Biflex matrac teszt.

Biflex matrac – vélemény szakértő szemmel

Az Álommatrac család Biflex matraca a kemény kategóriában indul, ám nem veszik el a fapados érzetű betonkemény matracok között, mert rugalmasságával szinte egyedülálló érzést ér el a formázás nélküli ágybetétek összehasonlításában.

Lássuk a tényeket röviden a Biflex matracról:

  • Két különböző keménységű felülettel rendelkezik,
  • az átlagosnál nagyobb sűrűségű hideghabot tartalmaz,
  • a Biflex matrac egyik felé nagyrugalmasságú hideghab található,
  • levehető és könnyen mosható huzattal (QuickWash) rendelkezik,
  • van lehetőség pénzvisszafizetési garanciára,
  • ingyen szállítják házhoz,
  • 10 év garanciával és 140 kg/fő súlyhatárral érkezik,
  • általában raktárról elvihető
  • 18 cm magas.

Mitől más a Biflex matrac?

Nézzük meg, hogy a fenti felsorolásból mi az, amit érdemes jobban is szemügyre venni. Kezdésnek ott van az átlagosnál nagyobb sűrűség. Magyarországon a leginkább elterjedt habsűrűség 28-32 kg/m3 közé esik, míg a Biflex matrac 35-ös sűrűséggel jön. Ebben a kategóriában a sűrűség mértékadó a matrac élettartamával kapcsolatban. A nagyobb jobb.

Biflex matrac habja

Ráadásul a két különböző keménységű felület közül az egyik úgynevezett nagyrugalmasságú hideghab (HR hab). Elég nehéz írásban átadni, hogy ez mit jelent, de egy kicsit olyan, mintha rugózna a hab – anélkül, hogy a mellettünk fekvő érezné minden mozdulatunkat. Nem nagyon tudom szavakkal átadni, ki kellene próbálni. A másik oldal egy kicsit keményebb sima hidaghab – így te döntesz, hogy melyiken szeretnél aludni.

Kérlek segíts egy szavazattal felmérésünkben! Köszönöm!


[poll id=”4″]


Sok matrac huzata ugyan levehető, de csak egy darabban. Olyan, mintha egy párnahuzatot kellene felküzdened, csak nagyobb méretben. A Biflex matrac huzata ezzel szemben QuickWash technológiával készült. Ez azt jelenti, hogy a huzat felső részét könnyen le tudod kapni az alsóról. Lemértem. Nekem kettő perc volt. Sokkal egyszerűbb így a mosás.

18 centiméteres vastagságának és megfelelő sűrűségének köszönhetően nincsen szükség rugalmas ágyrácsra a használatához – így fejenként legalább 15.000,- forintot megspórol a használójának.


Válassz biztos kézzel matracot! Kattints ide tippjeinkhez!


A Biflex matrac kizárólag a Matrackuckó üzletekben kapható – pénvisszafizetési garancia igénybevehető mellé. A matrachoz a magot Magyarországon készítik, a huzat Belgiumból érkezik, kész matracot pedig Érsekcsanádon készítenek belőle.

Igazából ebben a kategóriában úgy gondolom, hogy abszolút jó vétel. Számomra az egyetlen hátránya az, hogy túl kemény – de tudva, hogy én a lágyabb matracokat szeretem, ez talán annyira nem meglepő.

Franciaágy méretben (160×200) jelenleg 99.999,- forintért kapható.

Kinek való a Biflex matrac?

Legfőképp azoknak ajánlom, akik valamilyen okból kifolyólag kemény matracot keresnek, de nem szeretnének lemondani a komfortról sem. A Biflex matrac úgy szerepel a kemény matracok között, hogy közben nem érezzük úgy magunkat, mintha a padlón vagy az asztallapon aludnánk.

biflex matrac kép

Jelentem, elfogult vagyok!

Bár ez több helyen is szerepel a blogban, azért itt is szeretném elmondani, hogy nekem közöm van a Noks matrac mellett a Matrackuckóhoz is. Ez nyilvánvalóan erősen megkérdőjelezi számodra az objektivitásomat a Biflex matrac esetében, amelyet – mint már feljebb említettem – a Matrackuckóban tudsz megvásárolni.  Ettől függetlenül minden, amit leírtam, megállja a helyét. A habsűrűségtől a Biflex előnyein át a hátrányokig. Teszteld le nyugodtan, hogy igazat mondtam-e! Próbáld ki! 🙂

A cikket 2017. március 13-án írtam. Azóta az árak és a matrac egyéb tulajdonságai változhattak.

Ha érdekel, hogy hogyan lehetsz egészségesebb,akkor kövess minket Facebookon is!

Biflex matrac teszt.
4.9 (97.14%) 7 votes
Oszd meg te is! Köszönjük! :)
By | 2017-03-27T12:06:19+00:00 March 13th, 2017|Matrac|0 Comments

About the Author:

Hahn Gábor 2010-ben kezdett matracokkal foglalkozni. A magyar és osztrák Noks matrac tulajdonosa, a Matrackuckó résztulajdonosa. 2017 elejétől gyakorlatilag visszavonult a napi munkától egyéb cégeiben és kizárólag Magyarország alváskultúrájának fejlesztéséért dolgozik.

Leave A Comment

OSZD MEG TE IS!