Dr. Balm matrac – körkép a matracmárkákról 1. rész.

Dr. Balm matrac – vélemény

Megfogadtam, hogy ha elkezdem írni ezt a blogot, akkor csak és kizárólag pozitívan fogok hozzáálni mindenkihez. Legfeljebb szurkálódni fogok – de ezt magammal is megteszem, szóval nincs benne semmi különös. Nos, a Dr. Balm matrac családdal kapcsolatos bejegyzésem feladta a leckét ezzel kapcsolatban.

Mi a bajom a Dr. Balm matracokkal?

Az a problémám vele, hogy biztosan túl lelkes vagyok, de megpróbáltam utánajárni az egyik állításuknak. Ennek:  “Dr. Balm Sleeping Systemet a mély alvás (NREM Phase) elősegítőjének, a gerincbántalmak enyhítésének és megelőzésének szakértőjeként tartják számon szerte a világon.

Gyanúsnak tűnt a Dr. Balm matrac, mert még nem hallottam róla soha, ezért rákerestem angolul, de nem találtam semmit. Aztán nekimentem németül is, de úgy sem. Annyira ismerik az egész világon, hogy nem említik sehol. Magyarországon is csak a Bella Italia bútor (legújabban Vamosi Milano) oldalán. Hát, ez enyhén szólva is ferdítésnek tűnik.


Figyelem! Normális matracot keresel? Ezt mindenképpen olvasd el: Milyen matracot vegyek?


dr-balm-matrac

Kép forrása: drbalm.hu

Ez az idézet is a dr. Balm matrac weblapjáról van: “Dr. Balm Sleeping System sikeres kutatásokat folytatott az éjjeli alvás legmélyebb, NREM fázisáról“. Remélem, hogy megosztják majd a kutatásaikat a nagyközönséggel is, mert szakmai kíváncsiságom kielégíthetetlen… 🙂 Viccet félretéve, ez konkrétan teljesen kamunak hangzik.

Sajnos nem sok hasznos információt találunk a matracokról a weblapjukon, így nehéz megmondani, hogy valójában mennyit érhetnek. De a fent leírtak miatt én elég gyanúsnak találom őket. Úgy érzem, hogy valami elcsúszott a kommunikációjukban.

Milyen matracok tartoznak a Dr. Balm matrac családba?

Ez egy olyan matraccsalád, aminek négy tagja van, konkrétan ők:

Dr. Balm Vital matrac – egyszerű szivacsnak tűnik és mivel semmit nem írnak róla, nehéz bármit mondani. Elég valószínűnek tűnik, hogy túl kemény, ami ugye nem jó a gerincnek.

Eredeti áron 120.000,- forint a 180-as méret, míg akciósan 60.000,- körül mérik. Eredeti áron véletlenül sem szabad megvenni.

Dr. Balm ortopedic matrac

Két betonkemény kókuszréteg között zsákrugó – semmi értelme.

Dr. Balm Orthopedic matraczsákrugóskókusz hibrid. A fent már leírtak tükrében nagyon kétlem, hogy a “Dr. Balm Sleeping Systems” bármit is kutatott volna valaha – ahogy ennél a matracnál is írják. Ha mégis, akkor szólni kéne a kutatóiknak, hogy a zsákrugók a formakövetésért felelnek, míg a kókusz a keménységért. Éppen ezért nem szoktak a zsákrugók fölé kókuszréteget tenni – egyszerűen nincs értelme.

A benne lévő hab sűrűsége 25 kg/m3, ami szerintem olyan alacsony, hogy több szaküzlet nem is tart ilyen minőségű habot. A Dr. Balm matrac szakértői így írnak róla: “rendkívül magas magsűrűség”.

Az ágybetét eredeti ára 180-as méretben 209.990,- forint. Amikor ezt a cikket írom, éppen 63.000,- forintért akciózzák. Az eredeti ár nyilvánvalóan azért ilyen magas, hogy lehessen akciózni, de a hozzállás miatt én inkább kihagynám akciós áron is.

Dr. Balm 7 Zones matrac – elvileg 7 zónás hideghab matrac. A legtöbb ötlet ebben a matracban van az egész Dr. Balm matrac koncepcióból. Meglepően bátor a kétoldalas kialakítás és az asszimetrikus zóna rendszer is – legalábbis ezt látszik a képen.

dr. balm 7 zones matrac

Az az igazság, hogy olyan garancia sincs még egy a világon, amelyet a 7 Zones mellé ad a Dr. Balm matrac. Azt mondják, hogy garantálják, hogy elérjük az NREM alvás legmélyebb fázisát. Kihagyhatatlan ajánlat. Amúgy nekem gyanús, hogy az ott a tetején memory réteg. Biztos vagyok benne, hogy az atkák, baktériumok, kellemetlen szagok és kórokozók elleni védelem is annyira megalapozott, mint a többi állításuk.

A 180×200-as méret eredeti ára 215.000,- forint, míg akciósan 107.000,-.

Dr. Balm Memory matrac – ez a matrac megérheti az árát. Szerintem találni jobbat, de van olyan is a piacon, ami ennél rosszabb. 180-as verzióban az eredeti ár 190.000,- forint, akciósan 95.000,-. Ha memory habot keresel még akár jó is lehet.

Dr. Balm Antidecubitus matrac

A legújabb Dr. Balm matrac. Nemes egyszerűséggel Antidecubitus matracnak keresztelték el. Az antidecubitus ágybetétek lényege, hogy megakadályozzák a felfekvések kialakulását.

Ez a matrac azonban véleményem szerint nem a legjobb megoldás erre a problémára – még akkor sem, ha egyéb gyógyászati segédeszköz boltokban árulnak hasonlókat. Ez egy faék egyszerűségű memory hab matrac. A memory matracok pedig nem szellőznek, így én egészséges embernek sem ajánlom, nem hogy betegnek.

Az pedig, hogy 28 magyar kórház ajánlásával rendelkeznek, egyenesen hazugság. Nem hinném, hogy a Dr. Balm matracokat bármelyik kórház használná.

Hol lehet Dr. Balm matracot kapni?

Mivel én mindig minden matracra azt mondom, hogy próbáld ki, ezért összegyűjtöttem neked, hogy hol tudod ezt megtenni. Ha már ott vagy, érdemes inkább a kanapékat megnézni, azok sokkal pofásabbak, mint a matracok – és állítólag a kávéjuk is finom. 🙂 Ha meg matracot szeretnél venni, akkor próbálj ki több üzletet is. De ha rám hallgatsz, akkor a Noks matrac és a Matrackuckó legyen köztük. 🙂

Szóval a boltok elérhetőségei:

  • 1119 Budapest Petzvál József utca 46-48. (Bella Italia – újabban Vamosi Milano)
  • 4024 Debrecen Egyetem Sugárút 11/A (Bella Italia újabban Vamosi Milano)
  • 8200 Veszprém, Budapest út 30. (Bella Italia újabban Vamosi Milano)
  • 6729 Szeged, Szabadkai út 7. (Bella Italia újabban Vamosi Milano)

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg Facebookon is. Köszönöm!

Dr. Balm matrac – körkép a matracmárkákról 1. rész.
3.8 (75.64%) 55 votes
Oszd meg te is! Köszönjük! :)
By | 2017-08-12T20:48:36+00:00 February 25th, 2017|Matrac|0 Comments

About the Author:

Hahn Gábor 2010-ben kezdett matracokkal foglalkozni. A magyar és osztrák Noks matrac tulajdonosa, a Matrackuckó résztulajdonosa.2017 elejétől gyakorlatilag visszavonult a napi munkától egyéb cégeiben és kizárólag Magyarország alváskultúrájának fejlesztéséért dolgozik.

Leave A Comment

OSZD MEG TE IS!