Matrac webáruház? Inkább hagyd ki…

Matrac webáruház – jó ötlet vagy teljes hülyeség?

Miért veszélyes matracot webáruházból vásárolni? Járhatsz úgy, mint a Mabyt károsultak? Miért nem tudod majd visszaküldeni, ha nem válik be? Miért butaság próba nélkül vásárolni? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat ebben a bejegyzésben.

Miért baj, hogy a matrac webáruházak nem biztosítanak próba lehetőséget?

Az a legnagyobb baj a matrac webshopokkal, hogy nem tudod kipróbálni a matracot. Elmesélek egy egyszerű történetet, amiből érteni fogod, hogy mi a baj ezzel.

matrac webáruház

Kép forrása: mattressonline

Nagyjából egy hete pont én voltam szolgálatban az egyik üzletünkben, amikor bejött egy hölgy és azt mondta, hogy kemény matracot szeretne vásárolni. Elkezdtük próbálgatni a különböző ágybetéteket és tudod, mi lett a vége? Megvette az egyik leglágyabb matracunkat.

Nem érted, hogy hogyan lehet ez? Elmondom. Úgy, hogy a matracok keménysége relatív. Mást jelent a kemény számodra, mint párod számára. Sőt, ami még rosszabb, hogy mást jelent XY matrac webáruház tulajdonosának és mást Kiss Géza matrac webhopjának.


Jó matracot keresel? Olvasd el matracválasztási tanácsadónkat ide kattintva!


De igazán még a webáruházon belüli matrac keménységeket sem tudod összehasonlítani, mert van, aki a gyártói leírásokat használja. Valójában mindenki összevissza beszél, mert nincs egységes mérési rendszer.

A matracok keménységének összehasonlítása tehát lehetetlen feladat. Sőt, hidd el, hogy valójában te sem tudod, hogy mit szeretnél, amíg nem próbáltad ki – vagy lehet, hogy te tudod, hogy keményet szeretnél, csak azt nem tudod, hogy mi van az üzletben kemény címszó alatt.

Matrac webáruházak előnyei

Mielőtt ezt a cikket megírtam, igyekeztem feltérképezni, hogy mit ígérnek a matrac webáruházak. Szerintük mik azok az előnyök, amiért érdemes inkább náluk vásárolni a hagyományos üzletek helyett. Nézzük át, hogy miket találtam.

A matrac webshop olcsóbb. Ez egy visszatérő elem a kizárólag online matracboltok leírásaiban. Az igazság az, hogy legtöbbször egyáltalán nem olcsóbbak, mint a hagyományos boltok. Sokszor ugyanazokat a márkákat árulják, ugyanazon az áron. Lehet, hogy meg tudják spórolni az üzletbérlés költségét és kevesebb bérköltség, mégsem látom, hogy annyira baromi olcsók lennének azok az árak.

Minden bizonnyal azért, mert a többség van annyira bölcs, hogy kipróbálja a matracot vásárlás előtt, így a webáruházak forgalma elhanyagolható a hagyományos boltokéhoz képest. Így pedig nehéz spórolni, ahhoz ugyanis nagyobb mennyiséget kellene eladni…

Utáljuk az embereket. Ha utálod az embereket és nincs kedved közéjük menni, akkor természetesen marad az online rendelés. Tiszta sor.

Ennyi. Nincs más érv amellett, hogy valaki webáruházban vegye meg a matracát.

Valahol még olvastam olyat is, hogy egy pár perces próba nem ér semmit és a szaküzletben csak összezavarnak az eladók. Hát apám. Matracot próba nélkül vásárolni olyan, mint főzőveresenyen kizárólag képről zsűrizni. Baromság.

Miért nem veszi vissza a webáruház a matracot?

Ha félrenyúltál – amire a feljebb részletezett okok miatt elég nagy esélyed van -, akkor a webáruház nem köteles visszavásárolni a használt matracot.

Lehet, hogy meglepődsz, hiszen az interneten vásárolt termékeket 14 napig tesztelheted, majd, ha valami nem tetszik, akkor visszaküldheted és visszaadják a pénzedet. Azonban a matracok esetében ez nem igaz.

A matrac higiéniai terméknek számít. Ugyanúgy, ahogy a bugyi és például a melltartó is. Ha kibontottad, akkor arra már nem vonatkozik a 14 napos elállási jog. Senki sem akar ugyanis a későbbiekben használt matracodon aludni.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy csak olyan matrac webáruház adja majd vissza a pénzed, amelyik ezt önként vállalja, mert a törvény nem kötelezi őket semmire. Sajnos azonban kevés olyan matrac webshop van, amelyik valódi pénzvisszafizetési garanciát ad…

A leírtak alapján én inkább azt ajánlom, hogy webáruház helyett keress egy olyan matracboltot, ahol ki is tudod próbálni leendő ágybetétedet.

Például ajánlom a Matrackuckó és a Noks matrac bemutatótermeit. Itt még velünk is találkozhatsz, sőt még valódi pénzvisszafizetési garanciát is kaphatsz. ☺

Járhatok úgy, mint a Mabyt károsultak?

Nos, ez azért nem fenyeget a matrac webáruházak esetében. Persze ehhez be kell tartanod néhány szabályt. Például soha ne utalj előre. Kérj utánvétes fizetést. Így csak akkor kell fizetned, ha már tényleg megérkezett a matrac. Ugyanígy biztonságos a bankkártyás fizetés is. Ugyanis a bankok visszafizetik a károdat, ha időben bejelented a problémádat….

Szóval ebből a szempontból nem veszélyes dolog matracot a neten keresztül rendelni – vagy legalábbis nem veszélyesebb, mint a hagyományos bolti vásárlás, ahol előre kifizeted a terméket.

Ha tetszett a bejegyzésünk, kérlek oszd meg Facebookon is. Köszönöm!

Matrac webáruház? Inkább hagyd ki…
5 (100%) 3 votes
Oszd meg te is! Köszönjük! :)
By | 2017-07-18T13:54:58+00:00 July 18th, 2017|Matrac|0 Comments

About the Author:

Hahn Gábor 2010-ben kezdett matracokkal foglalkozni. A magyar és osztrák Noks matrac tulajdonosa, a Matrackuckó résztulajdonosa. 2017 elejétől gyakorlatilag visszavonult a napi munkától egyéb cégeiben és kizárólag Magyarország alváskultúrájának fejlesztéséért dolgozik.

Leave A Comment

OSZD MEG TE IS!