Ikea matracok – matracboltok sorozat 7. rész.

 Ikea matrac – vélemény

Legtöbbünk számára az Ikea ismerős hely, hiszen gyakorlatilag mindenki vett már ott valamit a lakásába – ráadásul a katalógusuk minden postaládába megérkezik. Nyilvánvaló, hogy ha matracvásárlásra szánjuk magunkat, akkor is eszünkbe fog jutni az Ikea matrac. De mit tud nyújtani ezen a fronton a világ legnagyobb lakberendezés multija?


Ha biztosan jó matracot szeretnél, akkor olvasd el a matracválasztásról írt cikkünket: milyen matracot vegyek?


Matracos múlttal az Ikea matracok két részre bonthatók. Vannak azok a termékek, amit csak csalinak használnak. Ezeknek az ágybetéteknek az ára alacsony ugyan, de cserébe annyira vékony is a matrac, hogy nem nagyon úszod meg, hogy vegyél alájuk egy rugalmas ágyrácsot. És akkor már vehetnél egy rendes matracot is, hiszen franciaágy méretben biztosan nem kapsz 30.000,- forint alatt rendes ágyrácsot – ennyiért is csoda.

Ikea matracok fotó

Kép forrása: player.hu

A matracaik másik fele már eléri a kívánt vastagságot. Ebben az esetben viszont ár-érték arányban nem jössz ki olyan jó. Gyakorlatilag, ha azt a pénzt ráköltenéd bármelyik kis matracszaküzletben, akkor 80% az esélyed, hogy jobb matracot kapnál. Csak ugye, egy kis szaküzlet nem tudja behozni azt a kritikus tömeget, amit az Ikea igen. Így nincs pénz egész nap a tévében reklámozni. 🙂

Azt azért hozzá kell tenni a dologhoz, hogy nem rossz matracok azok, amik az Ikeában vannak és nem is próbálnak meg megvezetni téged. Egyszerűen csak van jobb – szerintem. Egyetlen érdekesség jut csak velük kapcsolatban eszembe, ami nekem nem tetszik, az pedig az Ikea matrac mellé járó garancia. No dehát, ilyen a marketing…

Az Ikea matrac garancia

Talán néhány szót külön is megérdemel az Ikea matracok garanciája. Rekordidejű, 25 éves garanciát adnak matracaikra. Ez azért érdekes mert a szakma nagyjából 5 és 10 év (én vagyok az 5 mellett, de ez egy másik cikk témája lesz) között határozza meg egy ágybetét ideális élettartamát.

Elég nehéz normális garanciát adni tehát 25 évre. Mert a matracok nem erre vannak kitalálva. Az igazság az, hogy az Ikea matracok esetében sincs ez másként. A garancia kizárólag a gyártási hibákra vonatkozik. Na most, hogy pontosan mi számít gyártási hibának, azon el lehet elmélkedni, de első kézből adhatom az infót: a természetes felpuhulás például biztosan nem. Így akár 125 év is lehetne a garancia, akkor sem lennénk előrébb.

Milyen matracokat árulnak az Ikeában?

Típusonként a következő matracokba tudsz belebotlani az üzleteikben:

Ikea matrac kipróbálása: megéri?

Természetesen! Ha ágymatrac vásárlásra adod a fejed, akkor egyetlen aranyszabály van, amit szinte minden matrackresekedő elmond. Így hangzik: “próbálj ki minél több matracot”! Az Ikea matracok mellé adott 90 napos cseregarancia – bár nem a pénzed kapod vissza – nyújt némi védelmet a mellényúlás ellen. És ha már ott vagy, nyugodtan megebédelhetsz náluk, a húsgolyókat mindenki imádja! 🙂

Persze mégjobban megérheti, ha eljössz hozzánk a Matrackuckó nagy a Noks matrac bemutatótermébe. Várunk szeretettel. 🙂

Ikea üzletek címei

Magyarországon az ikea matracait a következő címeken tudod kipróbálni:

  • 2040 Budaörs, Sport utca 2-4.
  • 1148 Budapest Örs vezér tere 22.

Hasznos infók az Ikea matracokkal kapcsolatban

  • Egészségpénztárra elszámolhatók? Az Ikea matrac egészségpénztárra nem száomlható el.
  • Ingyen szállítják házhoz? Nem.
  • Elviszik a használt ágybetétet? Sajnos nem.
  • Hitelre lehet vásárolni? Igen, lehet.
  • Adnak hozzá pénzvisszafizetési garanciát? Azt nem, de van cseregarancia. Tehát, ha nem válik be, akkor kicserélheted egy másik Ikea matracra vagy jóváírják az összeget egy jóváíró kártyán.

Ha tetszett a cikkünk, akkor alvás témájú tippekért kövess minket Facebookon is!

A bejegyzésünket a csillagok nyomkodásával tudod értékelni:

Ikea matracok – matracboltok sorozat 7. rész.
4.1 (82.22%) 27 votes
Oszd meg te is! Köszönjük! :)
By | 2017-07-25T16:53:18+00:00 March 2nd, 2017|Matrac, matracbolt|0 Comments

About the Author:

Hahn Gábor 2010-ben kezdett matracokkal foglalkozni. A magyar és osztrák Noks matrac tulajdonosa, a Matrackuckó résztulajdonosa. 2017 elejétől gyakorlatilag visszavonult a napi munkától egyéb cégeiben és kizárólag Magyarország alváskultúrájának fejlesztéséért dolgozik.

Leave A Comment

OSZD MEG TE IS!