Bonellrugós matracok

Bonellrugós matrac – egy elavult technológia

Ezzel a cikkel biztosan vérig fogok sérteni sok embert, de úgy gondolom, hogy ami igaz, azt meg kell írni. A bonellrugós matrac felett eljárt az idő. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én is forgalmaztam ezeket a típusokat régen, de rájöttem, hogy van jobb. Ugyanúgy, ahogy barlangban sem alszunk már, úgy ilyen ágybetétet sem érdemes venni többé. Nézzük meg, miért.

Bonellrugós matrac előnyei

Kezdjük mindjárt a bonellrugós matrac előnyeivel, hogy ne érhesse szó a blogot, hogy csak a hátrányokról beszélünk. A rugós matracok alapvetően jól szellőznek és ez természetesen a bonellrugós matracok esetében is így van. Miért is ne szellőzne jól, ha belül csak rugót és levegőt tartalmaznak?

Én csak ezt szeretem a bonellrugós matracokban...

Továbbá az acélrugók baromi tartósak. Természetesen kell hozzá egy vastagság, de én azért ritkán hallok olyat, hogy az acélrugó eltört. Azért azt halkan hozzáteszem, hogy nem a rugó fog elfáradni, hanem a fölötte lévő párnázóréteg és annál kellemetlenebb nincs, mikor megérzed a rugókat – csak szóltam.

Rugózik. Gyerekkorom egyik nagy élménye volt az ágyon ugrálás és valljuk be, ebben a bonellrugós matrac verhetetlen. Talán a nagyrugalmasságú hideghabok tudnak még ennyire rugalmasak lenni. Ha ugrálni akarsz az ágyon – vagy kéne egy kis visszarugózás szex közben – akkor számíthatsz az acélrugókra. 🙂

Bonellrugós matracok hátrányai

Talán egy hatalmas hátránya van ezeknek a rendszereknek, ez pedig az, hogy alig követnek formát. Nem ismert számukra a pontrugalmasság fogalma. Az a legnagyobb baj, hogy az összes rugó egymáshoz van kapcsolva és még egy külső acélkeretre is fel van fűzve. Ennek az a következménye, hogy az egész ágymatrac arra lejt, ahol a legnagyobb nyomás éri.

Így fogod érezni a párod mozgását is…

Ez nem csak azért zavaró, mert nem követ formát rendesen, hanem például azért is, mert ha nem egyedül alszol az ágyban, akkor az egész matrac arra fog lejteni, ahol a nagyobb súlyú fél fekszik. A gyakorlatban ez azt jelenti általában, hogy a férfiak felé gurulnak a hölgyek. Mondanom sem kell, hogy lejtőn aludni annyira nem pihentető.

bonellrugós matrac összehasonlítás

A képen éppen azt illusztrálják, hogy a bonnelrugós matrac mennyire nem formakövető. Forrás: ministryofsleep.in

Egyébként a bonellrugó fölé épített párnázó rétegek vastagításával sokat lehet javítani az élményen. A legnagyobb baj pont akkor történik, ha a legolcsóbb bonellrugós matrac mellett döntünk. Ebben az esetben biztos, hogy a komfortréteg hihetetlenül vékony lesz. Ebben az esetben minden egyes rugót érezni fogunk fekvés közben. Ezzel a kategóriával sajnos rengeteg szálláshelyen lehet találkozni…

Nézd meg a videót, mutatok két dolgot, amit nem szeretek a bonell rendszerekbe.

Ezen a ponton fontos megjegyeznem, hogy ha elég sok és jó minőségű párnázóréteget teszünk a bonellrugók fölé, akkor még akár egy nagyon frankó matracunk is kerekedhet a végére. Így van ez egyébként egy csomó más dologgal is. Például sóderre is építhetünk párnázóréteget vagy akár rajzszögekre is. Ha elég sokat teszünk rá, akkor még jó is lehet. Csak akkor minek bele?


Milyen matracot vegyél? Segítünk dönteni, kattints!


Sokan keresnek egyébként bonellrugós matracot, és legtöbbször mindenkinek az az érve, hogy az acél nem fog tönkremenni. Feljebb már írtam, hogy a rugók tényleg bírni fogják az éveket, de a párnázóréteg nem. Nos, az a probléma, hogy a garanciát minden gyártó és kereskedő csak és kizárólag a rugókra adja – a párnázórétegre nem. Így a matrac magjára adott garancia semmit nem ér.

bonellrugós matrac

Így néz a fémváz… Kép forrása: lazada.com.my

Bonellrugós matracot már lehet kapni akár 10.000,- forintért is 80×200-as méretben, de nem nehéz 100.000,- forint fölötti áron is találni. Én úgy gondolom, hogy ilyen árkategóriában zsákrugós vagy hideghab alapanyagból jobb matracokat találhatsz, de persze ez csak a privát véleményem.

Utószó a Bonellrugós matracokról

Kérek mindenkit, hogy ne írjon olyan leveleket, hogy “nem is igaz, hogy a bonellrugós matracok között nincs jó minőség”. Biztos, hogy van, legfeljebb nagyon nehéz megtalálni Magyarországon. De az is biztos, hogy ez a technológia teljesen elavult és kár rá időt vesztegetni, mert egyszerűen van jobb. Ha bonellrugó helyett zsákrugót raktak volna bármilyen ágybetétbe, akkor sokkal jobb lenne. A többi csak marketing.

Azért én itt is azt mondom, hogy érdemes kipróbálni a bonellrugós matracok közül néhányat. A matracvásárlás egyik legfontosabb része a próba – és azt, hogy neked mi a legszimpatikusabb csak te tudod eldönteni. Jó szórakozást hozzá! 🙂

Ha tetszett a cikk, oszd meg nyugodtan Facebookon. Köszönjük! 🙂

Bonellrugós matracok
4.5 (90%) 2 votes
Oszd meg te is! Köszönjük! :)
By | 2018-02-22T16:49:58+00:00 March 9th, 2017|Matrac|0 Comments

About the Author:

Hahn Gábor 2010-ben kezdett matracokkal foglalkozni. A magyar és osztrák Noks matrac tulajdonosa, a Matrackuckó résztulajdonosa. 2017 elejétől gyakorlatilag visszavonult a napi munkától egyéb cégeiben és kizárólag Magyarország alváskultúrájának fejlesztéséért dolgozik.

Leave A Comment

OSZD MEG TE IS!