikus formakövetést. Esetleg két eltérő komfortú oldalt.

Szerintem válassz mást a Dormeo kínálatából, inkább képet sem rakok ide. Az ára 62.999,- forint az 1,60-as méretben.

Dormeo Roll up Supreme fedőmatrac vélemény

A Dormeo Roll up Supreme a Herohoz és a Fresh Multizone-hoz hasonló felületjavító. Az előbbi kettőhöz képest a legnagyobb különbség, hogy az Eliocell hab nem tartalmaz semmilyen formázást, így azoknál egy kicsit keményebb a mag – amit minden bizonnyal a vastagabb huzat ellensúlyoz. Memóriahab nincsen benne, így a szellőzésével sem lesz gond.

 Roll Up Supreme

Az 5 centiméteres vastagság 4 centi habot tartalmaz egy centi huzat mellett – így itt a huzat vastagabb, mint az előző modelleknél. Ezzel számolni kell, mert a nagyobb méretek mosása egy kisebb  mosógépben nehezebb ügy lehet.

Előnyök:

 • Hideghabból készült, így a mag átszellőzik.
 • Levehető, mosható huzat.
 • + tépőzár a könnyebb tároláshoz.

Hátrányok:

 • Nincs elérhető információ a garanciáról.
 • Nincs információ a habsűrűségről.
 • A huzat vastagsága miatt a gépben való mosás nehézkesebb lehet.

160-as méretben 54.999,- forintba kerül. Érdemes kipróbálni, mert szubjektív, hogy a vastagabb huzat miatti érzet változás mit mutat.

Dormeo Memosan Roll-up 3+2 fedőmatrac vélemény

A Memosan Roll-up az első fedő, ahol belefutottam a garancia időtartamába (2 év). De nem csak ebben különbözik az eddigiektől. Ez az első “hibrid” Dormeo fekvőbetét is a kínálatban. Az alja 3 centiméter Ecocell habot tartalmaz, erre jön rá két centi memóriahab.

Előnyök:

 • Gépben, 40 fokon mosható huzat.
 • Át van lyukasztva több helyen az egész, így annak ellenére, hogy memóriahabot is tartalmaz, jobban szellőzik.
 • + tépőzár a tároláshoz.

 Memosan Roll-up 3+2

Hátrányok:

 • A memóriahab szellőzése gyenge – bár ezt részben orvosolja, hogy át van lyuggatva az egész matrac.
 • Én nem hiszek a 3 zónás dolgokban, de ez nyilván szubjektív dolog.
 • Nincs adat sem a memóriahab sem a tartó Ecocell hab sűrűségéről.

Ha keményebb betétet keresel, akkor szerintem ez lesz a te példányod. Persze ettől még próbálni kötelező. Az ára 62.999,- forint a szokásos méretben.

Dormeo Memosan Roll-up 5+2 fedőmatrac vélemény

A Memosan Roll-up 5+2 alapvetően ugyanaz, mint az előbb bemutatott példány – csak egy kicsit vastagabb a memory alatt az Ecocell tartóhab – ahogy a nevéből is kiolvasható, 5 centi.

Ha azért keresel fedőmatracot, mert ki van feküdve a meglévő fekhelyed, akkor ezzel van a legnagyobb esélyed javulást elérni. Persze ettől még ez sem fogja megoldani a szitut, de jobban jársz, mint a többivel. Ára 180-as méretben 79.999,- forint.

Dormeo Aloe Vera 3+1 fedőmatrac vélemény

Az Aloe Vera 3+1 3 centi Ecocell habot és 1 centiméter memóriahabot tartalmaz. Az alul található hab tojástartó formára van vágva, így lágyabb hatást kelt (és egy leheletnyit segít a memory melegedésével szemben.)

Előnyök:

 • Levehető, mosható huzat.
 • Aloe verás huzat (akinek ez szimpatikus)

Dormeo-Aloe-Vera

Hátrányok:

 • A memóriahab nem szellőzik.
 • Nincs infó a habsűrűségekről és a garanciáról.

Mivel a memory réteg olyan vékony, hogy már jelentéktelenné válik az összhatás szempontjából, én inkább a Dormeo hideghab fedőmatracait ajánlom. Ebben a pillanatban csak a 90-es árát látom, ami 35999,- forint – tehát szerintem a hideghabok árban is jobban megérik a pénzüket.

Dormeo Air fekvőbetét vélemény

Bár úgy látom, hogy a Dormeo Air fedőmatrac éppen kifuttatás alatt van – ebben a pillanatban éppen 5 darab van már csak hátra a készletből – szerintem megéri beszélni róla, mert az egyik legérdekesebb fedő a hazai piacon.

A beleépített Octaspring rendszer ugyanis szerintem kiválóan alkalmas a puhításra – ha viszont ki van feküdve az ágyad, arra ez lesz a legkevésbé alkalmas!

Nem is szeretnék se negatívat, se pozitívat írni róla, ha úgyis mész személyesen próbálni – ami kötelező, ha nem akarsz félrenyúlni -, akkor majd mindenképpen feküdj rá. Árban természetesen ő a leghúzósabb – 80×200-as méretben is 44.999,- forint.

Dormeo fedőmatrac pénzvisszafizetési garancia

A honlapjukon ez a sor olvasható: “Pénzvisszafizetési garancia. Interneten vagy telefonon keresztül történt vásárlás esetén 14 napos visszafizetési garanciát biztosítunk termékeinkre.” Ez inkább elállási jog, nem pénzvisszafizetési és minden internetes kereskedő köteles biztosítani. (Ide kattintva olvashatsz többet az elállási jogról matracok esetén). Ráadásul csak akkor él, ha neten  vagy telefonon vásárolsz, boltinál nem!

Azonban az általános vásárlási feltételeik között ez a kivétel található az elállási joggal kapcsolatban: “Ön kivételesen nem gyakorolhatja elállási jogát az alábbi esetekben: … olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza; …

Namost a Dormeo fedőmatraca bizonyára zárt csomagolásban érkezik és higiéniai terméknek számít – legalábbis ha elfogadjuk, hogy amennyiben Jancsi és Juliska romantikázik rajta 13 éjszakán át, akkor az ront a dolgok higiéniáján.

Persze ettől még lehet, hogy rugalmasak, csak a leírásuk nem teljesen egyértelmű…

Megéri kipróbálni?

A matracipar alapvetése, hogy ha vásárolni akarunk valamit, akkor azt ki kell próbálni… Pontosan így van ez a Dormeo fedőmatracokkal is. Menj és próbálj ki minél többet és dönts a tapasztaltak alapján.

Ha van kedved, nézz be hozzánk is és próbáld ki fedőmatracainkat – ingyenes szállítással és 30 napos pénzvisszafizetési garanciával.

Ha bármilyen kérdésed maradt volna a témában, írj nyugodtan a molnar.miklos(kukac)matracman.hu címre és megpróbálok segíteni.

További infó: a termékekről készült képek a Dormeo weboldaláról készült képernyőmentések, melyek a könnyebb érthetőséget szolgálják az olvasó számára. A leírtak és az árak a 2018. december 5-én látott állapotok szerint vannak feltüntetve, ezek a cikk írása óta változhattak.