Jysk fekvőbetétek, Jysk fedőmatracok kritikája

Jysk fedőmatrac kritika

Már írtunk egyszer kritikát a Jysk matracokról, de akkor nem tértünk ki jobban a Jysk fedőmatrac témakörére. Ma szülinapi zsúrra vittem a lányomat és a játszóház mellett pont volt egy Jysk, így gondoltam, hogy amíg a gyerek mókázik, én tesztelek egy kicsit. A választásom a fedőmatracokra esett…

Jysk fedőmatrac nem túl big sűrűséggel

A Jysk memory fedőmatrac családjában 4 féle fekvőbetét található: T30, T40, T65 és T110 néven futnak. Nézzük meg őket egyesével.


Ha érdekel, hogy mi alapján érdemes fedőmatracot választani, akkor kattints ide: fedőmatrac választási tanácsok.


Jysk Gold T30 Wellpur fedőmatrac

Ez a legalapszintűbb termékük, de természetesen az ő neve is Gold. 4,5 cm memory habszivacsot tartalmaz, amiről azt írják, hogy memory hab. Ez az országban a legalacsonyabb sűrűségű memory hab, hiszen csak 30 kg/m3. Az átlagos sűrűségű memória hab Magyarországon 50kg/m3. Nagyjából mindenhol ez kapható. Cserébe 80×200-as méretben az ára 17500,- forint – úgy, hogy most féláron adják. Majd elfelejtettem: a huzata mosható.

Videó: néhány tipp a felületvarázslók kiválasztásával kapcsolatban.

Azt gondolom, hogy a T30-as fedőnevű Jysk fedőmatrac nem a legjobb vétel. Ennyiért vagy kicsit drágábban már szinte bármelyik szaküzletben kaphatunk jobb terméket.

Jysk Gold T40 Wellpur fedőmatrac

Kövezzetek meg, de én semmilyen különbséget nem találtam a T30 és a T40 között. Illetve egyet igen. A T40-es Jysk fedőmatracnál a termékleírásnál van egy ilyen fül: “Tulajdonságok: bambusz”. De a leírás szerint ugyanolyan a két termék huzatának összetétele – természetesen ezen is moható huzatot találunk. A valóságban annyira az eltérés, hogy a T40-es modellen a huzat allja 3D anyag.

t30-as felületjavító, mint luxus

Luxusnak én azért nem hívnám…

Az ára most akciósan csak 20.000,- forint a 80-as méret esetében. Mivel ő is az ország legrosszabb memoryhabját tartalmazza (nem tudok másról, aki ilyen gyenge minőséget használ, megismétlem 50-es helyett 30-as), ezért megvásárlásra semmiképpen sem ajánlom.

Jysk Gold T65 Wellpur fedőmatrac

Megérkezett a nehéztüzérség! 8 centi 30-as sűrűségű memory hab. A piaci átlag azt mutatja, hogy a 4 után a 6 centi vastag fedőmatracok jönnek, de tulajdonképpen mindegy is, hiszen ez a habsűrűség olyan alacsony, hogy még így is 20 százalékkal kevesebb anyagot tartalmaz, mint egy átlagos 6 centis felületjavító…

Az árán kívül – 49990,- forint 80-as méretben – a Jysk T65-ös memory fedőmatracának még egy nagy hibája van. Az, hogy belevarrtak 2 cm memory réteget a huzatba. Így már nem lehet sajnos kimosni, mert különben tönkremenne…

Jysk Gold T110 Wellpur fedőmatrac

A végére azért maradt egy kis izgalom/ érdekesség is. Úgy néz ki, hogy itt szakítottak azzal a hagyománnyal, hogy csak az általam leggyengébbként ismert 30-as sűrűségű memory habot rakják bele a fedőmatracba. Merész lépésként tehát belekerült az általam második legrosszabbként ismert sűrűség, a 40kg/m3 is. Persze lehet, hogy én tévedek és más is árul ilyen memória habból készült felületjavítót. A huzatba itt is varrtak a memóriahabból, így itt sem tudod kimosni anélkül, hogy tönkre ne menne.

jysk felületvarázsló bolt

Mindenki nagyon kedves volt, amikor ott voltam….

A habba itt már került az úgynevezett “hűsítő gélből”, ami azt a célt szolgálja, hogy nem melegedjen át olyan könnyen a felületjavító. Az egész termék összesen 10 cm vastag, amiből 2 cm a huzat. Az ára jelen pillanatban 79.990,- forint (80×200 cm). Ebből az árból már majdnem olyan matracot veszel, ami énekel is neked, hogy könnyebben elaludj.

Jysk fedőmatracok – konklúzió

Én azt gondolom, hogy ilyen sűrűségű memory habot kár vásárolni – ráadásul ennyiért főleg. Viszont félreértés ne essék, azt mondom, hogy menj el és próbáld ki őket nyugodtan. Egyrészt amit fent leírtam, annyira negatív, hogy máshogy úgyse hinnéd el, másrészt pedig sosem lehet tudni – lehet, hogy neked bejön.

Az általam ismertetett árak 2017. március 12-én voltak elérhetőek. A termékeket a Récsei Centerben lévő Jysk üzletben taperoltam. Minden eladó nagyon kedves volt – a kilétemet természetesen nem fedtem fel előttük. Köszönöm a segítőkészségüket!

Ha szeretnél jobban aludni, kövess minket Facebookon is! Köszönjük!

Jysk fekvőbetétek, Jysk fedőmatracok kritikája
4 (79.39%) 33 votes
Oszd meg te is! Köszönjük! :)
By | 2017-08-11T09:47:23+00:00 March 12th, 2017|Matrac|0 Comments

About the Author:

Hahn Gábor 2010-ben kezdett matracokkal foglalkozni. A magyar és osztrák Noks matrac tulajdonosa, a Matrackuckó résztulajdonosa. 2017 elejétől gyakorlatilag visszavonult a napi munkától egyéb cégeiben és kizárólag Magyarország alváskultúrájának fejlesztéséért dolgozik.

Leave A Comment

OSZD MEG TE IS!