Kigödrösödött matrac: hogyan kerüljük el?

Kigödrösödött matrac? A Tiéd ne legyen az!

A kigödrösödött matrac hatalmas szívás, de van néhány olyan szabály, amit ha betartasz, sokkal tovább tudod használni a matracodat, mint azok akik nem foglalkoznak vele. Nézzük pontról pontra:

 

Ha nincs kedved olvasni, nézd meg videón a cikket!

1. Ne ülj állandóan a matrac szélén. Nem arra gondolok, hogy ébredés után azonnal pattanj ki az ágyból, de ha a számítógépasztalt a matrac mellé húzod és ott fogsz ülni napi 4 órát, akkor normális, hogy a széle megsüllyed. A matrac nem fotel, arra tervezték, hogy aludj rajta, és garanciában sem fogják cserélni, mert “nem rendeltetésszerű használatnak” minősül.


Lecserélnéd a régi, kifeküdt matracod? Olvasd el, hogyan kell új matracot választani!


2. Forgasd a matracod. Ha ketten használjátok, ha egyedül, egy kis forgatással mindig máshol fogod nyomni, így sokkal tovább tartja a formáját. Ez a folyamat olyan mint autóknál az olajcsere. El lehet hagyni, de nem érdemes. Ha havonta megcseréled a fej és lábrészt, akkor már rengeteget tettél matracodért.

Kigödrösödött matrac

Ez a matrac tuti kuka, akkora gödör van az alján.

3. Használj olyan ágyrácsot, ami rendesen alátámasztja a matracot. Ha foghíjas a bordasor, akkor a matracot alulról nem támasztja meg semmi, így természetes lesz, hogy bizonyos pontjain megereszkedik. Erre érdemes nagyon odafigyelni.

4. A matrac nem arra van, hogy a gyerekek állandóan ugráljanak rajta. Persze, egy-két párnacsatától nem lesz baja, de ha a nagyobb súlyú gyerekek minden nap órákon át őrjöngenek rajta, akkor nem lesz túl tartós.

5. Ha szeretsz olvasni az szuper dolog. De tartsd szem előtt, hogy ilyenkor más pozíciót veszel fel, mint alváskor, így a testsúlyod is máshogy oszlik el. Mivel kétszer akkora terhelést raksz a hátsódra, a matracod is kétszer olyan gyorsan fog elhasználódni az adott ponton. Az igazán jó matracok kimondottan alvásra vannak fejlesztve, ami fekvőpozíciót igényel. Ha sokat olvasol, tedd inkább a nappaliban.

+1 tipp: használj matracvédőt. A matrac legsérülékenyebb része mindig a huzat. Ezt gyűröd éjjel-nappal, erre öntöd rá a reggeli kávéd, az esti pohár vörösbort, ezt szurkálja a zsebedben maradt kulcs is. Dobj rá egy matracvédő lepedőt és nem csak az esetleges szakadásoktól óvod meg, de foltokkal sem lesz tele.

+1 soha ne tedd tipp: ha már kifeküdted a matracod, és ez gondot okoz alvás közben, akkor ne próbáld megmenteni, mert nem fog sikerülni. Sok helyen reklámozzák csodaszerként, de itt már írtunk róla, hogy a fedőmatrac nem erre van kitalálva. Nem fog tehát segíteni.

A fenti tanácsokat betartva akár éveket is nyerhetsz a matracod élettartamában. Ha azonban már úgy érzed, hogy a matracod nem az igazi, esetleg sokat forgolódsz rajta, fáj a hátad vagy zsibbadnak a végtagjaid, akkor lehet, hogy itt az ideje lecserélni régi matracod – ebben az esetben ne habozz cselekedni, mert minden nappal csak rosszabban fogsz aludni.

Ha új matracot szeretnél, akkor gyere be a Matrackuckó vagy a Noks matrac bemutatótermébe. Nálunk mindig móka a matracválasztás. 🙂

Segíts másoknak is, hogy tovább tudják használni a matracukat! Nyomkodd nyugodtan a “Tetszik” és “Megosztás” gombokat! Köszönöm! 🙂

Kigödrösödött matrac: hogyan kerüljük el?
5 (100%) 9 votes
Oszd meg te is! Köszönjük! :)
By | 2017-08-03T14:41:08+00:00 February 22nd, 2017|Matrac|0 Comments

About the Author:

Hahn Gábor 2010-ben kezdett matracokkal foglalkozni. A magyar és osztrák Noks matrac tulajdonosa, a Matrackuckó résztulajdonosa. 2017 elejétől gyakorlatilag visszavonult a napi munkától egyéb cégeiben és kizárólag Magyarország alváskultúrájának fejlesztéséért dolgozik.

Leave A Comment

OSZD MEG TE IS!