Matrac

Black Friday, Fekete Péntek, matrac akció

Black Friday a matrac kereskedelemben – 2022-ben is aktuális

Imádom az amcsikat. Ott tényleg mindent megtesznek a vásárlókért a matrac szaküzletekben. Mondjuk az árrésük olyan, hogy itthon mindenki besírna, de a szolgáltatás színvonalában ők a legjobbak. Van náluk ez a Black Friday nevű őrület. Itthon is elkezdték csinálni néhányan, de nem igazán működik. A cikk végére kiderül, hogy miért nem…

Tartalomjegyzék – kattintható:

Black Friday matrac – avagy matrac vásárlás Fekete Pénteken.

Itthon elsősorban a matrac webáruházak készülnek a Black Fridayre, de van néhány szaküzlet is, aki kissebb-nagyobb akcióval kedveskednek a vásárlóknak.

Olyan akciók, mint Amerikában – 50, 60, sőt 80-90 százalék – semelyik normális szaküzletben nincsenek. Árazási politikájából adódóan Jysk matracot és Dr. Balm matracot biztosan akkor is lehet majd féláron venni, de olyat meg jó érzésű ember nem akar.

Fekete Péntek matrac akció

Így néz ki egy Black Friday matrac akció Amerikában – kicsit más a leányzó fekvése…

A legtöbb matrac kereskedés nem tud 50 százalékot adni, mert egyszerűen nincs ekkora árrésük. Ezért nem fognak részt venni ebben a játékban. Ha olyan árrések futnának, mint a nagy amerikai láncok üzleteiben – 300-600 százalék, akkor biztosan itthon is lennének ilyenek. Addig marad a fapados Fekete Pénteki matrac kínálat.

Csak egy tipp: érdemes zónás matracot keresned! Miért? A videóból kiderül!

Egyébként nem ár, hanem érték alapján kell matracot választani. Akkor biztosan jól fogunk aludni.

Én személy szerint utálom a Black Fridayt.

Először is, a Fekete Péntek szerintem egy teljesen kultúrálatlan dolog. Itt részletesebben is lehet róla olvasni, hogy honnan ered és hogy hová tart: https://hu.wikipedia.org/wiki/Black_Friday_(vásárlás)

De visszatérve egy kicsit a gyakorlatiasabb kérdésekhez… Szerintem konkrétan át vagyok verve, ha egész évben 300 forintért kínálnak valamit és Fekete Pénteken hozzám vágják féláron. Akkor egész évben csak szivattak vagy hogyan van ez?

Az én vásárlóim olyan emberek – hölgyek és urak -, akik nem érdemlik meg, hogy hülyének nézzem őket. Igen, szoktam én is matrac akciót csinálni, ha van valami indoka – például olcsóbban kapok valamit az egyik beszállítótól.

De nem nézhetem hülyének a vásárlóimat az év 364 napján, hogy majd egy napig féláron adjam az ágybetéteket. Arról nem is beszélve, hogy ha féláron adnám, akkor mínuszos lenne a dolog. Ja kérem, ha belerakjuk az anyagot a matracba, akkor nem olyan egyszerű féláron adni – Black Friday ide, vagy oda.

Személy szerint is tartózkodom az olyan cégektől, akik féláron adják ilyenkor a termékeiket. Rosszul esik a tudat, hogy máskor miért kell dupla ennyit fizetnem – lehet, hogy nem is ér annyit a már megvásárol termék? Szerinted?

Hol vegyünk matracot?

A Black Friday matrac akciói helyett azt javaslom, hogy olvassatok el inkább egy részletes cikket a matracokról. Ezt itt: Milyen matracot vegyek? 

Ha elolvastad – tényleg hosszú -, akkor bizonyára képben vagy vele, hogy mik a matracválasztás fő kritériumai. A matracbolt keresésénél szerintem három dologra érdemes nagyon odafigyelni:

  • Az ágybetéteket ki kell próbálni, így a matrac webáruházakat érdemes kizárni – monitoron fekve nem érzed, hogy milyenek a matracok.
  • A legjobb szakértő és a legfelkészültebb vásárló is félre tud nyúlni. Ilyenkor csak akkor nem marad a nyakunkon a matrac, ha kaptunk mellé pénzvisszafizetési garanciát.
  • Próbálj ki minél több üzletet – így nagyobb lesz az összehasonlítási alapod.

Ha matracvásárláson töröd a fejed, akkor nézz be hozzánk is a Matracman Shopba. Várunk szeretettel.

Ha tetszett a cikkünk, és neked is feláll a hátadon a szőr az egész Black Friday baromságtól, akkor oszd meg ezt a cikket Facebookon! Köszönjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük